Friday 13 January 2012

Βρωμισμένο μου αυτοκίνητο


Για κάποιο λόγο ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ με εκνευρίζουν αφάνταστα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που μόλις πέσει μια στάλα βροχής, τρέχουν να τα καθαρίσουν. Να τα γλύψουν θα έλεγα, γιατί το πλύσιμο για αυτά τα άτομα είναι ιεροτελεστία. Μέσα, έξω να είναι αποστειρωμένα και καθαρά. Τους φαντάζομαι να χύνουν την ώρα που κρατούν το πινέλο και καθαρίζουν τις γρίλιες για να εξαφανιστεί το τελευταίο μόριο σκόνης που μπορεί να υπάρχει.

Ακολουθεί κοινωνική διαφήμιση. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να πληρώσετε την άδεια κυκλοφορίας. Εύκολα και γρήγορα στο www.jccsmart.com

Σε ευχαριστούμε Internet.

Και όχι μόνο καθαρίζουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά σου ρίχνουν και το πιο υποτιμητικό ύφος εσένα που κυκλοφορείς με το βρωμισμένο. Ναι κύριε. Μεταξύ του να παίρνω τα μωρά σχολείο, να τα μαζεύω, να εργάζομαι όπως το μαύρο, να φροντίζω το σπίτι, να εκτελώ τα συζυγικά μου καθήκοντα και να παραμένω μια λαμπερή, χαρούμενη γκόμενα δεν βρήκα καιρό να πάρω το ρημάδι το αυτοκίνητο για πλύσιμο. Μην με βλέπεις λες και έχω λέπρα. Σκόνη, λάσπες είναι στο εξωτερικό, γάλα, κρουασάν (με ζύμη όχι σφολιάτα) και μπισκότα είναι στο εσωτερικό. Α ναι και ένα μήλο που γλίστρησε και το ψάχνουμε. Όταν βρει τα ψίχουλα και μετατραπεί σε μηλόπιτα θα το εντοπίσω.

Μπορείς να μου πεις πως είναι δυνατόν, έβρεχε μέχρι πριν από λίγο και τώρα να βλέπω αυτοκίνητα να γυαλίζουν; Άλλη έννοια δεν είχαν οι ιδιοκτήτες τους ξύπνησαν και με τις τσίμπλες στα μάτια, το έπλυναν; What the hell is going on? (Συγνώμη Eolica για το αγγλικό είναι για τονίσω αγανάκτηση).

Οι προβλέψεις λένε βροχές και τις επόμενες μέρες. Ελπίζω να πέσουν και χιόνια γιατί την άλλη Πέμπτη θέλω να πάρω τις μικρές στο βουνό. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβώ σαββατοκυρίακο μαζί με την κάθοδο των μυρίων. Θα βρέχει. Ελπίζω με τόσες βροχές να καθαρίσει από τις λάσπες που κόλλησαν πάνω του.

Αλλά να το πω. Ακόμη και βρωμισμένος, όμορφος είναι ο Φίλιπ. Ο αληθινός Φίλιπ Ροθ έχει αυτοκίνητο;

Το Πάσχα πότε είναι φέτος; Γιατί, τότε υπολογίζω να το πλύνω ( η ενεργητική φωνή απλώς υποδηλώνει το γεγονός ότι θα οδηγήσω το αυτοκίνητο μέχρι το πλυντήριο για να μου το πλύνουν).

Και σε κάποια στιγμή πρέπει να αδειάσω το πορτ μπαγκάζ. Να κατεβάσω το ψωμοκατασκευστή που μου χάρισε η πεθερά μου, τη τσάντα με τα παιχνίδια στη μάνα μου, τη τσάντα με τα μαγιό επιτέλους να τα πλύνω, τα πλαστικά να τα αφήσω στην ανακύκλωση, να πλύνω το σεντόνι του λεβέντη, κάτι άλλες τσάντες να δω τι έχουν μέσα, να τακτοποιήσω μια στοίβα κόλλες (αν δεν έχουν λιώσει), να δώσω την ομπρέλα της θείας μου, που την κρατώ από μια κηδεία που είχαμε πριν ένα χρόνο. Αυτά. Δεν είμαι σίγουρη.

