Monday, 31 January 2011

Έρευνες



Το μλογκ βρίσκει ξανά τον ερευνητικό, επιστημονικό, κοινωνικό του ρόλο και παρουσιάζει σήμερα όχι μια αλλά τρεις επιστημονικές μελέτες. Το τονίζω το επιστημονικές. Έλα κόσμε, εδώ η καλή έρευνα. Έχουμε για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Έρευνα Πρώτη
Είναι επίσημο: ο γάμος κάνει καλό στην υγεία και εξασφαλίζει μακροζωία. Σύμφωνα με έρευνα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, οι παντρεμένοι έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και 15% μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο. Όσο περισσότερο διαρκεί ο γάμος και όσο πιο ευτυχισμένος είναι, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη.

Έρευνα Δεύτερη
Τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα όπου λειτουργεί το καλοριφέρ στο... φουλ συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας! Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους οποίους η θαλπωρή των κλειστών χώρων μπορεί να μας αρέσει αλλά δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες (κάτι που θα συνέβαινε αν χρειαζόταν να ζεστάνουμε το σώμα μας σε περίπτωση που βρισκόμασταν σε έναν κρύο χώρο). Οι επιστήμονες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι στον ανεπτυγμένο κόσμο η μέση εσωτερική θερμοκρασία των διαφορετικών χώρων συνεχώς ανεβαίνει. Με δεδομένο μάλιστα ότι περνούμε πλέον όλο και περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, είτε εργαζόμενοι σε ένα γραφείο, είτε μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, ο συνδυασμός ζέστης και ακινησίας μάς κάνει να χάνουμε τη μάχη με τη ζυγαριά.

Έρευνα Τρίτη
Μην περιμένετε πολύ για να κάνετε μωρό: έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν έξι φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα γονιμότητας όταν είναι άνω των 35 ετών. Σύμφωνα με έρευνα του Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολόγων και Μαιευτήρων της Βρετανίας, η καλύτερη ηλικία για να μείνει έγκυος μία γυναίκα είναι τα 25 χρόνια. Μετά τα 40, οι πιθανότητες αποβολής αυξάνονται κατακόρυφα. Είναι γεγονός ότι η ηλικία αγχώνει μεγάλο μέρος των γυναικών γύρω στα 35 όταν, σύμφωνα με την έρευνα «αρχίζει να μειώνεται σταδιακά η γονιμότητα». Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να παραμελούμε και τον ανδρικό παράγοντα, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι τροφές, που περιέχουν λιπάσματα και φυτοφάρμακα, τα οποία μετατρέπονται στον οργανισμό σε οιστρογόνα, επηρεάζουν τον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων, με αποτέλεσμα αδυναμία σύλληψης της γυναίκας.

17 comments:

  1. Συμπέρασμα :
    Παντρευτείτε (κατά προτίμηση βρείτε έναν ευτυχισμένο γάμο να κάνετε...) κλείστε το καλοριφέρ και κάντε σεξ! Έτσι αδυνατίζετε (και λόγω κρύου και λόγω ... άσκησης) και ο άντρας σας έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι γόνιμος (λόγω συχνότητας και λόγω του ότι δεν θα είναι πια παχύσαρκος).
    Το θέμα της αντισύλληψης σε επόμενη έρευνα ...
    χα,χα!
    Καλή σου εβδομάδα! Good old έρευνες... επιστημονικές, βεβαίως, βεβαίως!

    ReplyDelete
  2. Ο Καβαφης είπε για τον γαμο οτι ο παντρεμενος ζει σαν σκυλι και πεθαίνει σαν ανθρωπος, ενω ο εργένης ζει σαν ανθρωπος και πεθαίνει σαν σκυλί.
    Για το δευτερο φαινεται σωστό.
    Για το τρίτο να προσθεσω οτι πανω απο τα τριάντα η πιθανοτητα για πολυδυμες κυησεις αυξανεται, αρα κει που συνηθισες μονος σου παθαινεις ενα ψηλο σοκ, ενω οι πλαστικές μπουκαλες ,οταν εκτεθουν στον ηλιο απελευθερωνουν μια ουσια που μοιάζει με οιστρογόνα.

