Wednesday 5 September 2012

Νταηλίκια στους δρόμους




Δεν είμαι σίγουρη αν το αυτή η ανάρτηση είναι λάθος, εννοώ αν πρέπει να την κάνω ή όχι. Όμως όπως λέει όμως και ο πρόεδρος μας θα με κρίνει η ιστορία…

Πριν από λίγο στη λεωφόρο Ελαιώνων. Ο τυπάς με το μαύρο αυτοκίνητο, που βλέπετε στη φωτογραφία με προσπέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ήμουν εγώ πάνω στο όριο οπόταν υπολογίζω ότι τα 100 χλμ τα είχε στο τσεπάκι του, εννοώ στο μιλίμετρό του.

Φυσικά μου έκοψε το δρόμο για να επανέλθει στη λωρίδα του. Την οποία αμέσως εγκατέλειψε για να πάει δεξιά.

Στάθηκε εκεί, όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία μερικά δευτερόλεπτα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία από τα αυτοκίνητα που διέσχιζαν τη λεωφόρο Μακεδονίτισσας. Δεν του ήταν αρκετό.

Και ενώ στα φανάρια το φως ήταν κόκκινο και από την αντίθετη λωρίδα άρχισαν τα αυτοκίνητα να βάζουν μπρος για να στρίψουν δεξιά, θεώρησε καλό να βάλει μπρος.

Και όχι για να στρίψει δεξιά, όπως κανονικά θα έπρεπε λόγω της θέσης που ήταν αλλά για να διασχίσει τη λεωφόρο, να κάνει κάπως αριστερά και να βρεθεί και να συνεχίσει να τρέχει λες και ήταν στην πίστα του Μονακό. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή παραλίγο να τρακάρει με το ασημένιο αυτοκίνητο, που επιχειρούσε τη στροφή δεξιά. Ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου δεν πτοήθηκε όμως και λες και ήταν σε άδειο δρόμο συνέχισε να γκαζάρει.

Πρόλαβα και τον έβγαλα φωτογραφία, όχι για να το παίξω νηπιαγωγείο, κοίτα κυρία τι έκανε ο Κωστάκης, αλλά γιατί με θύμωσε. Εξαιτίας του κινδύνεψαν ένα σωρό άνθρωποι, που απλά πήγαιναν στις δουλειές τους. Ο καθένας μπορεί να είναι όσο μαλάκας θέλει όταν αφορά τον εαυτό του. Αλλά όταν οι πράξεις μας αφορούν και άλλους τα πράγματα αλλάζουν.

Αναρωτιέμαι ήταν τόσο βιαστική άραγε η δουλειά του που έπρεπε να τρέχει τόσο πολύ; Άσε που στα επόμενα φανάρια τον πρόλαβα κάτι αυτοκίνητα πιο μπροστά από μένα. Εδώ είναι Λευκωσία, μια κατοικημένη πόλη με στενούς δρόμους. Που να τρέξεις και που να πας.

Τέσπα. Οι νταήδες στους δρόμους με εκνευρίζουν. Θέλεις κύριε μου να κάνεις μαλακίες φτιάξε δικούς σου δρόμους και οδήγα όπως θέλεις. Σε δρόμους που κυκλοφορούν και άλλοι φρόντισε να οδηγείς με σεβασμό, λαμβάνοντας υπόψη και τη δική τους ασφάλεια.

Και δεν μπορείς κιόλας να πεις τίποτα σε αυτούς τους τύπους. Παίρνουν ένα ύφος και αμέσως βγαίνουν επίθεση. Το θεωρούν μαγκιά τους που οδηγούν έτσι.  Έχουν ένα αέρα λες και πήραν το βραβείο νόμπελ, χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο γελοίοι είναι.

Και τώρα που τα είπα ηρέμησα.

24 comments:

  1. Να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία για επικίνδυνη οδήγηση. Όταν σε 3 χρόνια θα σε θέλουν για μάρτυρα κατηγορίας και σε τρέχουν στα δικαστήρια μην πεις "τι τις ήθελα τις καταγγελίες"!

