Friday 5 October 2012

Τα μηναλάϊα




Τα μηναλάϊα που σας υποσχέθηκα δεν είναι σολιάτικα, αλλά σκαλιώτικα. Είναι οι προβλέψεις του Πασχάλη Κωνσταντινίδη, μελετητή, όπως ο ίδιος λέει, καιρικών φαινομένων. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι προβλέψεις του είναι με άξονα τις βροχές, το κρύο και τα χιόνια. Δηλαδή αν μας χτυπήσει τυφώνας, λέμε τώρα, ευθύνη ουδεμία έχει.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ
Πιθανότητες για πρωτοβρόχια 1 ως 5 Οκτωβρίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας 6 ως 10 Οκτωβρίου. Μεγάλες πιθανότητες για βροχή 11 ως 20 του μήνα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Mπαίνει με το δεξί ο Νοέμβρης φέρνοντας αρκετές βροχές στο διάστημα 1 ως 10 και επανέρχονται μεταξύ 13 ως 19.

Σημείωση: Το διάστημα 10 με 30 του μήνα δεν μπόρεσε να καταλήξει λόγων ανεξήγητων φαινομένων. Μην ρωτάτε δεν έχω ιδέα τι εννοεί.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Το πρώτο πενθήμερο θα πέσουν μερικές βροχές, ενώ μεταξύ 10 και 22 του Δεκέμβρη θα επικρατούν ανάμεικτα καιρικά φαινόμενα με πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες βροχές. Βροχές θα πέσουν μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου.

ΓΕΝΑΡΗΣ
Από τις 6 ως και τις 19 του Γενάρη όλη η Κύπρος θα μπει κυριολεκτικά στο ψυγείο (μάγκες τη βάψαμε με την τιμή που βρίσκεται το πετρέλαιο) με χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως 12 ως 19 (ίσως και στη Λευκωσία μεταξύ 15 και 17 Ιανουαρίου), ενώ στα πεδινά θα βρέχει κατά διαστήματα. Αρκετές βροχές θα πέσουν κατά διαστήματα, μεταξύ 22 και 31 του μήνα. Είναι ο μήνας που έχει από όλα.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ
Ο Φλεβάρης μας έρχεται με αρκετές βροχές στο διάστημα 2 με 6, ενώ 7 ως 17 θα επικρατούν καιρικά φαινόμενα με κάπως χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές. Το ίδιο σκηνικό επανέρχεται από τις 22 ως τις 28.

ΜΑΡΤΗΣ
Το πρώτο τριήμερο θα έχουμε μερικές βροχές, ενώ τις επόμενες μέρες από τις 3 ως τις 5 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας (καλά λένε το Μάρτη ξύλα φύλαγε). Αρκετές βροχές θα πέσουν το δεκαήμερο 8 ως 17. Μεταξύ 22 και 24 θα μας έρθουν και πάλι κάποιες βροχές.

Και διευκρινίζει για το τέλος ο μελετητής. Ο φετινός χειμώνας ελπίζω να μην μας απογοητεύσει παρά τις αρκετές ασάφειές του.

Πάντως επειδή προβλέπεται κρύος χειμώνας και επειδή προβλέπεται ότι με το σταγονόμετρο θα ανοίγουμε τη θέρμανση σας έχω λύση. Θυμάμαι παλιά σε ένα post που είχα γράψει μερικοί εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια για τα ολόσωμα φορμάκια που φορούν τα μωρά και πόσο ζεστά είναι. Καλά νέα κυκλοφορούν και για μεγάλους. Θα φορούμε τις πιζάμες μας, από πάνω τη φόρμα και θα είμαστε μια χαρά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.