33 comments:

  1. Αθθύμισες μου μια γειτόνισσά μου που μόλις σταματήσει να βρέχει βγαίνει έξω με το πετσί και καθαρίζει τα παράθυρα! Αρρώστειαααααα

    ReplyDelete
  2. Το μηλο νομιζω εν βρομει πολλα λισει. Η πατατα τζιαι το γαλα το ξυνισμενο ομως εν ζολος. Οχι οχι δεν ετυχε σε μενα σε μια γνωστη.. σε μια αλλη.
    Τζιαι που σαι να ξηχασεις το ψουμνισμα.. Οϊ κονσερβες... Φρεσκο ψαρι..

    ReplyDelete
  3. Έχει κόσμο που είναι υπερβολικός με τα αυτοκίνητα του. Κάτι σαν φετιχ.

    Μια φορά ξέχασα τα μαγιο με τις πετσέτες βρεμένα άπλυτα μέχρι που τα γυρέψαμε να ξαναπάνε κολύμπι. Ωραίες μυρωδιες!

    ReplyDelete
  4. Μια μέρα μου τηλεφωνεί μια συνάδελφος που μόλις σχόλασε. Ήμουν ακόμα στο γραφείο:
    - Μα.. πότε άλλαξες αυτοκίνητο;
    - Έντζιαι άλλαξα...
    - Ναι αλλά το δικό σου ΉΤΑΝ άσπρο!


    ντόινγκ!

    ReplyDelete
  5. Νεραϊδα τζαι οι βεράντες άλλο θέμα. μέσα στα νερά να σκουπίζουν τζαι να πιτούν με το λάστιχο να καθαρίσουν.

    Ρούλι Μαρούλι πριν κάτι χρόνια ξέχασα πέστροφα καπνιστή. ό,τι τζαι να σου πω εν λίο. μόλις άνοιξα το καπό να δω τι στο καλό συμβαίνει έκαμα εμετό...

    Σμιλί beat αν μπορείς την καπνιστή την πέστροφα.

    ReplyDelete
  6. Ξέρεις, στο εξωτερικό μπορεί και να τους είχαν κάνει διάγνωση με OCD(obsessive compulsive disorder) αυτών των ατόμων. Μανιακοί και ψυχωτικοί με την καθαριότητα του πιο πολύτιμου 'κτήματος' τους. Συμφωνώ ταμάλα με όσα γράφεις πιο πάνω...και να πω το πλέον σλανγκ κλισέ...wtf???

    Καλό Σ/Κ σε σένα και τις κοράσες σου. Το λεβέντη να μου φιλήσεις. :)

    Πι.Ες. Γιατί έννα πάτε Πέμπτη (μεσοφτόμαδα) στα σhιόνια?

    ReplyDelete
  7. Συμφωνώ μαζί σου. Τζαι εγώ θεωρώ σπαστικούς τζείνους που καθαρίζουν το αυτοκίνητο τους καθημερινά λες τζαι δεν θα ξιμαρίσει μετά που μιαν ώρα.
    Το δικό μου στέλλω το σε πλυντήριο κάθε 3-4 μήνες.

    ReplyDelete
  8. είχα να το πλύνω που τη δευτέρα του κατακλυσμού τζι επλύναμεν το 1-2 μέρες πριν τα χριστούγεννα. όπως λαλείς οπδηγήσαμε το ως το πλυντήριο, όι επλύνναμεν το!

    η ψάθα μου που το καλοκαίρι εν μέσα ακόμα όμως γιατί "μπορεί να θέλω να κάτσω κάπου για πίκνικ".

    η σκόνη που συνάεται λαλώ ότι κάμνει ου θεραπεία ανοσίας για το άσθμα (που δεν έχω ακριβώς αλλά λέμε τωρά).