    ReplyDelete
  2. με μια κουβέντα...είναι ηλίθιοι!!!
    μωρέ έτσι θέλουν φωτογραφίες, αλλά θέλει κι εκείνη την ώρα αναφορά στην αστυνομία...αλλά ποιος το κάνει? και αν αρχίσουν και το κάνουν κατά πόσο θα ισχύουν οι καταγγελίες, γιατί είναι περίεργο πράγμα το μυαλό του ανθρώπου...θα καταγγέλλουν κι αυτούς που δεν κάνουν τέτοια έτσι για πλάκα...
    μεγάλο θέμα, να δεις τα μηχανάκια πως κινδυνεύουν από τέτοιους...αλλά μήπως και αυτοί που πάνε κανονικά δεν κινδυνεύουν από κάτι ηλίθιους με μηχανάκια?
    άστα να πάνε...ζούγκλα!!!

    ReplyDelete
  3. Ε κατι θα επιννεν ο τυπος, μαλλον! Ή εφατσιησεν του ο λαλλαρος στο δοξα πατρι...

    ReplyDelete
  4. η αγαπημενη μου λεξη για να βριζω ειναι "καφροι".
    ΚΑΦΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, λοιπον.

    ReplyDelete
  5. Κάθε μέρα γίνεται αλλαλούμ στους δρόμους..
    εγώ τώρα που έχω την κοιλίτσα μου οδηγώ πολύ πιο επιφυλακτικά, αφήνω μπόλικους με στοπ να περάσουν αν τους δω φορτσάτους!
    Δεν το ρισκάρω!

    Θα συμφωνήσω ότι μια καταγγελία του έπρεπε!

    ReplyDelete
  6. 1460 Γραμμή του Πολίτη - εγώ μια φορά κατάγγειλα κάποιον τέθκοιο που οδηγούσε ΠΑΡΑ πολλά επικίνδυνα και κάποιος όφειλε να τον σταματήσει. Δεν ξέρω βέβαια τι έγινε, αλλά ξέρω ότι οι "στελεχώννοντες" τη γραμμή πάντα κάνουν κάτι, δεν αγνοούν τες καταγγελίες.

    @grouta, το δόξα πατρί πού ακριβώς ππέφτει;
    σοβαρά τωρά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

      Ποθεν αρκεφκεις τον σταυρο σου, λεγοντας Δοξα Πατρι κλπ?

      Delete
    2. I see.

      Η αλήθκεια εν επερίμενα να έshει εξήγηση!

      Δηλαδή ο λάλλαρος φακκά σου είτε στην τζοιλιά, είτε στα στήθη (σταυρός-μπαγλαμάς), είτε στα γόνατα, είτε στο πάτωμα, αναλόγως ευλάβειας...

      Delete
    3. ΟΧΙ

      Ο λαλλαρος κτυπα σε καταΚΟΥΤΕΛΛΑ! Δηλαδη πας το Δοξα Πατρι!
      ΑΡΑ: Δοξα Πατρι = κουτελλο
      Τα υπολοιπα που ειπες αναφερονται στα: και Υιω και Αγιω Πνευματι... :Ρ

      Delete
    4. Άν είσαι δηλαδή μουσουλμάνος ή βουδιστής τζαι εν κάμνεις το σταυρό σου εν έσσεις δόξα πατρί? σαν να τζαι εν λίο διάκριση τούτο;

      Delete
    5. en esheis ypothesi

      δόξα: κκελλέ
      Πατρί: τζοιλιά/γόνατα/πάτωμα
      και Υιώ: δεξιός ώμος
      και αγίω: μεσοστρατίς προς αριστερό ώμο
      Πνεύματι: αριστερός ώμος

      αν καταλύσεις το δόξα Πατρί πας την κκελλέ, εν θα σε κανέσουν για τον αριστερό ώμο

      μουσουλμάνα, ε μουσουλμάνα

      Delete
    6. νομίζω εν άλλος που έν έσει υπόθεση, αφού η Γρούτα το είπε καθαρά Δοξα Πατρι = κουτελλο. Αμφισβητείς την αυθεντία;

      Delete
    7. χαχαχχαα

      αν ήταν αυθεντία εν θα το εχρησιμοποιούσεν για να σημαίνει κούτελλο, εκτός αν εννοείς αυθεντία στες ελληνικές σειρές ;]

      για το πώς κάμνετε τον σταυρό σας εν επιμένω.
      εμένα πάντως εν με κανούν οι λέξεις αν στο Πατρί είμαι πάνω.

      Delete
  7. κρινοντας από τη μάρκα του αυτοκινητου, μου θυμιζει την αναρτησή μου τούτη, για το ποιοι δηλαδή οδηγούν έτσι αυτοκίνητα. το πιο καλό εν οι κάμερες σε φώτα αλλά δε ξέρω πόσοι που σας θα συμφωνουσαν.

