Monday 28 November 2011

Είμαι λεπτη και δεν τρώω


Έχω να το πω. Μπορεί και να το ξαναείπα αλλά δεν πειράζει, μητέρα επανάληψη μαθήσεως έλεγαν οι παλιοί και ως γνωστό, οι οποίοι οι παλιοί είτε νήστευαν 40 μέρες είτε έπλεναν το στόμα τους με… η ροδόνερο ή ανθόνερο ή κάτι παρόμοιο, για να πουν την παροιμία.

Οι χειρότεροι κομπλεξικοί είναι τελικά οι πολύ λεπτοί. Αυτοί που αγγίζουν το όριο της ανορεξίας, που για τον άλφα ή βήτα λόγο είναι 20 κιλά λιγότερο από το φυσιολογικό τους βάρος. Αντί να δουν ότι έχουν πρόβλημα καμαρώνουν κιόλας. Και έχουν την εντύπωση για να μην πω την απαίτηση, οι υπόλοιποι να σχολιάζουν την εμφάνισή τους. Όσο πιο ζηλόφθονα τα σχόλια τόσο το καλύτερο.

Πάνω σε τέτοια περίπτωση έπεσα σε παιδικό πάρτι γενεθλίων. Μια κατά τα άλλα συμπαθητική κοπέλα, αλλά υπερβολικά λεπτή. Γύριζε όλες τις παρέες και διατυμπάνιζε ότι δεν μπορεί να φάει γιατί ό,τι φάει το κάνει εμετό και έχει πρόβλημα και δεν τρώει το ένα και δεν τρώει το άλλο, και είναι λεπτή και υποφέρει, αλλά είναι λεπτή. Μας το έλεγε κάθε 5 λεπτά με ένα ύφος λες και της έδωσαν το νόμπελ. «Είμαι λεπτή επειδή δεν τρώω».

Έκανε τους υπόλοιπους που ήταν εκεί να νιώθουν άσχημα επειδή τσιμπολογούσαν. Αφού τους έβλεπα, κάθε φορά που πλησίαζε κάποιον, αμέσως ο καημένος κατέβαζε κάτω την μπουκιά. Τύψεις για το φαί.

Συγκρατήθηκα μια συγκρατήθηκα δυο. Εμ οι αντοχές εξαντλήθηκαν σε κάποια φάση. Ώσπου όταν άρχισε ξανά το ίδιο τροπάρι, της απάντησα κρατώντας την σπανακόπιτα στο χέρι και με πολύ θριαμβευτικό ύφος, κάτι ανάλογο του Άρμοστρογνκ όταν πάτησε στο φεγγάρι. «Εγώ είμαι Κοτσιάτης και Green Dot μαζί, τρώω τα πάντα, τίποτα δεν αφήνω πίσω».

Άσχετο. Για τους παχουλούς είχα γράψει και για τους κοντούς, όχι για τους λεπτούς.

Επανέρχομαι στο θέμα. Καταλαβαίνω το να έχει κάποιος πρόβλημα. Το να επιζητά αναγνώριση γιατί έχει πρόβλημα, όμως αδυνατώ. Για αυτό δεν και δεν ένιωσα άσχημα, επειδή απάντησα με κακία στην τύπισσα. Με το ζόρι να επισκιάσουν τους άλλους, να πουν τα δικά τους, να πουν τον πόνο τους. Με ύφος ιερομάρτυρα. Χωρίς να νοιάζονται να ακούσουν τον άλλο. Η μόνη τους έννοια να πουν τα δικά τους. Γκρρρρρ.

27 comments:

  1. Όπως την περιγράφεις, καμιά ανορεξία θα έχει και δεν κατάλαβε τον κίνδυνο ακόμα. Μάνα, λίγες είναι οι απολαύσεις στη ζωή, το φαί μια που τουτες τες λίες, εν έσσει περίπτωση να πάω γενέθλια τζαι να μην φάω από όλα, ιδιαίτερα αν είναι σε κανένα τόπο που φημίζεται για τις καλοφαιες του.

    ReplyDelete
  2. Στο φαί και το γαμήσι ο Θεός δεν κάνει κρίση να της πεις

    ReplyDelete
  3. μα εν γι'αυτόν που θέλει την αναγνώριση, επειδή έσιει πρόβλημαν κόρη... οπότε συμφωνώ με το σμιλί... Με τούτον το σκεπτικό, η μουρμούρα της ήταν μια κραυγή βοήθειας!:-)

    ReplyDelete
  4. Σμιλί και Ποστ το σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι ανορεξία. αλλά η τύπισσα έλεγε για παράδειγμα ότι την πειράζουν τα κρεμμύδια, τα πιπέρια, τα λεμόνια και οι σοκολάτες. πολύ συγκεκριμένα πράματα. στα γενέθλια ούτε κρεμμύδια είχε, ούτε πιπέρια, ούτε λεμόνια. σοκολάτες είχε. θέλω να πω θα μπορούσε άνετα να βρει κάτι να φάει αντί να μουρμουρά.

