Thursday 20 October 2011

Οι bloggers πάνε εκδρομή


Ήταν μια χαρούμενη μέρα. Οι bloggers, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν έτοιμοι να πάνε εκδρομή. Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν στο σημείο, όπου συμφώνησαν να συναντηθούν, τη νέα πλατεία Ελευθερίας (yeah right) στολίδι της πόλης, όπως διαμορφώθηκε. Σιγά σιγά το πεζοδρόμιο άρχισε να γεμίζει. Ακόμη και η Πρασίναδα που έκοψε από το Σικάγο να έρθει ήταν στην ώρα της.

Μπήκαν όλοι στο λεωφορείο και έκατσαν στις θέσεις τους. Η Ράνια έσπρωξε πάντως, λιγουλάκι γιατί ήθελε να κάτσει δίπλα από τον Ινβίκτους και την Μπρέντα. Μόλις έκλεισαν οι πόρτες του λεωφορείου έγινε το έλα να δεις. Μα ίντα τραουθκιές επέσαν, ίντα τσατιστά. Η Μπρέντα έδωσε το σύνθημα για να αρχίσει το τραγούδι. Κυριακή γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη». «Το Fabulous πότε θα το πούμε;», ρώτησε ο Αντίχριστος.

Λίγο πριν από τη Λεμεσό, κοίταξαν προς τα αριστερά για να δουν τον πρώην σταθμό του Βασιλικού και τη Ναυτική βάση στο Μαρί. You never know πότε θα σου ζητήσουν να πεις που είναι.

Καθοδόν προς την Ινστιτζιώ, το λεωφορείο έκαμε στάση στη Λεμεσό για να μαζέψει και τους τόπακες bloggers. Η Αχάπαρη είχε ένα special request και έτσι πριν βγουν ξανά στον αυτοκινητόδρομο πέρασαν να δουν το τρίπατο. Η Πεκάτσα πάντως άρχισε να αγανακτεί. « Πότε θα φτάσουμε; Τι στο καλό μα εν στην Κύπρο τούτο το πράμα;» Παραδίπλα ο Φουρνόφκιος απολάμβανε το τοπίο και μάθαινε τις ταμπέλες για να κερδίσει τον επόμενο διαγωνισμό. Η Rosa του έλυνε κάθε απορία που προέκυπτε.

Με τις κατάλληλες οδηγίες του Μοτορτζή έφτασαν στα ακάμωτα της Πάφου. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ» διαμαρτυρήθηκε ο Νonis. «Ούτε καν μια ταβέρνα της προκοπής, πάμε παρακάτω ξέρω ένα καλό τοπούι για τζίζιμίζι» συμπλήρωσε η Post.

Καθοδόν προς την ταβέρνα ακούστηκε ένα ππππαααατ. «Α Παναϊα μου, ίντα που έγινε» διερωτήθηκε η BibiBoo. Κατεβαίνουν κάτω, έσκασαν δύο λάστιχα. Αναβρασμός μεγάλος. «Εγώ ξέρω να αλλάσσω λάστιχα» είπε ο Κυπριακόφων, αλλά θέλω βοήθεια». Ήταν μια δύσκολη στιγμή, ώσπου ανέλαβε δράση και ο Defiance. Βρήκαν τους κρίκους, βρήκαν τις βίδες και το λεωφορείο ήταν έτοιμο. Φυσικά έγιναν λέσσι τζαι ολόμαυροι, αλλά εισέπραξαν ένα ζεστό χειροκρότημα. «Εν ώρα τωρά να πω το Fabulous;» επετάχτηκε πάλε ο Αντίχριστος.


Ευτυχώς, σύντομα έφτασαν στην Κρήτου Τέρρα. Οι bloggers πεινασμένοι όπως ήταν έτρεξαν γρήγορα στην ταβέρνα. Όλοι εκτός από την Μις που είπε να ρίξει πρώτα μια ματιά στην τοπική αρχιτεκτονική. «Τι θα παραγγείλετε;» ρώτησε ο κύριος Πάμπος, ο ιδιοκτήτης. «Ε, φέρε μας ό,τι έσσεις τζαι μεν ρωτάς», πρόλαβε η Sike. «Αμαν αρχίσει ο καθένας να παραγγέλλει τα δικά του θα νυχτωθούμε».