    τζαι ναι, νοιώθω περίφανη που εν είμαι μανιακή με την καθαριότητα του αυτοκινήτου!

    ReplyDelete
  9. Lucrezia Θέλω να αποφύγω τους πολλούς που επίσης θέλουν να πάνε χιόνια. θα πάω με την ησυχία μου να παίξουμε και μετά θα μας περιμένει ζεστή σούπα στη θεία μου.

    HeatJo κάπου τόσο είναι και η δική μου συχνότητα για το πλυντήριο. ίσως λίγο πιο λίγο γιατί οι μιτσιές κάμνουν το γέρημο.

    Moonlight εν πολλά ωραίο το επιχείρημα για το άσθμα θα το χρησιμοποιώ.

    ReplyDelete
  10. Οκ αφού όλοι εμείς δεν τα πλένουμε, ποιοι τα πλένουν καθημερινά; Μου θύμησες να κάνω κι εγώ ανασκαφή στο πορτ μπαγκάζ, για να δούμε τι θα βρούμε πάλι!

    ReplyDelete
  11. Το καλυττερο εν να σας το πει η Τατσα... πεστροφα καπνιστη τζαι μαλακιες... εν λαλω τιποτε αλλο!

    Τρεις φορες τον χρονο πλυμμα εν τζαι πολλυν του!

    Μες το παλιαυτοκιντητο της μανας μου εβλαστησαν τζαι χορτα μια χρονια, εισχεν τζαι καραολους τζι αραχνες, τζαι λιμπουρους... κανονικος βιοτοπος χεχεχε

    ReplyDelete
  12. σιέρουμαι, γιατί έδωκες μου δικαιολογία τωρά...
    το αυτοκίνητο εν χτιτσιό που μέσα, οπόταν τωρά θα λαλώ ότι παίρνω τζαι φέρνω τα μωρά (που εν έχω, αλλά εν λεπτομέρεια!)....

    υ.γ. το πορτ-μπαγκαζ όμως εν όφτσιερο..
    υ.γ.2 ευχαριστούμε για την υπενθύμιση για την άδεια κυκλοφορίας...
    υ.γ.3 θέλεις αυκά;

    ReplyDelete
  13. Δέσποινα αυτοί που τα πλένουν καθημερινά νομίζω απαξιούν να μας απαντήσουν :)

    Καράολοι; Γρούτα αν φτάσω σε τούτο το σημείο θα μου πιάσει το αυτοκίνητο ο Μοτορτζής. Τζαι περιμένουμε με ανυπομονησία την Τάτσα να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας.

    Νόνη τα μωρά εν η καλύτερη δικαιολογία για ούλλα (τζαι εν πειράζει που εν έσσεις αν ζητήσει κανένας αποδείξεις δανείζω σου τα δικά μου). Αυκά θέλω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ενά δω το πρόγραμμα μου που δευτέρας τζαι θα σου πω ποτε θα είμαι Λευκωσία, τζαι να μιλήσω τζαι με την παραγωγή....

      Delete
  14. Ουααοοοοοοοοοοοοοοοοοο πως έγινε τούτο το πράμα; εννοώ να φκαίνουν που κάτω που τα σχόλια απαντήσεις. μάσσαλα.
    όταν λες να μιλήσεις να μιλήσεις με την παραγωγή εν τζαι εννοείς να κακαρίσεις έννε;

    ReplyDelete
    Replies
    1. όι, εννοώ με την διεύθυνση της παραγωγής, όι με τους actual εργαζόμενους...

      που να ξηηθώ θα σου στείλω e-mail....

      Delete
  15. εγώ είμαι που τζείνους που το πλυνίσκουν κάθε λίο..εν έχω πελλάρα με το car μου απλά αρέσκει μου ναν καθαρό!

    seriously αφήνεις φαγιά μες το αυτοκίνητο σου??!! - εγώ εν τους αφήνω να τρών μες το δικό μου!:p
    ενόμιζα εν θέμα μωρών τούτο αλλά έχω μια φίλη που έχει 2 μικρές και ούτε τζείνη τες αφήνει να τρών μες το αυτοκίνητο για να μεν βρίσκει μήλα σαπιμένα στο πίσω κάθισμα!!