    I love you Brenda. Αντίχριστε μεν πάει ο νους σου τζαμέ που νομίζεις.

    ReplyDelete
  5. Eν τζιαι λια που της είπες.

    Προσωπικά νευριάζουν με πολλά τζιαι οι μανιακοί της υγιεινής διατροφής. Που τάχα τρων συνέχεια μαρούλι τζιαι καρότο τζιαι κάμνουν σου παρατήρηση αν δακκάσεις ένα τσιήπητος. Θέλω να τους μπουκώσω τριγλυκερίδια στο στόμα με το ζόρι.

    ReplyDelete
  6. κοίτα τι κάνει ο άνθρωπος όταν έχει ψυχολογικά προβλήματα βρίσκει τρόπους να δικαιολογήσει την ανέχεια του !!!!!

    ReplyDelete
  7. εγώ απορώ γιατί εκπλήττεσαι...
    στην Κύπρο εμάθαν μας πλέον αντί να χαιρούμαστε για κάτι στο οποίο όντως είμαστε ανώτεροι, να προσπαθούμε να δειχτούμε για κάτι που είναι κακό!
    ούλλα ανάποδα.
    που πάντα.....

    ReplyDelete
  8. διαδικασίες!
    από τ σεπτέμβρη που ξεκίνησε η διπλωματική.
    Στο 1.62 τ 5 κιλά ψιλοφαινονται.
    Όλη η τάξη ξεκίνησε να τρώει λόγω άγχους εντωμεταξύ!
    Οι συμφοιτητριες μου πρότειναν να ξεκινήσουμε όλες μαζί γυμναστήριο για να παραμείνουμε στιλακια.
    Η απαντηση μου ήταν ότι αρκετό άγχος τραβάω, δε μου χρειάζεται κ άγχος για τ σώμα μου.
    Αν τ γκομενάκι κάνει σχετικό σχόλιο για τ βάρος μου τ συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα σουταριστεί με συνοπτικές διαδικασίες!

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Η Αχάπαρη εκαταλάβε με πλήρως (ως συνήθως). θέλεις να φάε φάε, θέλεις να μεν φάεις μεν φάεις, αλλά μεν μου τα πρήζεις κόρη μου με το τι τρώεις τζαι τι δεν τρώεις.

    Μαριλίζ καλωσόρισες. νομίζω πρώτη φορά βλέπω σχόλιό σου.

    Μουνλαϊτ δεν το σκέφτηκα έτσι αλλά έχεις δίκαιο. ούλλα ανάποδα.

    Το άγχος δεν ταιριάζει σε μια Μις. φαντάζομαι πάντως μια ολόκληρη τάξη να γυμνάζεται μαζί τζαι θέλω να γελώ. μα που τες βρίσκουν έτσι ιδέες;
    και κουράγιο στο μεταξύ. διπλωματική είναι θα περάσει.

    ReplyDelete
  11. Μάνα μαζί σου, οτιδήποτε υγιεινής διατροφής βλάφτει με.

    ReplyDelete
  12. A Μάνα, κόψε τα καναπεδάκια τζι εγίνην ο εγκέφαλός σου σπανάshι.

    Άκου μου τζει "μητέρα επανάληψη μαθήσεως"...

    ReplyDelete
  13. Συγνώμη, αν δεν είσιεν κρεμμύδι τζιαι δεν είσιεν λεμόνι στα γενέθλια, τούτο σημαίνει ότι δεν είσιεν κούπες. Τζιαι επειδή γενέθλια χωρίς κούπες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ τα γενέθθλια που πήγες ήταν εντελώς άκυρα και να μην ξαναπάς. Και στον κώλο της ρεπάνι της λεπτής.

    ReplyDelete
  14. Πάντως εγώ προτιμώ την λεπτή που δηλώνει ότι δεν τρώει από την λεπτή που έχει να φάει από το κάποτε και λέει ότι έχει καλό μεταβολισμό!

    ReplyDelete
  15. Επρόλαβεν με η Sike.
    "μητέρα επανάληψη μαθήσεως" ιμίsh
    έshει θέματα που όσες φορές τζαι να τα κάμει επανάληψη η μητέρα, μάθηση γιοκ!

    ReplyDelete
  16. Πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Θα με έλεγες λεπτή, και νιώθω τυχερή, όχι όμως για το πως φαίνομαι αλλά γιατί μπορώ να φάω κι ένα (δυο, τρία...) γλυκάκι παραπάνω χωρίς τύψεις. Γιατί το φαΐ είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ, πως να το κάνουμε δηλαδή! Ξέρω κι εγώ μια τέτοια περίπτωση που περιγράφεις και μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό να απαντήσω!!! Δεν το έκανα προς αποφυγήν πΑρεξηγήσεων αλλά πραγματικά...ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ; Εγώ πάτως τους φοβάμαι!!!

