Monday 30 January 2012

Έλα ρε μαλάκα




Συναντά στο καφέ ο Μάριος τον Κωνσταντίνο. Ο Μάριος θαμπά γνωρίζει τον Κωνσταντίνο, αλλά όνομα και λεπτομέρειες έχουν κάνει φτερά. Ο Κωνσταντίνος αντίθετα θυμάται και του μιλά με το όνομά του. Κανονικά, ο Μάριος θα έπρεπε να γίνει ρεζίλι. Και όμως όχι. Του λέει έλα ρε μαλάκα τι κάνεις, χαθήκαμε ρε μαλάκα, όλα καλά ρε μαλάκα και το θέμα λήξαν.
 
Πάντα έβρισκα τους άντρες τυχερούς με το ρε μαλάκα (ακόμα ένα συν στο ότι μπορούν να κατουρούν όρθιοι). Δεν υπάρχει πιο εύκολη λύση. Βέβαια τους βοηθά και το γεγονός ότι οι συζητήσεις τους περιστρέφονται γύρω από ορισμένα κλισέ θέματα. Τι γίνεται στη δουλειά, τι γίνεται με την ομάδα, ποια είναι τα νέα applications στο κινητό ή στο iPad.
 
Είναι αμέτρητες οι φορές που βρέθηκα απέναντι από άτομα που με ήξεραν και εγώ δεν είχα ιδέα ποιοι ήταν. Μπορεί κάτι να μου έλεγε η φάτσα τους, αλλά όνομα, που τους ήξερα ή άλλες λεπτομέρειες γιοκ. Το φέρνω από εδώ, το φέρνω από εκεί μέχρι να καταλάβω. Δεν είναι λίγες και οι φορές που έγινα ρεζίλι, όταν μετά από πέντε λεπτά κουβέντα αναγκάστηκα να ρωτήσω «εμ και που είπαμε ότι σε ξέρω;»
 
Ό,τι χειρότερο βέβαια, γιατί έτσι καταλαβαίνουν πως όχι μόνο δεν τους θυμάσαι, αλλά και για αρκετά λεπτά, τους δούλευες ψηλό γαζί. Ενώ, με το έλα ρε μαλάκα και μια ερώτηση γενικού τύπου έλα τι κάνεις, η οικογένεια, η δουλειά ξεμπέρδεψες.
 
Στερούμαστε από ένα σημαντικό κοινωνικό όπλο εμείς οι γυναίκες. Στην αντρική του βέρσιον το μαλάκας είναι ωραίο, ενώ στη γυναικεία του το μαλάκω ή το μαλακισμένη μοιάζει περισσότερο με βρισιά…
 
Μια καλή λύση είναι το «κοπέλα μου». Όμως είναι λύση με ρίσκο. Γιατί το «κοπέλα μου» περιέχει και μια δόση οικειότητας. Δεν λέει, να βρεθείς αντιμέτωπη με καμιά από τις διευθύντριες σου και να της πεις, έλα κοπέλα μου τι κάνεις. Είναι που είναι δύσκολη εποχή λόγω κρίσης, θα μπεις επικεφαλής της λίστας με τις απολύσεις.

25 comments:

  1. εγώ χαιρετώ κόσμο επειδή ξέρω ότι τον ξέρω, αλλά δεν ξέρω πόθεν τους ξέρω, τζαι τούτο καταλάβω το μετά που τους χαιρετώ...
    άρα εν πάει να πω μετά "εντωμεταξύ έντζαι εκατάλαβα σε...".
    τζαι το θεϊκό όταν μου μιλούν, δεν αντρέπουμαι να πω ότι ξέρεις εν τζαι εκατάλαβα σε, απλά εν μου φκαίνει τζίνη την ώρα, τζαι μετά εν του λέιτ.
    απλά μινίσκω στα κλισhέ θέματα συζήτησης τζαι μετά τρώω το fb μπας τζαι θυμηθώ!