    ReplyDelete
  16. Μάνα να σε παρακαλέσω να φέρεις το αυτοκίνητό μου σπίτι. Αυτά που περιγράφεις αφορούν στο δικό μου οικογενειακό όχημα το οποίο εκτός των παραπάνω, έχει και άλλα που ξέχασες να αναφέρεις:
    Στη θέση του συνοδηγού έχουμε 2 brochures από γνωστά καταστήματα supermarkets, ενώ στο πάτωμα του συνοδηγού μπορούμε να βρούμε όλη τη χαμένη πανίδα και χλωρίδα της Κύπρου.
    Στο πίσω κάθισμα, εκεί που είναι ο χώρος του "παιδία παίζει", εκτός των ψίχουλων, μπισκότων, μήλου, ξέχασες να αναφέρεις τα M&Ms, μερικές ανοιγμένες καραμέλες ζελέ προσεκτικά τοποθετημένες στις θήκες των πίσω θυρών, άπειρες σελίδες Α4 ζωγραφικής του κανακάρη μου, καθώς και 2-3 μικρά κουκλάκια (συνήθως αποκεφαλισμένα) της μικρής τερατούλας μου.
    Όσο για το πόρτ-μπαγκάζ, σου έχω νέα. Εκτός από τον ψωμοκατασκευαστή σου, έχουμε μέσα (φυσικά τα μαγιώ & πετσέτες από το καλοκαίρι (να τα βγάλω ή να τα αφήσω μέσα για τον επόμενο; Είμαστε κοντά εξάλλου!) ένα καρότσι μεγέθους "δε χωράει τίποτε άλλο στο μπαγκάζ", το οποίο στα ενδότερά του περιλαμβάνει τη χαμένη ατλαντίδα μαζί με τα δελφίνια της.

    Άντε Μάνα, πλύντο και φέρτο που δαμέ, να το δώσω στα μπουμπούκια μου (βάζω και τη σύζυγο μέσα) να το κάνουν όπως παραπάνω, σε χρόνο Ντε-Τέ!

    ReplyDelete
  17. εγώ εσκέφτουμουν να το πλύνω για να υποδεχτώ το νεογέννητο αλλά εν τα κατάφερα... εν 10 μηνών το μωρό....

    ReplyDelete
  18. Ράνια στο επόμενο δεν θα τις αφήνω. τώρα δεν είχα επιλογή. σκέψου τα πρωινά μπορεί να κάμουν 20 λεπτά να πιουν το γάλα τους. άμαν παίζεις με τα λεπτά για να προλάβεις ψάχνεις να βρεις τρόπους να κερδίζεις το χρόνο.

    Ξεβράκωτε. νομίζω απήυδησες από την κατάσταση στο οικογενειακό αυτοκίνητο ή μου φαίνεται;

    Sike. δώρο στα γενέθλια του μωρού (τα 18α μεν ανησυχείς) ένα πλύμμα του αυτοκινήτου.

    ReplyDelete
  19. Χαχαχα αθύμησες μου τούτο το βίντεο που είδα πριν λίες μέρες στο NG!
    http://video.nationalgeographic.com/video/player/national-geographic-channel/shows/taboo-1/ngc-car-lover.html

    ReplyDelete
  20. ma inta pou en touti i nea patenta me ta sxolia? ekamete pou moni sas tin allagi oxa en protovolouies tou blogger? asixtir pia.
    anyways. krouasan me zymi? how?

    ReplyDelete
  21. Το δικό μου αμάξι έχω να το πλύνω απ’ έξω 7 χρόνια.
    Μέσα δεν το καθάρισα ποτέ!
    Στο πίσω κάθισμα θα βρεις τρίχες απ’ όλες τις γκόμενες της τελευταίας δεκαετίας.
    Έχω και ως κατοικίδιο μια μυγούλα, που ζει μόνιμα στο αμαξάκι μου...