Πράγματι, σε λίγη ώρα η κυρία Χαρούλα άρχισε να φέρνει τους μεζέδες. Χωρκάτικο λουκάνικο, αυκά με τες πατάτες, χαλλουμούδι σπιδκιάσιμο στα κάρβουνα, κεφτεδάκια, μια ωραία σαλάτα με ντομάτες της περιοχής (πολλά σημαντική λεπτομέρεια), πουρκουρούι, σουβλάκια και φυσικά σιεφταλιές. «Τις ξέρω τις σιεφταλιές, εν πολλά ωραίες», δήλωσε με εμφαντικό ύφος ο Αμερικλάνος. Από δίπλα η ElenaG εξηγούσε στον Vad πως φτιάχνουμε το πουρκούρι. «Με γιαούρτι είναι ποίημα» τον διαβεβαίωσε.

«Κύριο Πάμπο εν μας φέρεις τζαι λίο κρασί, έννε;» ρώτησε ο Ινβίκτους. «Τζαι λίη ζιβανία χωρκάτικη», συμπλήρωσε ο Μοτορτζής.

Το κέφι ανέβαινε σιγά σιγά. «Ένα κυπριακό τραγούδι εν ό,τι πρέπει» είπε η Θάλασσα. «Μα να μεν πω το Fabulous», επετάχτηκε πάλε, ξέρετε ποιος. «Κάτσε κάτω», διέταξε η JoyTears. Τώρα θα πούμε άλλα. «Τζείντο το μιτσί το τρίμματο τα μελισσιά τα μάθκιααααααααααααααααααααααααα», έριξε την ιδέα η Moonlight. Το χειροκρότημα της Red ήταν ενθουσιώδες. Η DrSpock έκαμε ένα γρήγορο search κατέβασε τους στοίχους και ξεκίνησε και εκείνη να τραγουδά.

Η μέρα άρχισε σιγά σιγά να σβήνει. Τους bloggers τους περίμενε η επιστροφή. Πρώτα όμως έκαναν ένα περίπατο στο χωριό, έφτασαν στην πλατεία όπου έπαιξαν χωστό, τρεχτό τζαι κάμηλο (αππήησε ο κάμιλος τζαι έκαμε κρι κρι για όσους δεν ξέρουν).

Στο τέλος κουρασμένοι μπήκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή. Ο Αντίχριστος τραγούδησε επιτέλους το Fabulous.

35 comments:

  1. :-)
    @Mana, άμαν βαρκέται το πλάσμα...

    @Μισ, ακάμωτα= λαξιές, χωράφκια, τριβίλλουρα, στη μέση του πουθενά

    ReplyDelete
  2. Το search κάμνω το ευχαρίστως αλλά για το τραγούδι μάλλον πρέπει να πάμε σε πιο ακάμωτα!

    ReplyDelete
  3. Δηλαδή ο invictus εννα περιμένει να φτάσουμε στο φαί για να μιλήσει? No way! (άλλαξε το γιε μου το σχολιαστήριο σου τζιαι θέλω να μιλήσω για τες κλάτσες σου!!)

    Συμφ με Ινα κόρη μάνα σορρυ :)

    ReplyDelete
  4. χαχαχαχαχαχ

    ήταν πολλά ωραία η εκδρομή μας...

    παρακαλώ να φκει πρόγραμμα τζαι για άλλες εκδρομές...

    @ μις πσαροκόκαλο

    τα ακάμωτα είναι τα χωράφια που δεν έχουν οργωθεί, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε ότι η έννοια με μια ελεύθερη μετάφραση αντιστοιχεί στο: ' Στου διαόλου την μάνα...'

    ReplyDelete
  5. Μις πιο καλά από την Ίνα και το Νονι δεν θα μπορούσα να εξηγήσω τα ακάμωτα.

    DrSpock είσαι τζαι εσύ της trance? γιούπιιιιιιιιιιιι

    Ίνα δεν βαρκούμαι, αντίθετα έχω όρεξη τζαι να δουλέψω τζαι το ποστ να γράψω.

    Αχάπαρη ο Ινβίκτους ήταν σιωπηλός γιατί εκρατούσε το iPad τζαι έβαλλε πάνω ποστ αβέρτα.

    Nonis η επόμενη εκδρομή λέω να είναι εκτός Κύπρου. τουλάχιστον να πάμε μέσω blog μιας και στην πραγματικότητα δεν με βλέπω με τίποτε.

    ReplyDelete
  6. ω, σας μερσω για τις απαντησεις σας....
    με συγκινησατε.

    ReplyDelete
  7. «Κύριο Πάμπο;»

    εγκώ αλμπανό τουρίστα, ντεν καταλάβει γκρι!

    ReplyDelete
  8. @Αχάπαρη
    Τί έshει το σχολιαστήριο;;;; Τί να αλλάξω;;;

    ReplyDelete
  9. hahaha, wraia i ekdromi mana alla ton invictus ekatakreourgises ton :P

    "kyrio Pambo" KAI iPad?? ma o invictus? gia en ftwxos plin timios.

