Monday 23 May 2011

Από νωρίς στα βάσανα

Αυτή είναι η είδηση

Άναυδους έχει αφήσει τους πάντες μία μητέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γυναίκα που είναι αισθητικός κάνει ενέσεις μπότοξ στην 8χρονη κόρη της, επειδή θέλει να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει στο παιδί ενέσεις μπότοξ, μπροστά στην κάμερα, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Η 8χρονη που έχει μπει από πολύ νωρίς στα βάσανα και μάλιστα χωρίς λόγο, υποβάλλεται από τη μητέρα της και σε αποτρίχωση με κερί!

Αυτή είναι η φωτογραφία της μικρής. Η απίστευτη ιστορία τρέλας δεν τελειώνει εδώ. Η μητέρα της μικρής, με τις ενέσεις μπότοξ λέει ότι εξαφανίζει από το πρόσωπο του κοριτσιού τα λακάκια που κάνουν όλα τα παιδιά, όταν γελούν γιατί πιστεύει ότι είναι αντιαισθητικά, αλλά και κάποιες… ρυτίδες.

Και εδώ το βίντεο.


Βρήκα κάποιες φωτογραφίες από κοριτσάκια που ήδη κερδίσει. Φρικτό πράγμα. Μιλούμε για πλήρη παραμόρφωση. Και όλα αυτά για το μάταιο τίτλο ομορφιάς και για να μην ξεχνιόμαστε σε παιδικά καλλιστεία.









Το ίδιο καλούπι παιδιού ξανθό ανοιχτό δέρμα, γαλανά μάτια. Υπήρχε περίπτωση και με 200 μπότοξ το πρώτο το παιδάκι να νικήσει σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς; Τζάμπα το έφαγε το μπότοξ.

Για να μην παρεξηγηθώ, βρίσκω το όλο θέμα γελοίο, ανούσιο και άνοστο. Το κάθε μωρό είναι όμορφο, όπως και να μοιάζει εξωτερικά. Είναι δυνατόν να παίρνουν τα παιδιά και να τα κάνουν παραμορφωμένα αντίγραφα των μεγάλων;

Και όμως αυτό γίνεται. Οι διαγωνισμοί ομορφιάς σε τέτοιες ηλικίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Παιδιά και μανάδες σφάζονται για να συμμετάσχουν και κάνουν τα πάντα για να νικήσουν. Έντονος ανταγωνισμός, χτυπήματα κάτω από τη μέση, αφόρητη πίεση, άγχος. Με τρόπαιο ένα τίτλο ομορφιάς.

Να πω ότι οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο ανέλαβαν προσωρινά την μικρή, αφού η μάνα της έχασε την επιμέλειά της. Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω αυτό. Είμαι της άποψης, ότι σαν τη μάνα κανείς δεν αγαπά τα παιδιά του, αλλά όταν η ίδια η μάνα κάνει αυτά που έκανε η συγκεκριμένη, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

25 comments:

  1. Το διάβασα οτι της το πήραν το παιδί και νομίζω οτι καλά έκαναν. Και μετά σκέφτηκα οτι δεν είναι οτι αυτή δεν αγαπά το παιδί της ή δεν θέλει το καλό του..είναι οτι η δική της ιδέα για το τι είναι καλό διαφέρει απο του υπόλοιπου κόσμου και επειδή μπορεί να γίνουν επικίνδυνες οι ιδέες αυτές για το παιδί της πρέπει να επεμβεί το κράτος.

    ReplyDelete
  2. Είναι απλά τραγικό. Ανατριχιαστικό.
    Χώρια που βρίσκω το κοριτσάκι της πολύ πιο όμορφο από τα ξανθόμικρομέγαλα στις επόμενες φωτογραφίες.

    ReplyDelete
  3. Μπονζούρ Ράνια το ερώτημα είναι: ήθελε να κερδίσει το διαγωνισμό για να χαρεί η κόρη της ή για να ικανοποιήσει το εγώ της;

    Νεφελώ το κοριτσάκι μια χαρά είναι. απλά δεν θα κέρδιζε ποτέ τα ξανθομέγαλα.

    ReplyDelete
  4. "Βρήκα κάποιες φωτογραφίες από κοριτσάκια που ήδη έχουν κερδίσουν" - hehe, επηρεάστηκες που τους υπότιτλους του βίτεου; :Ρ

    επί της ουσίας. wtf. εν αληθινά μωρά στες φωτογραφίες;;;; σοβαρά τωρά.