    ReplyDelete
  22. Μα πώς γινεται να εχεις τρια χρόνια να το πλύνεις
    μέσα κι εξω,κι όταν τολμάς το εγχείρημα,το απόγεμα να βρεχει;Ρε γμτ τη γκινια μου!:)

    ReplyDelete
  23. Μαζί σου ρε Μάνα.. Ασ βλάστήσουν τζαι χόρτα μες τη λάσπη του αυτοκινήτου..ολίγου με απασχολεί.
    Όσο για την καθαριότητα των βεραντών και λοιπές σπαστικές κινήσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορη..
    Εχω μια θεία βάλει τη σκάλα και φκαίνει πάνω στο κιόσκι και καθαρίζει τα κεραμίδια ένα ένα με φαμόζο... ΕΛΕΟΣ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα τουτον εισχες να πεις μονο?
      Εν θα πεις για την νυφιτσα την ψοησμενη ΜΕΣ το αυτοκινητο, στην θεση του συνοδηγου, πουκατω που την μοκεττα, με τα παρελκομενα της (σκουλουτζια, βρωμο κλπ)?

      Delete
    2. ΝΝΑ!Εν ευθύνομαι αν εμπέειν η νυφιτσα μες το αυτοκίνητο, εν ήταν θέμα βρωμιάς, ηβρε τρύπα τζ'εμπηκε

      Delete
  24. Εγώ έχω και την ομπρέλλα της θάλασσας, κρεβατάκι εν χωρεί να το αφήκω. Έχω μιάν γειτόνισσα μόλις βάλει το αυτοκίνητο στο γκαράζ φκαίνει με τον φλόκκο τζιάι σφογγαρίσει τα σημάδια που αφήνουν οι τροχοί, αρρώστια.

    ReplyDelete
  25. Μάνα συγχωρώ σε για το αγγλικό, δεν είμαι των άκρων άλλωστε (θέλω να πιστεύω)
    Πριν λίγο καιρό αφήσαν μου ένα διαφημιστικό για πλύσιμο αυτοκινήτου χωρίς νερό και, το πιο σημαντικό, έρχονται στον χώρο σου!! Ετηλεφώνησα τους τζιαι ήρταν, ήταν ένα ζευγάρι Ρουμάνοι, ευγενέστατοι, εκάτσαν πανω που μιαν ώρα πάνω στο αυτοκίνητο μου τζιαι εκάμαν το γυαλί! Μέσα έξω! Ενόσω εγώ ήμουν σπίτι τζιαι έκαμνα τις δουλειές μου! Τζιαι εκόστισε μου 10 ευρώ (έδωκα τους κάτι τις παραπάνω γιατί ήταν χτι-john το αυτοκίνητο). Εννοείται ότι την μεθεπόμενη μέρα έβρεξε, έννεν;

    ReplyDelete
  26. Τάτσα που σένα περιμένουμε μια συγκλονιστική βρωμιά.

    ReplyDelete
  27. Ε πάνω κάτω εν μαζί πόννα πάμε να τα πλύνουμε

    ReplyDelete
  28. heheheheh inta kala ta laleite eseis tis polis!!! skefteite emas ta kotzinoxorkatika ti travoume!!! j nai perno to j anavaseis j mes ta xorafkia j mes ta pila- laspes!!! j nai latrefko to car m!! kathe fora pou vreshei kamno opos tin pelli!!! molis akouso to proto tip tip pou kamnoun oi psixalles vouro j parkaro to mes ti mesi tis aulis.. an einai thelima Theou tha plithei!!!

    ReplyDelete
  29. δεν σε καταλαβαίνω καθόλου... προσωπικά πριν λίγες μέρες έβαλα ηλεκτρική σκούπα μέσα στο αυτοκίνητο.
    για πρώτη φορά. από το 2004 που το αγόρασα! :-)))

    ReplyDelete