    ReplyDelete
  8. Υπομονή να φυγει το καλοκαίρι..

    ReplyDelete
  9. http://www.sigmalive.com/news/local/521120

    ReplyDelete
  10. αν κάνεις καταγγελία επωνύμως η αστυνομία είναι αναγκασμένη να τον καταγγείλει (εάν είναι κατηγορία που προνοεί εξώδικι θα του βγάλουν κανονικά εξώδικο) φτάνει να είσαι willing to go to court να καταθέσεις όπως είπε η Brenda!

    ReplyDelete
  11. Alternatively, μπορείς να μεγεθύνεις τη φωτογραφία για να φαίνονται οι αριθμοί του αυτοκινήτου και να το κάνεις θέμα που το Internet. Έχει τόσα πολλά κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, blogs κτλ) που αποκλείεται να μην το μάθουν ούλλοι και να βρεθεί ένας που τον ξέρει.

    Name and shame είναι η καλύτερη τιμωρία στην Κύπρο.

    Αλλά ενδεχομένως να έχει issue με προσωπικά δεδομένα κτλ. Ο αριθμός του αυτοκινήτου σου είναι όμως προσωπικό δεδομένο?

    ReplyDelete
  12. Αμέσως Brenda να βρεις τη λύση που θα χρειαστώ δικηγόρο.

    melissa το σκέφτομαι με την αναφορά στην αστυνομία και μέχρι το απόγευμα θα βρω λίγο χρόνο να το κάνω.

    Γρούτα πιστεύκω ότι πάντα έτσι οδηγεί, ούτε η πυρά ούτε τα ποτά φταίουν.

    Μις το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι είναι κάφροι.

    Martha πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας κάθε φορά που βγαίνουμε στους δρόμους και όταν επιστρέφουμε σπίτι μας να λέμε δόξα σοι ο θεός τη βγάλαμε και σήμερα καθαρή, έτσι που καταντήσαμε.


    Sike σε ευχαριστώ για το τηλέφωνο. Θα πάρω μόλις τελειώσω να απαντώ στα σχόλια να καταγγείλω.

    SKonte δεν έχεις άδικο. Βγήκε μια έρευνα πριν λίγο καιρό ότι όσοι οδηγούν ψηλά αυτοκίνητα κάνουν πολύ πιο εύκολα ατυχήματα γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι ασφαλισμένοι τζαι έτσι όποιον πάρει ο χάρος μετά.

    Φουρνόφκιε ου φακ μπορώ να πω.

    Ράνια δεν ξέρω αν θα κάνω επώνυμη καταγγελία πάντως το τηλεφώνημα στον αριθμό της Σάικ θα πέσει.


    Δρακούνα έκαμα τη μεγέθυνση αλλά μετά πάτησα το undo, αλλά μετά έκαμα πίσω λόγω προσωπικών δεδομένων…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τί προσωπικά δεδομένα τζαι πελλάρες σιόρ;
      Προσωπικά δεδομένα τα νούμερα του αυτοκινήτου που εν publicly available στον οποιονδήποτε έshει μμάθκια ανοικτά;

      Delete
  13. Ίσσιαλλα να ξαναρέξει που δίπλα σου άυριον το πρωιν τζιαι ναν καταφατσσελλωμένον τ' αυτοκίνητόν του τζιαι να στάσσει τζια λάθκια!

    ReplyDelete
  14. ακούμε συνέχεια για δυστυχήματα που ένας τέτοιος μαλάκας προκάλεσε, νομίζω το πρόβλημα εν γενικότερα στην (υπό)κουλτούρα μας :/

    ReplyDelete
  15. Eγώ θα τον κατάγγελνα αμέσως.. ήμουν που ήμουν ενοχλητικά νόμιμη στον δρόμο, μετά με το μωρό της σις, και τώρα που είναι έγκυος μια φίλη μου τρέμω. Αυτοί οι άνθρωποι καθαρά δεν νοιαζονται για ότι κακό συμβεί, εκτός και αυτο είναι να γδαρθεί το 'πολύτιμο' αυτοκινητο τους.
    Κάνε εσυ ΄τοι θεωρείς καλύτερο, και κράτα για την επόμενη φορά αυγά και τομάτες, να του τα ρίξεις. :P

    ReplyDelete