16 comments:

  1. Καλημέρα Μάνα,
    Εν τέλεια τα φορμάκια, πού τα ήβρες όμως εν μας είπες για να παραγγείλουμε!
    Όσο για τα μηναλλάια, εγώ κοιτάζω το accuweather που ελπίζω ναν πιο αξιόπιστο που τα μηναλλάια σου αλλιώς στο γάμο μου πρέπει να κρατούμε ομπρέλες, όι βεντάλιες! :)

    Joy Tears

    ReplyDelete
  2. "Ο φετινός χειμώνας ελπίζω να μην μας απογοητεύσει παρά τις αρκετές ασάφειές του."

    Τωρά εσένα εν για έγκαιρη, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση που σε έχουμε? Στο Μαντείο των Δελφών πιο στρέητ τα λένε!

    ReplyDelete
  3. Κόρη πε του να μας πει τζιαι τα νούμερα του joker γιατί σαννα εκοψαμε μέσα.

    ReplyDelete
  4. Joy η φόρμα είναι από το Boohoo. Πάντως για καλύτερες προβλέψεις από το Accu σου προτείνω το http://forecast.uoa.gr/dustindx.php. Έίναι το πρόγραμμα Σκίρον του Μετσόβειου.

    ο άνθρωπος έδωκε μας προβλέψεις πέντε μηνών εκόλλησες ρε Brenda στις 15 μέρες που είναι ασαφείς.

    Αχάπαρη εσύ τζαι εγώ εκόψαμε μέσα. ο μελετητής έχει χορηγούς (δεν κάνω πλάκα). Το συνεργατικό ταμιευτήριο δασκάλων Κύπρου και το Φαρμακείο Άγιος Γεώργιος στη Λάρνακα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περκι να σοβαρομιλάς τωρά! Εν μας επιχορηγεί τζιαι εμάς το ταμιευτήριο των δασκάλων για να γράφουμε τες γνωστές τσιοφτες που γράφουμε?

      Delete
  5. Να σας λαλω εγω ποτε εν να βρεξει! Με αποκλιση 3 ημερων τζαι περιθωριο λαθους... 1 στα 2 :Ρ

    ReplyDelete
  6. Οταν τον ρωτούν τι επαγγέλλεται λαλεί "μελετητής";;; χαχαχα Θα συμφωνησω με την Αχαπαρη. Θα κηρυξουμε απεργια στα μπλογκ μεχρι να μας δωκουν καμια χορηγία.

    ReplyDelete
  7. Το λοιπόν θα βάλω τζι εγώ εκείνα της θείας μου να συγκρίνουμε και τον Αύγουστο θα ψηφίσει ο μπλογκοπληθυσμος

    ReplyDelete
  8. Μετά τα σημερινά πρωτοβρόχια ήρθα να αποσύρω το ειρωνικό μου σχόλιο από τα πρακτικά και να επιδοκιμάσω τις προφητείες του χωριού της Μάνας :-ρ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δηλαδη οταν λαλει πρωτοβροχια εννοει μονο στην Λευκωσια? Οϊ καθολικα? Γιατι στην Λεμεσο εν εκαμε σταξια!

      Delete
    2. Κυπρος εν η λευκωσια. Η λεμεσος αλλωστεωεν ρωσικο εδαφος.

      Delete
    3. Αρα η Παφος εν στο υπερπεραν!

      Ωραια! Παντα ηθελα να παω τζιαμαι! Στο υπερπεραν εσχει πολλα ωραια κουπεπια :ΡΡΡΡΡΡΡΡ

      Delete
  9. πολλα ωραίο ποστ ενκιου

    ReplyDelete
  10. οι υπόλοιποι μήνες? α? πούντους?

    ReplyDelete
  11. Επαληθεύτηκε ο μελετητής. Έβρεξε τελικά... Ωραίος καιρός για ποπ-κορν.
    Να χαρείτε μεν βαλέτε την Αχάπαρη να το κάμει τζαι θα τα κάψει όλα.

    ReplyDelete
  12. και για ακόμα μια φορά ξαναεπαληθεύτηκε.
    Όντως η Κύπρος μπήκε στο ψυγείο απο τις 7 Ιανουαρίου.

    ReplyDelete