    ReplyDelete
  17. εγώ πάντως διαβάζω το post σου και τρώω minstrels! (pms-ing yeahh) ..

    επειδή έχω κοντινό άτομο με ανορεξία..έχουν πρόβλημα. its not funny..they want to be rewarded for being thin, το θέλουν, το χρειάζονται..έχουν πρόβλημα ψυχολογικό υπάρχει κάποιο imbalance δεν έχουν συναίσθηση του πόσο 'σκελετοί' είναι..
    όπως όλοι οι άνθρωποι με πρόβλημα χρειάζονται βοήθεια..

    ReplyDelete
  18. Marco τέτοια να ακούω να χαίρομαι. Κάτω η υγιεινή διατροφή.


    Sike τζαι σπανάσσι τζαι κολότζι

    Oh my God Εολικα κάμνεις για CSI. Όντως εν είσσε κούπες. Την επόμενη φορά θα στήσω πόϊ. Χωρίς κούπες εν πατώ σε γενέθλια.

    Δέσποινα καταλαβαίνω αυτό που λες. Αλλά εγώ προτιμώ αυτούς που τρώνε και είναι περήφανοι χαχαχα.


    BibiBoo το φαί είναι απόλαυση. Μεγάλη και εύκολη και τόσο προσιτή απόλαυση. Την επόμενη φορά να απαντάς.

    Ράνια το ξέρω ότι η ανορεξία είναι σοβαρό πρόβλημα. Αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν ανορεξική, απλά ορισμένες τροφές δεν μπορούσε να φαέι τζαι έπρησε μας ζητώντας σημασία.
    Αρέσκουν μου οι minstrels θέλω τζαι εγώ.

    Ινβίκτους γιατί εν γίνεται η επανάληψη να έσσει μητέρα; Εν ορφανή δηλαδή;

    ReplyDelete
  19. Δεν μπορεί να φάει και χαίρεται? Έχοντας πρόβλημα με το στομάχι αναζητώ λύση για να φάω σαν άνθρωπος, όχι να χαίρομαι που επειδή χάνω πιο εύκολα πόντους. Πρώτα κοιτάμε να είμαστε υγιείς και έπειτα την εμφάνιση μας. Αναρωτιέμαι τι ηλικία να είχε και έλεγε τέτοιες βλακείες. Αν δεν γευθείς λίγη σοκολάτα και την βγάζεις μόνο με καρότα τι να το κάνεις?

    ReplyDelete
  20. Καλα της εκαμες κορη. Αν ημουν εγω ηταν να της πω: Πηαιννε κορη μου, περιποιηθου καμια τουρτα να σασεις νακκον!

    ReplyDelete
  21. χαχαχαχχαχα grouta!:p το φαί είναι απόλαυση και όσοι τρων αλλά εν βάζουν κιλά εν επειδή ούτε το φαί δεν θέλει να μείνει πάνω τους! η συγκεκριμένη εν απλώς σημασιόπληκτη όχι ανορεξικιά.

    ReplyDelete
  22. όταν την ξαναπετυχεις σε φαγοπότι,τη δική της μεριδα κράτα την για μενα,αλλά να εχει και σεφταλιές:))

    ReplyDelete
  23. ...να έχει και χαλούπι (το ’πα καλά;)

    ReplyDelete
  24. Γεια σου ρε Μανα (ΠΠΑΤΤΑ)
    Ελα μπράβο εν τζαι λλία που είπες διότι κατι τετοιες Νομίζουν εν τζαι σέξι.Κι ερωτω ποιου του αρέσκει να γαμεί τσιγγους μετα συγχωρήσεως. Πάντως οι μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι φαϊ, σιεσιό, τζαι ύπνος.

    ReplyDelete
  25. Αυτό να μου πεις daydreamer. έχεις κάτι καλό κοίτα να το χαρείς αντί να μιζεριάζεις.

    Τάτσα χαχαχα να γαμείς τσίγγους. που τα τωρά τζαι να πάει κάθε φορά που θωρώ ξερόπαστη θα το θυμούμαι.

    Ασκάρ την επόμενη φορά με τον κηδεμόνα σου παρακαλώ. μήπως εννοείς χαλλούμι?

    Vad μια μερίδα σεφταλιές ειδικά για σένα.

    Daffodil άλλη μια λέξη μπαίνει στο λεξικό: σημασιόπληκτη.

    Γρούτα φυλάω την ατάκα μόλις την δω να της την ρίξω.

    ReplyDelete
  26. Παντως ασχετο ρε Μανα με το αρθρακι αλλα ναι οντως η μανα εν μονο μία, εσιη φορές ομως που θα θελα να εν δκιο τζαι τρεις. Να καμνουν τζαι τζινες τιποτε

    ReplyDelete
  27. Εγώ, θα συμφωνήσω με τη Brenda, φίλη μου!

    ReplyDelete