Wednesday 28 September 2011

Χ vs Y


Αρρώστιες. Κακό πράμα, μακριά μας να μείνουν.

Το σκορ μεταξύ του Μοτορτζή και εμού πρέπει να είναι 10-1. Δέκα φορές αρρώστησε ο husband και μια εγώ. Πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι εκτός από όλες τις χάρες που έχω, έπαιξε ρόλο και η θεωρία της εξέλιξης στο να είμαστε μαζί. Με επέλεξε το ασυνείδητό του γιατί έχω καλά γονίδια και έτσι θα μπορέσει να διαιωνιστεί το είδος.

Δεν είμαστε η εξαίρεση, αντίθετα ο κανόνας. Το λένε και οι έρευνες. Οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο και οι άνδρες το ασθενές από άποψη υγείας και αντοχής στις ασθένειες, καθώς οι πρώτες έχουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο.

No wonder, που στις αγγελίες κηδειών βλέπεις συνήθως γυναίκες άνω των 80 και άντρες κάτω των 70. Οι κακεντρεχείς μπορούν να πουν ότι δεν μας αντέχουν και ότι τα τινάσσουν μια ώρα γρηγορότερα για να ησυχάσουν. Bullshit.

Η ουσία είναι ότι στους ανθρώπους, όπως και σε άλλα θηλαστικά, τα θηλυκά ζουν περισσότερο από τα αρσενικά και είναι πιο ικανά να καταπολεμούν διάφορα επεισόδια «σοκ» στην υγεία τους, όπως μολύνσεις και τραύματα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας αυτό οφείλεται στο χρωμόσωμα Χ, που αυξάνει τις άμυνες του γυναικείου ανοσοποιητικού συστήματος και την ανθεκτικότητά του στον καρκίνο.

Σημείωση: Οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άνδρες ένα χρωμόσωμα Χ και ένα χρωμόσωμα Υ. Με λίγα λόγια, φάτε τη σκόνη μας.

Το χρωμόσωμα Υ περιέχει λιγότερα γονίδια, με συνέπεια οι άνδρες να μην μπορούν να αναπληρώσουν πλήρως την έλλειψη του δεύτερου χρωμοσώματος Χ και έτσι να έχουν συνολικά μια έλλειψη γονιδίων που εμπλέκονται στο ανοσοποιητικό σύστημά τους.

Ασθενές φύλο my ass. Τιμωρία, όποιος ισχυριστεί ξανά κάτι τέτοιο.

11 comments:

  1. Άλλος έχει τ' όνομα κι άλλος τη χάρη!
    Είναι από τους μύθους που έφτιαξαν οι άνδρες κατά το πέρασμα της κοινωνίας από την μητριαρχία στην πατριαρχία. Η Φύση όμως ξέρει ό,τι δεν παραδέχεται η κοινωνία!

    ReplyDelete
  2. Διάβασα κάπου (δεν θυμάμαι πού probably δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά) οτι we are subconsciously drawn to partners that will give us the best chance για αναπαραγωγή!

    Εγώ γενικά πρόσεξα οτι οι γυναίκες έχουν high pain tolerance..

    ReplyDelete
  3. Είναι άλήθεια ότι δεν αντέχουν τον πόνο, ούτε την αρρώστια όπως οι γυναίκες. Ο δικός μου όποτε αρρωστήσει δεν αντέχεται. Γίνεται νευρικός και ιδιότροπος.

    ReplyDelete
  4. Μπαίνεις να θκιεβάσεις κανένα ποστ τζαι πιάννει σε η δύσπνοια ώσπου να τελειώσεις. Έννεν κατάσταση τούτη σιορ...

    ReplyDelete
  5. Ορίστε αποδείχτηκε και επιστημονικά κάτι που ξέραμε πάππου πρός πάππου ..πώς είμαστε δυνατότερες συναισθηματικά ,ψυχικά, και πως να το κάνουμε είμαστε και εξυπνότερες γιατί να το κρύψωμεν άλωστε!!!

    ReplyDelete
  6. Μάνα πιάνεις θέμα που με ενδιαφέρει....Θα συγκρατηθω τζαι δεν θα κάμω λέξιαρ για τα χρωμοσωματα Χ τζαι Υ...ξέρεις πόσες ασθένεις εν "sex-linked" οπως τες λαλουν τουτες που εν πάνω στο Χ-Υ....

    ReplyDelete
  7. Πρασινάδα θέλουμε λέξιαρ. γουστάρω γονίδια και χρωμοσώματα.

    ReplyDelete
  8. Οκέι! Εδωκετε μου ιδέα για το νέο μου ποστ πόψε (αυριο πρωί για σας)!! :)))

    ReplyDelete
  9. Ke ego me ton drakoumel to idio. Arrosta ke den antexete. Arrosto ke an me dei na pio farmako mono tote mpori na pari idisi oti kati exo.

    ReplyDelete