Friday 16 November 2012

Πονοκέφαλος




Θα σπάσει το κεφάλι μου από τον πονοκέφαλο. Νιώθω λες και υπάρχουν δύο σφυριά μέσα στο κεφάλι μου και χτυπούν δεξιά, αριστερά πίσω, αδιακρίτως δηλαδή. Χτες ήπια δύο φορές voltaren διαλυόμενα, τα οποία πρόσφεραν προσωρινή ανακούφιση. Σήμερα το πρωί, πάλι τα ίδια.
 
Δεν είναι ημικρανία, γιατί αντέχω το φως. Δεν είναι ίλιγγος γιατί μπορώ να κοιτώ να ψηλά. Είναι ένας δυνατός πόνος, που κάνει βόλτες μέσα στο κρανίο μου.

Δεν θέλω να πιω άλλα χάπια, δεν μου αρέσουν τα φάρμακα. Και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Εισηγήσεις του στιλ πήγαινε σπίτι σου κοιμήσου απορρίπτονται. Πρώτο δεν νυστάζω και δεύτερο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να λείπω. Πως λέμε το ουδείς αναντικατάστατος; Ειδικά σήμερα, αυτό δεν ισχύει για μένα. Είμαι αναντικατάστατη.

Όταν κρατώ το κεφάλι μου σφικτά, ανακουφίζομαι κάπως. Επομένως, χρειάζομαι μια μέγγενη, αλλά αδυνατώ να βρω μια αυτή τη στιγμή. Η επόμενη σκέψη μου είναι να βγάλω το σουτιέν μου να σφιχτοδέσω την κεφάλα μου. Θα την απορρίψω και αυτή τη λύση, για ευνόητους λόγους.

Διερωτώμαι αν μια Twix King Size θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Αλλά αν αρχίσω από τις 9 το πρωί με τις Twix μέχρι το μεσημέρι θα θέλω να πάω στο καζάνι που φτιάχνει τις Cadbury.

Υπάρχει καμιά λύση σε φυτικό προϊόν, που δεν την σκέφτηκα; Κανένα μαντζούνι που να κάνει για τον πονοκέφαλο; Άκουσα ότι το τσάι από τσουκνίδα βοηθά, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Που να βρω τσουκνίδες τέτοια εποχή;

Θα περιμένω το συνάδελφο –φαρμακείο. Κάτι θα έχει στο μαγικό του συρτάρι.

20 comments:

  1. Φίλη μου αν δεν είναι κάτι μόνιμο και είναι παροδικό πιθανόν να σε απασχολεί κάτι και να είναι θέμα άγχους (σπάνιο για την ..εποχή μας). Κακώς παίρνεις τα voltaren τα οποία ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και πιθανόν να επιβαρύνουν τη κατάσταση.Είμαι κι εγώ κατα των φαρμάκων μα τα φάρμακα ειδικά αυτά είναι για πόνους μυοσκελετικούς περισσότερο.Αν δεις οτι είναι κάτι καθ'εξακολούθηση τότε το καλύτερο είναι να πας σε γιατρό και να αποκλείσεις τη πίεση.Εύχομαι γρήγορα καλά.Πάντως όταν μου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι όταν έχω κάτι που με απασχολεί και με στεναχωρεί.

    ReplyDelete
  2. Αν εβρεις ενα χωραφι με μολοshες, καπου τζιαμαι σιουρα εσχει τζαι ασκνιθθες :Ρ

    Μηπως εν επηρες κανονικη δοση καφε σημερα? Πονοτζεφαλος πιανει με ΜΟΝΟ οταν δεν εχω πιει τον καφε μου... Τζαι ενα καφε πινω ουλλη μερα :]

    ReplyDelete
  3. how about 1g of good old paracetamol???
    akouete mou san tension headache, pou tutus pou pa8ainw je gw. syni8ws 2 panadol twn 500mg en arketa alla an den fefkei etc syrnw je aspirini pou ton e3afanizei sta 25 lepta.

    eshiei kati Cold packs pou en eidika gia ton ponojefalo, dame eshiei ta sta Boots, je mia symmathitria mou litterally zhei me jeina…en 3erw an eshiei kati te8kio Kypro!

    ReplyDelete
  4. Πόσο σε νιώθω! Υποφέρω από πονοκεφάλους και κάθε φορά πάνε μέχρι και τρείς μέρες. Συνήθως για να ανακουφιστώ από τον πόνο πίνω ένα συνδυασμό από τρεις διαφορετικές ουσίες (δεν το συνιστώ άλλά δεν αντέχω τον πόνο, ούτε να σκεφτώ σωστά δεν με αφήνει) με διαφορά μισής ώρας μεταξύ τους. Ξεκινω με το ένα, αν δεν με πιάσει πινω το άλλο κλπ.

    Περαστικά σου, μακάρι να σου περάσει γρήγορα.

    ReplyDelete
  5. Η αχτίδα έχει δίκαιο στη δουλειά έχουμε αλλαγές, είναι και η πολλή δουλειά, ήταν άγριες μέρες. ελπίζω μετά το σαββατοκυρίακο να στρώσει η κατάσταση, δεν αντέχω άλλη βδομάδα σαν αυτή.