    ReplyDelete
  5. Όταν είδα την ταινία "Little Miss Sunshine" έφριξα από τα κοριτσάκια που είδα στον διαγωνισμό! Η ταινία εν αρκετά καλή πάντως, δε την :)

    ReplyDelete
  6. Oh yes Sike είναι αληθινά. διόρθωση έγινε. Θενξ μαν

    την είδα την ταινία, Εολικα όντως πολύ διαφωτιστική.

    Ξενοφίλιος, yes we did.

    ReplyDelete
  7. Μάνα, η ιδέα ότι "σαν τη μάνα κανείς δεν αγαπά τα παιδιά του", ειδικά αν 'η μάνα' ορίζεται απλά ως το άτομο που γέννησε ένα παιδί νομίζω ότι εν παραπάνω ψευδαίσθηση...

    ReplyDelete
  8. Μετά θα ξεμέναν από δουλειά οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι και οι κλινικές αντιμετώπισης διατροφικών ταραχών. Απωθημένα γονέων τέκνα παιδεύουσιν!

    ReplyDelete
  9. Ορισμένους ανθρώπους έπρεπε να τους στειρώνουν.

    ReplyDelete
  10. Fovos δεν θα το έλεγα ψευδαίσθηση. απλά δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα...

    Απωθημένα και μόνο απωθημένα Ina.

    Θα εγλύτωνε πολύς κόσμος αν κάποιοι στειρώνονταν Αχαπάρη dear.

    ReplyDelete
  11. Νομίζω ο fovos θίγει ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που ίσως να είναι και το δίδαγμα - συμπέρασμα της ανάρτησης. Μιά μάνα αγαπά τα παιδιά της με αμιγή μητρική αγάπη ή μήπως συμβαίνει κάποιες φορές, πιό συχνά από ότι νομίζουμε, να αγαπά περισσότερο τον ρόλο της μάνας (δηλαδή τον εαυτό της)και όχι τα παιδιά της ????

    ReplyDelete
  12. Ρητά και κατηγορηματικά θα πώ οτι αυτή η μαμά χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη!...Πρέπει να έχει πολλά δικά της απωθημένα για να κάνει κατι τέτοιο στο παιδί της...

    ReplyDelete
  13. Η δική μου προοπτική είναι ότι το "σαν τη μάνα κανείς δεν αγαπά τα παιδιά του" δεν ισχύει.

    Όι διότι "δεν συμβαίνει πάντα".
    Διότι δεν εν το ότι εγένησε τούτο το μωρό που εν να κάμει κάποιαν να αγαπήσει ένα μωρό. Εν άλλοι λόγοι.

    Εγώ είμαι που τζίνους που θεωρούν τζαι το ότι 'το μητρικό ένστικτο τζαι η μητρική αγάπη εν γένη πιο δυνατά που τα αντίστοιχα πατρικά' ως μύθο.

    Τούτοι οι διαχωρισμοί μάλλον εν παραπάνω κοινωνικά στηριζόμενοι.

    Δεν έχω αμφιβολία ότι η μάνα (ή ο πατέρας λαλώ εγώ) αγαπούν το μωρό τους παραπάνω που ούλλους τους άλλους, unconditionally, κ.τ.λ. Απλά λαλώ ότι ο λόγος δεν εν το ότι το εγενήσαν ή το ότι εν ωάριο ή σπερματοζωάριο τους.

    Οι λόγοι εν πολλά πιο περίπλοκοι αλλά ίσως να εκτίθονται που το ότι παιδιά υιοθετημένα ή παιδιά σε ομόφυλες οικογένειες δεν δυσκολεύκουνται να κτίσουν τούτες τες σχέσεις με τους βιολογικά μη-γονιούς τους.

    Που την άλλοι, ανθρώποι όπως την 'κυρία' πιο πάνω, έχουν όλο το βιολογικό υπόβαθρο για να είναι γονείς, αλλά τι εκαταλάβαν;

    ReplyDelete
  14. Ακόμα τζαι όσοι βάλουν τα μωρά τους σε έτσι διαγωνισμούς, χωρίς να τους κάμνουν μπότοξ, έχουν σοβαρό πρόβλημα κρίσεως. Τι αρχές διάς στο μωρώ αν που έτσι ηλικία λαλείς του ότι η εξωτερική εμφάνιση μετρά τόσον πολλά; Τι chance έσιει να μεν γινεί bimbo; Τι κόμπλεξ του δημιουργείς αν χάσει; Αν κερδίσει; Άσε που τούτοι οι διαγωνισμοί πρέπει να εν χώρος συγκέντρωσης παιδεραστών.

