Friday 6 January 2012

Αχάπαρη, eat my dust

Υποτίθεται ήταν ένα εύκολο κέικ. Βάζεις πέντε, έξι υλικά στο μίξερ ανακατεύονται, ψήνεις για πενήντα λεπτά και καταπλήσσεις τους καλεσμένους σου με τη νοστιμάδα του γλυκίσματος. Bullshit.

Ορκίζομαι ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα. Στα δέκα λεπτά το κέικ έμοιαζε με το Βεζούβιο. Στα δεκαπέντε λεπτά ήταν όπως το φράγμα του Κούρη τη χρονιά που έβρεξε πολλά και ξεχείλισε. Στα 20 λεπτά το μίγμα έφτασε μέχρι την τρίτη σχάρα του φούρνου. Στα 30 λεπτά παραδέχθηκα ήττα. Στα 40 λεπτά έτριβα τη φόρμα και να το φούρνο να καθαρίσουν. Στα 50 υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω ξανά γλύκισμα. Στα 60 λεπτά η κόρη κοιτάζοντας με το μισό της, αφού πια κατάλαβε ότι δεν θα φάει γλυκό μου είπε με το πιο υποτιμητικό της ύφος «Μάμα τα γλυκά της Κατερίνας είναι πολύ καλύτερα από τα δικά σου». Στα 70 λεπτά έφτασαν οι φίλοι μας και δεν είχα κάτι να τους κεράσω. Στα 80 λεπτά άνοιξα ένα κουτί με σοκολάτακια που μας έφερε μια θεία.

Και αν διερωτάστε πόσο πραγματικά λάθος μπορεί να πάνε τα πράγματα έχω αποδείξεις.


Τούτο είναι το κομμάτι του κέικ που έφτασε στην τρίτη σχάρα. Feel free να κάμετε όσους συνειρμούς θέλετε.


Με τα resolutions δεν τα πάω καλά, απλούστατα δεν πιστεύω σε αυτά. Φέτος όμως θα κάνω το resolution των Φώτων. Υπόσχομαι δεν θα πατήσω ξανά στην κουζίνα για να κάμω γλυκό.

20 comments:

  1. Μανα κουράγιο! Μην παρατας την μαχη, ξαναπροσπαθησε.

    Μου φανηκε οτι εβαλες πολυ μπεικιν παουτερ η σοδα.

    Παντως αν θελεις μια κουζινομαχια με την αχαπαρη, ευχαριστως να την παρακολουθησω.

    Καλο σαββατοκυριακο!

    ReplyDelete
  2. Αυτό είναι που λέμε oops I did it again! Μην απογοητεύεσε...practice makes perfect. Ξαναδοκίμασε. Το πάσχα δεν αργεί να φτάσει. Δοκίμασε άλλο σε εκείνες τις διακοπές.

    Όσο για τις εικόνες...εν θέλω να σχολιάσω για να μεν με πεις ξιμαρισμένη γιατί σίριουσλι αντρέπουμαι να γράψω τους συνειρμούς μου.

    Τζιαι τα κούκις καλά τους έννι (για τους ξένους). Εν θέλουν κέικ. Αν θέλουν, πέψε τους ζορπά να σου φέρουσσιν τζίνοι. Άτε να τους δω.

    Καλά Θεοφάνεια =)

    ReplyDelete
  3. μπορεί να ήταν ωραία η γεύση ρε! απλά λίο με την εμφάνιση έχει ενα issue...εν και τα έτοιμα καλά!

    ReplyDelete
  4. Το πρώτο μας κέικ που εκάμαμε με τον άντρα σπίτι μας ήταν ένα σοκολατένιο το οποίο εβάλαμε στην ίδια φόρμα με τη δική σου. Το πρόβλημα ήταν ότι εγεμώσαμε πολλά την φόρμα τζιαι εσιονώστηκε ακριβώς όπως το δικό σου. Εμείς ευτυχώς είχαμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη σχάρα του φούρνου τζιαι τζείνο που εσιονώνετουν εσχημάτισε ακόμα ένα κέικ (το οποίο εφάαμε χογλαστό μόλις το φκάλαμε). Εν ανοίξαμε τον φούρνο, αφήκαμε το υπόλοιπο να ψηθεί τζιαι όταν ετέλειωσε ήταν καλή η γεύση του. Απλώς εν έφκαινε που την φόρμα! :Ρ

    Τα χριστούγεννα εκάμαμε κάτι μπισκότα συνταγής thermomix που ούλλα μετράς τα με ακρίβεια. Εκτός που για φάγωμα, κάμνουν και άμαν μαλλώσουμε να τα σύρουμε ο ένας του άλλου πάνω στην τζιεφαλή (με κίνδυνο κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης!).

