Monday 20 September 2010

Χωρίς συνοχή



Ανησυχώ, πραγματικά ανησυχώ. Μα κόντεψε σχεδόν μεσημέρι Δευτέρα και να μην έχω ακούσει μια ανάλυση, ένα σχόλιο, έστω μια κουβέντα για τα ποδοσφαιρικά; Δεν είναι καλά οι άντρες συνάδελφοι, δεν είναι καλά. Έπαιξε καλά η Ομόνοια; Ήταν από όφσαιντ το γκολ του Αποέλ; Που είναι οι θυμωμένοι Ανορθωσιάτες; Και η άσχετη απορία, ο προπονητής τους τα βάφει τα μαλλιά του ή είναι φυσικές οι χρυσόξανθες του ανταύγειες;

Σοβαρό το πρόβλημά μου. Κάθε Δευτέρα γκρινιάζω που τους ακούω να λένε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα που έχουν σιωπήσει όλοι, σκέφτομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. For God’s sake.

Κάντε τις βαρύγδουπες αναλύσεις σας. Συζητήστε, μαλλώστε, διαφωνείστε. Κοίτα να δεις που ούτε όρεξη θα έχουν να ακούσουν το απόγευμα στο ραδιόφωνο τις εκπομπές που ο κάθε πικραμένος φίλαθλος τηλεφωνεί και λέει τον πόνο του. Εμ Μάριε (pathetic που ξέρω το όνομα του εκφωνητή) η ομάδα δεν έπαιξε καλά.

Αχ νυστάζω. Χθες είχα γάμο και ψιλοξενύχτησα. Μάλιστα, έγινε μια τη νύχτα να κοιμηθώ. Αφήνω ασχολίαστο το ότι προ αμνημονεύτων ετών, τέτοια ώρα, δίναμε ρεσιτάλ στα clubs. Περασμένα μεγαλεία, ένα πράμα.

Και υποψιάζομαι ότι αυτή η ανάρτηση δεν έχει πολλή συνοχή. Και αφού δεν έχει να πω τον πόνο μου. Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Αξιών (μίσσιμου) θα γίνονται εν ώρα μαθήματος. Όσα παιδάκια δεν θα αποκτούν αξίες, θα παίζουν με τη δασκάλα τους. Και διερωτώμαι τώρα η μάνα. Μήπως περιθωριοποιώ το μωρό μου;

Ρώτησα, μέχρι στιγμής, τα μισά παιδάκια δήλωσαν συμμετοχή, μέχρι την Παρασκευή που ξεκινούν θα μιλούμε για τα τρία τέταρτα. Ούφφου. Δεν θέλω να πάει στο σεμινάριο. Αλλά μήπως την απομονώνω από τους συμμαθητές της; Μήπως της στερώ κάτι που εγώ θεωρώ άχρηστο;

Και ναι κυρίες κύριοι άδικα ανησύχησα. Την ώρα που έβαζα τελεία έπεσαν τα πρώτα σχόλια. Εβίβα συνάδελφοι.

15 comments:

  1. Χα χα χα... αθάνατες δευτέρες! Για τα μαθήματα να ακολουθήσεις αυτό που νοιώθεις... από την άλλη φορά που το έλεγες μου ακουγόταν περίεργο... κάθε ευκαιρία να βγάλουν λεφτά θέλουν... εμπιστεύτου τα ένστικτα σου...

    ReplyDelete
  2. Μου αρεσουν τα ποστ χωρις συνοχη!

    Προτεινω να στειλεις το παιδι!

    Όλο και κάτι θα πάρει...

    Καλημέρα

    ReplyDelete
  3. Τι σημαινει

    Όι λαομόν;

    ReplyDelete
  4. εδώ ο Invictus δεν θα μπορεί να δώσει ακριβή ερμηνεία του όρου. κάτσε να ρωτήσω. θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  5. Άτε, κάμε διάλειμμα για φαΐ και περιμένω σε να συζητήσουμε τους αγώνες του Σαββατοκυρίακου...

    ReplyDelete
  6. Τα χωρίς συνοχή είναι τα καλύτερα!

    Εμείς είμαστε μόνο γυναίκες στον όροφο μας και πάλι για το ποδόσφαιρο ακούμε!

    ReplyDelete
  7. Μην ανυσυχείς για το χωρίς συνοχή, ο στόχος είναι νομίζω να γράφεις αυθόρμητα. Όσο για το εργαστήριο αξιών, υποθέτω η κόρη σου πάει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, άδε κόψιμον του νου τους όμως για να απομονώσουν τα μωρά που δε θα το παρακολουθήσουν. Εφόσον εξακολουθείς να διαφωνείς (και καλά κάνεις αν με ρωτάς) μείνε πιστή στην αρχική σου απόφαση.