    ReplyDelete
  2. Εγώ λέω πάντα το κλασσικό "τώρα εγώ θα έπρεπε να ξέρω από που γνωριζόμαστε αλλά φαίνεται είμαι στα πρόθυρα του alzheimer!" μαζί με ένα γλυκό χαμόγελο, δεν θα το πάρει κανείς (νορμάλ) στραβά!
    Μου συμβαίνει συχνά...εναλλακτικά λέω "φιλενάδα"

    Btw υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις καμιά διευθύντρια σου? :Ρ

    ReplyDelete
  3. Βρεθηκα στη θεση σου πολλες φορές. Συνηθως η πρωτη μου κουβέντα είναι, γνωριζομαστε απο: αν γινω ρεζίλι, έγινα.

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ! Είναι ένα είδος καταπίεσης να μεν μπορείς να πεις το μαλάκα σε γυναίκες.
    Όμως το 'ελα ρε τι κάμνεις' πάλε βολέφκει. Γιατι ούτε καταλάβει η άλλη πως εν θυμάσαι ποια είναι και δείχνει οικειότητα αλλά οϊ πολλήν οικειότητα (όπως θα έδειχνε το 'κόρη').

    ReplyDelete
  5. Βασικά αμα εν θυμούμαι το όνομα κάποιου δεν ντρέπουμαι να το πω. Τζιαι γιατί εν ρεζίλι δηλαδή? Πρέπει να θυμούμαι τα ονόματα του καθενός που βλέπω μια φορά κάθε αγίου ανήμερα?

    Το μαλάκα αρέσκει μου σαν προσφώνηση. Κάποτε λέμεν το με την κολλητή. Το μαλακισμένη συνήθως χρησιμποιώ το ξέρεις για ποιάν.

    ReplyDelete
  6. Moonlight και όταν δεν θυμάσαι; Πως το σώσεις όταν ο άλλος σε ρωτήσει ποιο πρωσικά θέματα;

    Brenda dearest είσαι ένας δικηγόρος τζαι σου φαίνεται. Ώσπου περνά ο τζαιρός εν θα μπορούσα να σε φανταστώ σε διαφορετικό επάγγελμα.

    Καλή μέθοδος τζαι τούτη.


    Είναι καλή μέθοδος Μαριλού, φτάνει ο άλλος να μεν σε ξέρει αρκετά. Έτυχε μου να είμαι με άτομο που το είδα δυο τρεις φορές, αλλά ούτε που το θυμόμουνα. Η άλλη πάλι, είχε την εντύπωση πως όσα μου είπε τις προηγούμενες φορές τα είχα καταγράψει…

    Τζαι εγώ το ίδιο λαλώ Αχάπαρη. Γιατί να είμαι υποχρεωμένη να τα θυμούμαι; Εν οι άλλοι που έχουν απαιτήσεις. Πιο κοντά στο τρισκατάρατη θα στοιχημάτιζα ότι είναι ο χαρακτηρισμός, ξέρεις για ποιαν.

    Katevaseta επίκειται επίσκεψη σύντομα.

    ReplyDelete
  7. Pathenw to polla syxna.

    Lisi 1: "ooooh, filouin! Ti kamneis"
    Lisi 2: "na sou sistisw tin fili mou ti X" tziame thelei en thelei sistinetai tziai akoueis tziai sy to onoma!

    ReplyDelete
  8. Παθαίνω το κάποτε να ξεχάσω φάτσες αλλά το μαλάκα δεν το έκοψεν ο νούς μου να το χρησιμοποιώ, τωρά που το λαλείς όμως...

    ReplyDelete
  9. Τι μου λες τώρα;
    Στάση κανονική ο εγκέφαλος στην ηλικία μου!
    Να δεις αμηχανία να γελάς κανονικά.. Και είναι πολύ συχνό το φαινόμενο!

    Εχω μια γνωστή που πάντα έλεγε, "βρε αυτή μου!" και τώρα ακόμα στα 83της έχει "καθαρίσει!"

    Φιλιά

    ReplyDelete
  10. εμείς λέμε "κούκλα μου" και "αγάπη μου" πόσο μου φακκά!