    ReplyDelete
  15. Fovos δεν ξέρω αν αγαπώ τες κόρες μου τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο πολλά επειδή τις εγέννησα. υποθέτω όμως αν έρθει κάποιος και μου πει ότι το νοσοκομείο έκαμε λάθος και μου έδωσαν λάθος μωρά, πάλι το ίδιο θα τις αγαπώ και δεν θα θέλω να τις ανταλλάξω με τα υποτίθεται βιολογικά μου παιδιά.

    από την άλλη όμως δεν ξέρω πόσο άσχημα θα ένιωθα αν ήξερα ότι τα βιολογικά μου μωρά ήταν κάπου άλλου.

    μπήκαμε σε δύσκολα ζητήματα

    ReplyDelete
  16. Τζι εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να καταργηθούν. Τι προτεραιότητες έχει ένα μωρό έτσι; Τζαι εν λαλώ ότι εν κακό να είσαι όμορφος, αλλά όσο καλή εν η ομορφκιά, τόσο καλή εν τζαι η εξυπνάδα, τζαι τα ταλέντα, τζαι ούλλα... Φτάνει να ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις για καλό τζαι όι για κακό δικό σου ή άλλου κόσμου.

    ReplyDelete
  17. Τι να πεις........
    Πανε και γινονται μάνες κάτι τυπισσες....

    ReplyDelete
  18. Ειδα και το βιντεο...

    Δε κοιταει τα χαλια της η μανα να πα να κανει καμια δίαιτα η χοντρέλω....παρά πάει και κάνει μποτοξ στο παιδακι....

    ReplyDelete
  19. "Τζαι οι άλλες μανάδες κάμνουν το, εν είμαι η μόνη". Πιο παιδιάστικη δικαιολογία εν εμπορούσε να έβρει; Λείπει της το ύφος του κακομαθημένου, αλλά δικαιολογείται, λόγω μπότοξ.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    Σε μια πρώην δουλειά σε cosmetics ήρτε μια μάνα με την 4χρονη κόρη της τζαι η μιτσιά ήθελε να αγοράσει "γκλοσάκι". Τζαι λέει της η μάνα της:
    -Αγάπη μου όχι, δε θα αγοράσουμε γκλοσάκι!
    (Όπα, λέω, εστάθηκε η Κυπραία στο ύψος της;; Μπράβο!!) Αφού είπαμε ότι θα έρθουμε τη Δευτέρα που είναι τα γενέθλιά σου να αγοράσουμε.
    (έντερ ύφος παπά πουλιού Αρκά)

    ReplyDelete
  20. Νομίζω ότι όλοι μας θα έπρεπε να περνάμε από ψυχιατρικές εξετάσεις πριν κάνουμε παιδιά.. και οι μανάδες και οι πατεράδες.. δεν είναι όλοι οι άνθρωποι "υγιείς" να κάνουν παιδιά! (τη λατρεύω τη κόρη μου, αλλά είμαι καλή μάνα; Δε ξέρω..)

    ReplyDelete
  21. Έχασες επεισόδια μάνα. Τούτη ανακοίνωσεν πριν 1-2 βδομάδες ότι επερήπεξεν τους ούλλους τζαι έφκαλεν τα ούλλα που το νουν της. Το μωρό εν έκαμεν ούτε μπότοξ ούτε τίποτε. Τζαι το μωρό δεν της το επιασαν.

    ReplyDelete
  22. Ανώνυμε για να μην ξεχνιόμαστε είχα μια κατσαρόλα σούπα μαρμελάδα να σώσω.... που καιρός να παρακολουθώ τις εξελίξεις :))))

    ReplyDelete
  23. Προσπάθα απλά να δείς λίγο από το show "Toddlers and Tiaras". Εν στο Discovery Travel & Living αν δεν κάμνω λάθος. Εν ξέρω πραγματικά τί να λυπηθώ παραπάνω σε τζίνη την εκπομπή: τα μωρά για τες διαδικασίες στες οποίες τα βάλλουν ή τες μανάες τους για τον νουν που κουλιαντιρίζουν...

    ReplyDelete
  24. Μαυροκώστατσος30 May 2011 at 02:48

    Ε, άμα η μάνα είναι μπάρμπι... Καλά εκάμαν και της επήραν το παιδί, ήταν για το καλό του.
    Αλλά και όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί ταλέντων, τάχα, στη τηλεόραση, με εφήβους και νέους, πόσο σωστοί είναι; Αφού οι κριτές τους κοροϊδεύουν ανοικτά! Γιατί δεν επεμβαίνουν φερ' ειπείν οι οργανώσεις των δασκάλων;
    -.

    ReplyDelete