    ReplyDelete
  10. Εντάξει σου που εν με εκάλεσες. Εσείς εχάσετε γιατί ήταν να σας έφερνα μπισκότα!

    ReplyDelete
  11. ε όι τζαι εκατακρεούργησα τον κότζαμ χωρκάτικο κρασί εζήτησε κόρη Sike.

    Eolica, εκδρομή πήγαν όσοι έλαβαν μέρος στο χωρκάτικο διαγωνισμό. εχάσαμε όμως γιατί αρέσκουν μου τα μπισκότα.

    Ινβίκτους κίριε Πάμπο, ναι το είπαμε ξανά. τα δισύλληβα ονόματα με εξαίρεση τον Πέτρο και τον Παύλο στην κλητική είναι σε -ο όχι σε -ε.
    λύσε την απορία έσσεις ή όϊ iPad?

    ReplyDelete
  12. Καλέ τι ωραία που περνάτε! Την επόμενη φορά θα έρθω κι εγώ γιατί αυτό το χαλλουμούδι στα κάρβουνα μου έσπασε τη μύτη. Το σπιδκιάσιμο δεν ξέρω τι είναι αλλά ακούγεται νόστιμο! :) Καλημέρα!

    ReplyDelete
  13. Χαχαχα ωραίο! Εμ...γιατί εκαταλήξαμε στην Κρήτου Τέρα? Σαν να μην ήταν στο διαγωνισμό...εγώ θέλω εις στο Ιστιντζιώ!:Ρ

    ReplyDelete
  14. Αφού τραγούδησα, άξιζε που έκατσα και το διάβασα! χαχαχα! :Ρ

    ReplyDelete
  15. Koueen στην επόμενη εκδρομή θα ψήσουμε χαλλουμούδι και ό,τι άλλο θέλεις. το σπιδκιάσιμο είναι αυτό που έχει φτιαχτεί σε σπίτι, που δεν είναι βιομηχανοποιημένο.

    Brenda γιατι στην Ινσιντιώ εν έσσει τίποτε. νηστικοί θα μέναμε; πήγαμε στην Κρήτου Τέρρα.

    Αντίχριστε πάντα αξίζουν οι αναρτήσεις μου να τις διαβάζεις :)). έχεις καλή φωνή δικαιούσαι να τραγουδάς.

    ReplyDelete
  16. παει, εν μπορώ αλλον να το κρύψω οτι είμια κοιλιόδουλη! χεχεχεχεχεχε
    Στην επόμενην εκδρομή θα πάμεν Πιτσιλλιά!

    ReplyDelete
  17. στην Κρήτου Τέρα επήα αγροτουρισμό! Εν θυμούμαι να είχεν κύριο Πάμπο!

    Εννά κάτσω δίπλα που τον Invictus για να βλέπω πότε ποστάρει να σχολιάζω πρώτη!!

    ReplyDelete
  18. Kαι το χαλούμιν το τσάκισα και τις σεφταλιές τις τιμησα δεόντως,δεν ειχε φλαούνες όμως,δεν ειχε σουτζούκο,καλα,τζιβανια και κουμανταρία δεν αφησα σταγόνα,δε δοκιμάζω πουρκουρούιν,αν δε μου πεις τι ακριβώς ειναι,ομλογω την αγνοια μου:)

    ReplyDelete
  19. δηλαδη γνωριστηκατε μεταξυ σας??
    φαγατε - ηπιατε..καλα περνατε κει στην Κυπρο :P

    καλημερα :))

    ReplyDelete
  20. Πολλά καλή εκδρομή...

    Να παρακαλέσω όμως να μην γίνει Κυριακή ή Τετάρτη, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Είναι περίοδος κυνηγίου και μπορεί να φάω καμιά αδέσποτη από τους 55.000 λυσσιασμένους κυνηγούς...

    ReplyDelete
  21. Τέλεια η ''εκδρομή'' σας! Με το καλό να γίνει κάποια στιγμή και στ' αλήθεια!
    Θα γίνω φορτικός αν υπενθυμίσω στη Μάνα τον κανόνα με την κλητική των δισύλλαβων κυρίων ονομάτων σε -ος; :) Ναι, είμαι ένας σπαστικός φιλόλογος! Σταυρώστε με! :Ρ

    ReplyDelete
  22. Post Πιτσιλιά α? άτε τζαι μετά παιρνούμε που Σολιά για γλυκό καρυδάκι.

    Ράνια νομίζω κάτι έσσιει η Κρήτου Τέρρα, τώρα αν εν κύριος Πάμπος δεν ορκίζομαι κιόλας.