    ReplyDelete
  11. Moonlight και όταν δεν θυμάσαι; Πως το σώσεις όταν ο άλλος σε ρωτήσει ποιο πρωσικά θέματα;

    κοίτα για πιο πρωσικά θέματα συνήθως εξηγώ τους ότι πλέον εν υπάρχει Πρωσία, τζαι καλύτερα να το αφήσουμε γιατί πέραν τούτου εν ξέρω τίποτε που ιστορία κλπ...

    για πιο προσωπικά θέματα, εν κάθουνται να σου μιλήσουν στο άσχετο! συνήθως τούτο εν συμβαίνει άμα είμαι σε παρέα (γιατί έτσι κάποιον ρωτώ τζαι εξηγά που ποιά είναι η τύπισσα). έτσι απλά λαλώ τους χάρηκα που σε είδα, βουρώ τζαι περιμένουν με! γεια γεια! (τζαι εξαφανίζουμαι που το πλάνο)

    ReplyDelete
  12. Έχω το κατάλληλο ρε μάνα:

    http://www.youtube.com/watch?v=v7nWKWvaFLY

    Εύρος

    ReplyDelete
  13. Ποστ η δεύτερη λύση είναι πολύ ριψοκίνδυνη. Γιατί τζείνος που ξεχνάς το όνομά του μπορεί να περιμένει από σένα να κάμεις τις συστάσεις.

    Υστερόγραφο. Τα καζιά είναι οι βεντούζες.

    My pleasure to help Marco

    daffodil το αγάπη μου φακκά μου ως τζαμέ που εν πάει άλλο.

    Moonlight κάθονται στο άσχετο να σου μιλήσουν. Κάτι συγγενείς που θωρείς σε γάμους, κάτι πρώην συνάδελφοι, κάτι πρώην παρέες.

    Jan 30, 2012 04:16 AM
    Moonlight και όταν δεν θυμάσαι; Πως το σώσεις όταν ο άλλος σε ρωτήσει ποιο πρωσικά θέματα;

    κοίτα για πιο πρωσικά θέματα συνήθως εξηγώ τους ότι πλέον εν υπάρχει Πρωσία, τζαι καλύτερα να το αφήσουμε γιατί πέραν τούτου εν ξέρω τίποτε που ιστορία κλπ...

    για πιο προσωπικά θέματα, εν κάθουνται να σου μιλήσουν στο άσχετο! συνήθως τούτο εν συμβαίνει άμα είμαι σε παρέα (γιατί έτσι κάποιον ρωτώ τζαι εξηγά που ποιά είναι η τύπισσα). έτσι απλά λαλώ τους χάρηκα που σε είδα, βουρώ τζαι περιμένουν με! γεια γεια! (τζαι εξαφανίζουμαι που το πλάνο)
    Απάντηση

    ΑνώνυμοςJan 30, 2012 04:30 AM
    Έχω το κατάλληλο ρε μάνα:

    Εύρος που εξαφανίστηκες dear?

    ReplyDelete
  14. Έβαλα της χάρρυ κλυνν τζαι δεν σχολιάζει ρε !

    Εν εχάθηκα κορού δαμέ κατάυρα είμαι, χεχε.

    ReplyDelete
  15. λές κούκλα μου!
    και το alzheimer της brendas εν καλό παίρνεις το πρός το αστείο!

    ReplyDelete
  16. κοίτα μετά που άκουσα το μαλάκα του μαλάκα έβαλα τζαι άλλους Χάρρυ Κλυν να ακούσω.
    εθύμηθηκα τα νιάτα μου χαχαχα.

    ReplyDelete
  17. κι εγω εχψ ενα αλτσχαιμερ με τα ονοματα αλλα δε λεω ποτε ελα ρε μαλακα, το θεωρω εφηβικο χαχαχα

    ReplyDelete
  18. Όι εν μου έτυχε εν η αλήθεια. Πάντα έχω μια δικαιολογία έτοιμη, Στο κάτω κάτω μπορείς να πεις ότι σόρυ, χέστηκα (κυριολεκτικά), βουρώ να μεν πάθω κανένα χαττά! λολ!