    ReplyDelete
  8. Το οι λαομόν το χρησιμοποιούμε οταν θελουμέ να απαντησουμέ για κατι το παράλογο το εξωφρενικό. Κανέ ότι πιστευείς οτι είναι το καλυτερό για το μωρο.Εγω πιστευώ πως κατα μια πλευρά δεν χρειαζεται κάτι τετοιό η κόρη Α αλλα από την άλλη αφού θα το παρακολουθήσουν τα αλλά παιδιά και θα ειναι την ωρά του σχολείου μπορει να ζηλεψεί και να νιωσεί ασχημά που δεν θα είναι με τα άλλα παιδία

    ReplyDelete
  9. αφού δεν θέλεις να παρακολουθήσει το σεμινάριο άστην με το ένα τέταρτο της τάξης που δεν θα το παρακολουθήσει :-)

    ReplyDelete
  10. Ναι. Θα της δημιουργήσεις ψυχολογικά. Θα εξελιχθεί σε ακοινώνητο και περιθωριοποιημένο άτομο διότι όταν ήταν τριών χρονών δεν πήγε σε ένα σεμινάριο για αξίες.

    Σκέφτου το έτσι:
    Και οι πολιτικοί μας λαλούν ότι οι θέσεις μας στις συνομιλίες βασίζονται σε "αρχές και αξίες".
    Πιστέφκεις τους?

    ReplyDelete
  11. όντως πρέπει να μείνω πιστή στην αρχική μου άποψη.
    στο κάτω κάτω είναι θέμα αρχών. τελικά είναι δύσκολο να είσαι γονιός. έχεις κάτι στο νου σου, είσαι σίγουρος για αυτό και μετά out of blue αρχίζουν τα ερωτηματικά.

    το καλό της υπόθεσης ότι την ώρα που οι άλλοι θα μορφώνονται η κόρη μου θα παίζει, χαρά της πάνω.

    ReplyDelete
  12. Stick 2 the plan και μη στείλεις το μωρό. Και εισηγούμαι μάλιστα να το κάνεις και θέμα στη διεύθυνση του σχολείου. Από πού κι ως πού να διοργανώνουν σεμινάρια (λέμε τώρα) επί πληρωμή κατά τη διάρκεια του σχολικού χρόνου και να αναγκάζουν τους σοβαρούς γονείς να νιώθουν τύψεις για τα περί περιθωριοποίησης των μωρών;; Μου θυμίζει την απαλλαγή από τα θρησκευτικά! Εσύ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ!, πληρώνεις, για να αξιοποιούν σωστά το χρόνο του μωρού σου και όχι για να έρχεται ο ΚΑΘΕΝΑΣ να τους διδάσκει τάχα μου αξίες!! Δηλαδή τι θέλουν να σας πουν; Ότι οι ίδιοι ως νηπιαγωγοί δεν μπορούν να τις μεταδώσουν; Τα πήρα πάλι! Και να τους πεις ότι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τραύμα στα κοπελλούθκια που έχουν νοήμονες και σκεπτόμενους γονείς! Αν ήθελαν να το συστήσουν και όχι να σας το επιβάλουν, θα το διοργάνωναν απόγευμα. ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ η κόρη σου και τα άλλα μωρά που θα χάσουν το σεμινάριο να παρακολουθήσουν ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όχι να κουλιαντηρίζουν τα κοπελλούθκια στην αυλή, γιατί δε θα έχουν εύκαιρη αίθουσα να τα βάλουν!! Τάδε έφη korinna!!

    ReplyDelete
  13. Πως να μη συμφωνησω με την ΚΟΡΙΝΝΑ...Και με το θυμο της και το υφος και ολα...Εκει πονταρουν οι
    σχολαρχες...Στα ποσοστα...Μην ακολουθεις το πληθος...Κανε οτι πιστευεις...

    ReplyDelete
  14. Θα άρχιζα λέγοντας ότι αν δεν νομίζεις ότι αυτό το σεμινάριο θα κάνει κακό στο μωρό, να το στείλεις και μπορεί κάτι να κερδίσει. Όμως διαβάζοντας το σχόλιο της Κορίνας, μετάνιωσα!! Συμφωνώ με την Κορίνα, εν απαράδεκτο τούτο για ένα νηπιαγωγείο και πρέπει να πάεις να παραπονεθείς και να μείνεις σταθερή στην απόφαση σου!!

    ReplyDelete
  15. Το μωρόν ερώτησες το αν θέλει να παρακολουθήσει??
    Αν της εξηγήσεις τι μάθημα θα είναι αυτό και τι θα διδαχτεί και σου απαντήσει καταφατικά, τότε είναι αρκετά μεγάλη και όριμη για να κερδίσει κάτι από το σεμινάριο.
    Δεν έχει σημασία πού θα τα μάθει και ποιός θα τα διδάξει, είναι μάθημα! Μετά θα κάμνετε μαζί 'επανάληψη' και θα προσθέτεις τα δικά σου στοιχεία σιγά σιγά.
    Αν πάλι η μικρή δεν είναι σε φάση και ηλικία να κατανοήσει αυτά που θα διδαχτούν, τότε δεν συντρέχει λόγος να παρακολουθήσει το σεμινάριο!
    Όπως και νά'χουν τα πράγματα όμως, συμφωνώ ότι πρέπει να μιλήσεις με τη διευθύντρια για τον τρόπο που το οργάνωσαν.

    ReplyDelete