    Vad φλαούνες δεν είχε γιατί δεν είναι Πάσχα :). Το πουρκούρι είναι πιλάφι με πλιγούρι. το πουρκουρούι είναι το υποκοριστικό του γιατί ήταν σε μικρό πιάτο επειδή δεν ήταν κανονική μερίδα αλλά μεζεδάκια...http://www.sintagespareas.gr/sintages/pilafi-pourgouri.html για περισσότερες πληροφορίες

    iLias ψιλογνωριζόμαστε. μια σταλιά τόπος είμαστε άλλωστε. αλλά η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι εντελώς φανταστική.

    Χαχαχα Πεκάτσα αρέσκει μου που ξέρεις πόξω τες ημερομηνίες. Σάββατο η εκδρομή.

    Ανώνυμε τι εννοείς; έπρεπε να πει κύριε Πάμπε; α περίμενε μου έφυγε το κυριο. για αυτό τζαι το σχόλιο του Ινβίκτους.

    ReplyDelete
  23. Στην τελευταία ανάρτησή σου για την γλώσσα είχα γράψει τα εξής: Τα κύρια ονόματα ''Πέτρος'' και ''Παύλος'' σχηματίζουν κλητική και σε -ο (σύμφωνα με τον γενικότερο κανόνα) και σε -ε (αυτό είναι κατάλοιπο της γλώσσας της Καινής Διαθήκης και εν πολλοίς ξεπερασμένο σύμφωνα με τη γλώσσα της εποχής μας). Πάντως, υπάρχουν ομιλητές που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούν τον τύπο ''Παύλε''.
    Από κεκτημένη ταχύτητα, δεν έδωσες στον Invictus τον ακριβή κανόνα, οπότε έσπευσα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Φιλικά! :)

    ReplyDelete
  24. Μάνα ωραία περάσατε βλέπω! Καλά να πάθω που απουσίασα χθες.

    ReplyDelete
  25. Εγω για να κοψω να έρτω που Σικάγο τζαι να μείνω έτσι σιωπηλη, τοτε σημαίνει μαλλον εκάθουμουν δίπλα που την Ποστ τζαι εχλαπακιάζαμε τζαι ήταν πολλά ωραίοι οι μεζέδες! Μεν σου πω μες το λεωφορείο είχαμεν τζαι καπακλίν!Επεράσαμεν τέλεια!! Θενξ Μάνα!

    Κριτου Τέρρα επία με το σχολείο το 2000! Εν πολλά ωραία!

    ReplyDelete
  26. Ευχαριστώ για το χαμαλλίκι :P
    Βάλε μας τζαι καμιάν μπύρα στο σιέρι τα μαυρογέριμα σαν αλλάσσουμεν το λάστιχο.

    ReplyDelete
  27. Φιλόλογε σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

    Σμιλί φρόντισε στην επόμενη εκδρομή να μην λείπεις. μπορείς ώσπου να φτάσαμε να κάμεις αλλή καμιά κουβερτούλα.

    Πρασινάδα την επόμενη φορά θα φροντίσεις μέσα στο λεωφορείο να έχουμε πραματούθκια να τρώμε.

    Def απολογούμαι. η έλλειψη μπυρας ήταν μεγάλη παράλειψη.

    ReplyDelete
  28. Παλι πηγατε εκδρομη και δε με ειδοποιησατε;;;;


    γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

    ReplyDelete
  29. τους μιτσίους γιατί εν μας παίρνετε;

    ReplyDelete
  30. Πες τα Marco! Δε μας ειδοποιησαν καθολου!!

    Διακρινω κλικες! χαχαχαχα

    ReplyDelete
  31. Καλέεεε! Περίμενες την Πρασινάδα απο τα Σικάγα κι εμένανε που έτρεχα ξωπίσω απο το λεωφορείο να σας προκάμω δε με είδες;
    Τσ τσ τσ!
    Κάτσε να ξεϊδρώσω, και θα σε πω εγώ!

    ReplyDelete
  32. Τώρα να πώ ότι καταλαβα;;;θα ειναι ψεματα..ΜΑΝΑ..
    δεν την κατέχω την Κυπριακή ντίπ για ντίπ εκτός απ τα φιλούδια που σας τα στέλνω με αγάπη

    ReplyDelete
  33. Πιλάφι με πληγούρι δε θα δοκίμαζα;:)

    ReplyDelete
  34. Πολύ φαγανά τα κυπριόπουλα βλέπω!
    Μάλλον γι’ αυτό σε όλα τα αγάλματα και τους πίνακες η Αφροδίτη τα έχει τα ψωμάκια της...

    ReplyDelete