    ReplyDelete
  19. Να δοκιμάσεις το: Που 'σαι ρε ψυχή;

    και ξεμπερδεψες...

    φιλια πολλα

    ReplyDelete
  20. Το έχω πάθει αρκετές φορές να μην θυμάμαι ονόματα παλιών γνώριμων…. Εκεί απλά ρωτάω «από πού σε ξέρω, θυμησέ με;»
    Όσο για το μαλάκες, η επική φάση ήταν στον στρατό όταν ο λοχαγός μας άκουσε το Λοχία του λόχου να λέει σε ένα στρατιώτη «έλα ρε μαλάκα». Όταν τον ρώτησε γιατί τον είπε μαλάκα, του είπε καθαρά και ξάστερα «εμείς – το- μαλάκα σήμερα το λέμε, όπως λέγατε εσείς παλαιότερα –το- κουμπάρε.

    ReplyDelete
  21. ου εγώ λέω τους ότι έτζοιμίσαν με πολλές φορές σε εγχειρήσεις τζαι ξεχάνω (μεταξύ σοβαρού κι αστείου) τζαι ετέλειωσεν η κουβέντα.

    ReplyDelete
  22. Το "φιλενάδα" εν εύκολο, το να βάλεις το φίλο σου να συστηθεί εν πάλε πολλά βολικό. Βασικά άμα εν θυμούμαι πόθθεν ξέρω τον άλλο, ρωτώ. Άμα θυμούμαι αλλά εν θυμούμαι όνομα, πάλε ρωτώ, πιντώνοντας ότι δεν τα πάω καλά με τα ονόματα. Άμα έπρεπε να θυμούμαι το όνομα (πχ κάτι θείες ποτζεί ποδά), απλά παίζω πελλό, χρησιμοποιώ πληθυντικό τζαι ρωτώ κανένα συγγενή :Ρ

    ReplyDelete
  23. μιλάς γενικά ρωτάς κλπ αλλά δεν αναφέρεις όνομα ή οτιδήποτε που να μοιάζει με όνομα, σαν να αποφεύγεις να μιλήσεις με τη γιαγιά του θείου του άντρα σου σε ένα γάμο ας πούμε.

    κι εδώ να αναφέρω ότι προχτές μια γριά 80 χρονών με αποκάλεσε "συμπεθερά" τζαι παραλίγο να γίνει πόλεμος!

    ReplyDelete
  24. απλα ενημερώνω ότι το παιδί που είχε υποστεί βιασμό και είχε βασανιστεί στην χώρα του και επειδή είχες πολύ δουλειά στο γραφείο όπως είχε πει δεν μπόρεσες να ασχοληθείς
    αν και έγραψες ένα δακρύβρεκτο κείμενο για την κοπέλα στο............... Αφγανιστάν την ίδια στιγμή που τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν δαμέσαδα

    ManaDec 5, 2011 01:42 AM
    OSR να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση στο γραφείο και θα σου στείλω email.
    Απάντηση

    http://mana-mia.blogspot.com/2011/12/blog-post_02.html

    απλά ενημερώνω σε ότι έχει ήδη απελαθεί στην χώρα του που κινδυνεύει η ζωή του και τώρα δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει

    ReplyDelete
  25. OSR κάμνεις λάθος ότι δεν ασχολήθηκα. μπορεί να μην σου έστειλα email αλλά επικοινώνησα με γνωστούς μου που δουλεύουν σε μέσα ενημέρωσης αν μπορούν να γράψουν κάτι και να κινήσουν το θέμα. όμως δυστυχώς δεν πήραν πράσινο φως να γράψουν κάτι.

    δεν μπορεί κάποιος να το δηλώσει ότι εργάζεται εδώ να πάρει άδεια παραμονής; και δεν λέω να το βάλουν να δουλεύει, απλά για τους τύπους.

    ReplyDelete