    Γρούτα εν έβρεξε ακόμα όπως πρέπει για να έσσει μολόσσες. τσσσ τζαι μου το παίζεις τζαι χωρκάτισσα ακόμα κόρη.

    roam, έπεσες μέσα στη διάγνωση. το θέμα είναι που να βρω παρακεταμόλη τέτοια ώρα. μαλακίες λέω πρέπει να πουλούν τα φαρμακεία, έτσι;

    ReplyDelete
  6. Εν έχω τι να σου εισιγηθώ. Εν έχω σχεδόν ποτέ πονοκεφάλους κλπ, τζαι άμα με πιάσει γίνουμαι πρίχτης.
    Είχα φίλη που έλεε ότι ο γιατρός της είπε να πίνει καφέ κυπριακό/ελληνικό/βυζαντινό/τούρκικο για να τα αποφεύγει. :S
    Τι να πω πια... Δοκίμασε κι ένα χαμομήλι που τα κάνει όλα καλύτερα. Όπως και να το κάνουμε είναι ποτό από μαργαριτούλες!!!! :)

    ReplyDelete
  7. Περαστικά σου φιλενάδα. Εγώ έχω πολύ δυνατό πονοκέφαλο το βράδυ και πίνω panadol ή ότι άλλο με paracetamol. Αν θέλεις να πεταχτώ να σου φέρω:)

    ReplyDelete
  8. Δοκίμασε να θυσιάσεις 3 παρθένες κατσαρίδες σαν κάμνεις καβάτζιη.

    ReplyDelete
  9. Ωχ Σμιλί νομίζω εσύ περνάς σε επικίνδυνο επίπεδο. βασικά είμαι στη φάση που όσο τζαι αντέχω τον πόνο, πρέπει να βρω γρήγορα τι θα κάμω.

    Moonlight Μόλις άνοιξα το συρτάρι με τα τσάγια τζαι σκέφτομαι αν το greentea που βοηθά το στομάχι, μπορεί να βοηθήσει και το κεφάλι.

    Brendα αν είναι για τα απλά μπε πανατόλ, έχω. απλά δεν κάμνουν τίποτε. σε ευχαριστώ πάντως, είσαι μια πουρέκα.

    Αχα. αν εν παρθένες αλλά εκάμαν oral sex δικαιούμαι να τες σφάξω;

    ReplyDelete
  10. Πονοκέφαλος ξου;
    όντως,το παθαίνω κι εγώ όταν δεν πιω καφέ πρωί πρωί...
    Πιες νερό,βοηθάει πάντα. Μπόλικο νερό.
    Και μετά αν δεν πιάσει,δοκίμασε ό,τιδήποτε άλλο από χάπια και βοτάνια,προτιμότερα τα δεύτερα βεβαίως βεβαίως.

    ReplyDelete
  11. Δεν έχω να προτείνω κάτι, αλλά ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω τη εισήγηση σου για του σουτιέν. Η εικόνα σου με το σουτιέν δεμένο με περίσσια χάρη γύρω που το πονεμένο σου κεφάλη είναι ανεκτίμητη.

    Είμαι άσχετη; Καλά, άτε εσιώπησα.

    Περαστικούλια.

    ReplyDelete
  12. Η μάμα μου που υποφέρει συχνά που πονοκεφάλους το μόνο που την ανακουφίζει είναι όντως να πιάννει μια λωρίδα ύφασμα και να δένει το κεφάλι της. :$

    Περαστικά

    ReplyDelete
  13. εκει στην twix εσκασα χαμογελο.
    εισαι δικια μας....

    ReplyDelete
  14. Καλημέρα κορίτσι μου, εγώ βάζω στο κεφάλι μια μικρή παγοκύστη και ο πονοκέφαλος μου σε λιγότερο απο δέκα λεπτά έχει περάσει. Καμμιά φορά βέβαια χρειάζεται και κανένα παυσίπονο.
    περαστικά

    ReplyDelete
  15. Θάλασσα θα κάνω κουράγιο να αντέξω ώσπου να σχολάσω να πάω σπίτι να ηρεμήσω. λέμε τώρα λαμβάνοντας υπόψη δύο τρελλούτσικα παιδάκια.

    Μαρία θα το δοκιμάζα αλλά δεν έχουμε παγοκύστες στη δουλεια, φτου. κουράγιο μέχρι να πάω σπίτι.

    Μις τώρα το κατάλαβες;

    Aenima πας να με πείσεις να δέσω το κεφάλι μου με το σουτιέν. Αν το κάμω θα στείλω φωτογραφία στο Άσπρο και παχύ.

    ReplyDelete
  16. are you sure its not a hangover? πιές ενα σφηνάκι!
    ..η πολλά σφηνάκια να ξεχάσεις τον πόνο σου!

    ReplyDelete
  17. περαστικά... :)

    τζαι ειδικά άμα είσαι μπροστά που οθόνη τζαι εν πνευματική η δουλειά που χρειάζεται να κάμεις εν βοηθά...

    ReplyDelete
  18. Μπορείς να κάνεις κυκλικό μασάζ στους κροτάφους και τον αυχένα.
    Και νερό!!
    Ελπίζω αυτή την ώρα όλα να είναι καλά!
    Πόσοι εμπειρικοί γιατροί βρεθήκαμε;
    Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  19. ρε αληθκια πρεπει να σταματησω να θκιαβαζω συγκεκριμενα μπλογκς δημοσιως! μολις εθκιαβασα για το σουτιεν αρκεψα να χασκογελω μες στο λεοφωρειο!! 4η φορα που το παθαινω να γελω μονος μου!
    anw, ελπιζω να σου περασε ως την ωρα που εσχολασες; (τι εννοεις εσιει μαναες που πασιν σπιτι χωρις πονοτζιεφαλο;)

    ReplyDelete