    Μια φορά εκάμα μια σούπα, ήταν τόσο καυτερή που ετρέχαν τα μάθκια μου όταν επέμενα να την φάω.

    Άρα έσιει τζι' άλλες, μεν νιώθεις άσιημα!

    Joy tears

    ReplyDelete
  5. 1 κουταλάκι baking powder Mana, όι 1 σικλάκι!

    ReplyDelete
  6. αΜΑΝΑμου! Εκαμεν εκρηξη!!!

    Νομιζω εν καθαρο οτι, εβαλες πολλυν μπεϊκιν παουτερ! Η συνταγη εγραφεν κουταλακι τζι εσυ εβαλες κουταλι!

    Κορη, μαλλον, εισχεν λαθος η συνταγη, τελεία και Ταυλα!

    ReplyDelete
  7. Παττιχακι6 January 2012 at 21:45

    Tην τελευταία φορά που δοκίμασα να κάνω cookies ήταν κάτι παρόμοιο με το δικό σου. Αντι πολλα μου βγήκε ένα τεράστιο που να το εσιρνες του αλλού σίγουρα θα πήγαινε πρώτες βοήθεια να του ραψουν την κεφαλή του

    ReplyDelete
  8. Μεν μασάς ο επιμένων νικά

    ReplyDelete
  9. Εντάξει, δεν είναι τίποτα. Αν ήταν κέικ γεωγραφίας, απλά έχασες κάποιες ηπείρους με την έκρηξη!
    Διόρισε μια μονομερή επιτροπή (την αχάπαρη) για να το διερευνήσει!

    ReplyDelete
  10. Ax mari, tha borousa na to eixa grapsei egw etouto to post, etsi akrivws! Mh masas, tha to petuxoume. Telika me koulourakia eixa kaluterh tuxh :) Ta paspalizw kai me merikes paparitses apo panw kai na'mai h domestic goddess :)

    ReplyDelete
  11. Fellow συνbloggers, η συμπαράστασή σας είναι αξιοθαύμαστη. τι πρέπει να κάμω για να μου πείτε παρέτα κόρη μου εν έσσεις υπόθεση;
    αλλά το ρεζολούσιον θα το κρατήσω. δεν θα κάμω ποτέ ξανά γλυκό.

    ReplyDelete
  12. Μεν απογοητεύεσαι... Ο επιμένων νικά!! Θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις με μια πιο απλή συνταγή, να έχεις και κάποιον δίπλα σου, να την φτιάξετε μαζι, και θα είσαι εντάξει. Οι αποτυχίες πρέπει να μας πεισμώνουν περισσότερο :)

    ReplyDelete
  13. ξεκίνα με κάτι πιο απλό. ποτζίνα που ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να πάει λάθος. ή ζήτα βοήθεια.
    εχτός αν δεν θέλεις να μάθεις!

    ReplyDelete
  14. @ Μουν σωστα!... τρουφες, ας πουμε ;Ρ

    ReplyDelete
  15. εγώ νομίζω πως αν εν καλή η γεύση η εικόνα και τούτα εν πελλάρες

    ReplyDelete
  16. Mari goes Mana

    har har :S

    ReplyDelete
  17. Τζαι'γώ εψές επιχείρησα να κάμω ένα λάβα μπράουνι με καρύδια τζαι ..καρύθκια - επίττωσε. Μεν απογοητεύεσαι αγαπημένη. Θέλεις συνταγές που φκαίνουν no matter what? Πάντως όντως φαίνεται να ήταν πολύ το baking powder/ σόδα ή να ήταν μιτσί το δοχείο για τη δόση.

    ReplyDelete
  18. ΈΝΑ βαρέλι μπέικιν πάουντερ που βαλες???

    ReplyDelete
  19. Φιλενάδα είδα οικοσκευή έχεις! Συνταγή καλή δεν έχεις μάναμ! Πάρε το μπλέντερ και μπες εδώ για μια ευκολη συνταγή http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/05/blog-post_2018.html και εδω http://profanws8adunatisw.blogspot.com/2011/10/149.html για τη δική μου εκτέλεση! Θα γίνεις για την κόρη σου πρότυπο ζαχαροπλαστικής δεινότητας! Καλή χρονιά και blame the recipe Φιλενάδα!

    ReplyDelete