    ReplyDelete
  3. Α έτσι πε μας..επειδή σπίτι μου εν πάντα 30 βαθμούς εν γιαυτό που εν χάνω κιλά:p

    Για το γάμο εν ξέρω να σου πώ εν είμαι παντρεμένη, ούτε άντρας. Αυτό με την γονιμότητα μου το είπε και ο γυναικολόγος! Τα καλύτερα ωάρια τα παράγουμε στα 25 μας!

    Καλημέρα by the way!

    ReplyDelete
  4. Oh come on! Τι να την κάμει ο παντρεμένος την μακροζωία?

    ReplyDelete
  5. Χριστιάνα πάντα με επιστημονικά κριτήρια μιλούμε. καλή βδομάδα να έχουμε. νέος μήνας να πληρωθούμε.

    Οκίαλε συνδιάζεις ποίηση και επιστήμη. good for you.

    Ράνια κλείσε το καλοριφέρ και κιλά θα χάσεις και οικονομία στην τσέπη σου. Πολύ καλημέρα σου.

    Όπως πάντα στην ουσία των πραμάτων Αχάπαρη.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. she
    e xates. oson tze prolavenis na kamis tin triti kori...btw. epses ethoroun se oniro. oti isoun eggios! tixeo? den nomizo

    ReplyDelete
  8. χμμ στο δικό μου μπλογκ γράφω ελληνικά, στα ξένα γιατί δεν μπορώ;

    πες τα ρε She γιατί εγώ τα λέω στο Κτηνό και δεν με ακούει.

    ReplyDelete
  9. she
    ktinon, isoun tze esi mes to oniro. xoris na se exo di potte vevea. amerikanodixnete. alopos en pou ethoroun ergo prin na potzimitho. i mana pantos, ishe sgoura xantha mallia, tze itan polla paidin ton louloudion me mia foustoua maxi...
    intalos kamis etsi re. kamete allo mia kori na vriskoun genetzes oi gioudes mas. giati etsi opos pame, en ellipsi oi kores!

    ReplyDelete
  10. η έλλειψη των κόρων αντισταθμίζεται με την αύξηση των gay.
    εν άλλους που εθώρες κόρη. εμείς απέχουμε που την περιγραφή σου.

    ReplyDelete
  11. Οκύαλε ευχαριστούμε που μας θυμίζεις τα αποφθέγματα του Καβάφη!!!! Jesus!

    ReplyDelete
  12. Για την πρώτη έρευνα με το γάμο, πιστεύκω ο λόγος εν ότι έχουν να κάμουν μόνο με μια γεναίκα και παθαίνουν σιγά σιγά ανοσία στες ιδιοτροπίες. Όσο παραπάνω τζαιρό εν παντρεμένοι, τόσο πιο πολλά αναισθητοποιούνται. Οι ανύπαντροι συνήθως αλλάσσουν γεναίτζες συχνά, εν προλαβαίνουν να αποκτηνωθούν και πελλανήσκουν τους. :P

    ReplyDelete
  13. H prwth erevna ennen tzeinh pou elalen oti oi giaikes pou pernoun polli "quality time" me filenades tous en arwstoun toso? kapou to eixa thkievasei...

    Okyale, en giauton pou eimasten "anammenoi" sthn thalassan? epidi vrazei to neron mas?

    ReplyDelete
  14. Παρολίγο να πάθω κρίση πανικού αλλά με έσωσε η αχάπαρη!
    Οι 3 έρευνες είναι τα 3 μου άγχη!! Φτηνά τη γλύτωσα...

    ReplyDelete
  15. Η "τριπλέτα του θανάτου" για τον άντρα: παντρεμένος, να τρώει τον άμπακο στον καναπέ και τα τρόφιμα να είναι φουλ στο φυτοφάρμακο...

    ReplyDelete
  16. Ωραίες οι έρευνες! Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν που να αδυνάτισε απ' την οικονομία στο καλοριφέρ... (ή να το δοκιμάσω; χμφ... χμφ...)

    ReplyDelete