Wednesday 13 March 2013

Το Harlem Shake στα σχολεία




Αν και πνίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγομαι δεν μπορώ να αντισταθώ να μην γράψω για το Harlem Shake και το υπουργείο Παιδείας. Μην ρωτήσεις τι στο καλό σχέση υπάρχει, γιατί υπάρχει.

Για όσους δεν ξέρουν το Harlem Shake είναι ένα είδος χορού με παντελή έλλειψη φιγούρων. Βασικά ο καθένας που το χορεύει ό,τι θέλει κάνει. Η μουσική μένει πάντα η ίδια.

Ο χορός έχει γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία. Και επίσης χορεύεται πολύ ως διαμαρτυρία. Σε πολλές χώρες της Αραβικής Άνοιξης όπως την Τυνησία, την Αίγυπτο όσοι διαδηλώνουν κατά των κυβερνήσεων ή των καθεστώτων τους, διαλέγετε και παίρνετε αναλόγως, ρίχνουν ένα χορό, κατεβαίνει η αστυνομία και τους μαζεύει. Μπορείς να το χορέψεις και να διαμαρτυρηθείς για ο,τιδήποτε. Ναι, ναι ξέρω ότι τώρα σε μερικούς μπαίνουν ιδέες.


Στα δικά μας τώρα, διάφορα σχολεία γυρίζουν βίντεο, χορεύοντας Harlem Shake και τα ανεβάζουν στο Youtube. Με το που φάνηκαν τα πρώτα βίντεο έγινε χαμός, και έτσι όλο και περισσότεροι μαθητές γυρίζουν βίντεο και τα ανεβάζουν.

Η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Ζήνα Πουλλή έστειλε εγκύκλιο που απαγορεύει το Harlem Shake στα σχολεία. Έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα που έχει η Παιδεία, ο χορός τη μάρανε την κυρία Πουλλή…

Γιατί σου λέει, δεν χορεύουν χορούς οι μαθητές με κατεβασμένα βρακιά και άσεμνες χειρονομίες… Σοβαρά κυρία Πουλλή μου; Γίνονται τέτοια πράγματα στα σχολεία; Με σοκάρετε, πέφτω από τα σύννεφα. Πραγματικά μέχρι τώρα πίστευα ότι οι μαθητές διαβάζουν τα μαθήματά τους, συζητούν για ποίηση και τα απογεύματα, ποτέ μετά τις 8 το βράδυ, βλέπουν ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Δεν πηδιούνται από τα 16 τους, δεν καπνίζουν, δεν κυκλοφορούν στα club, δεν πίνουν και δεν χορεύουν ούτε Harlem Shake, ούτε τίποτα άλλο. Για αυτό μια εγκύκλιος απαγόρευσης έλυσε το θέμα.

Άσε μας κυρία Πουλλή. Μα που ζείτε επιτέλους και τι στο καλό θέλετε από τους μαθητές; Τι περιμένετε να κάνουν έφηβοι, νέοι άνθρωποι που το αίμα τους βράζει; Και θα χορεύουν και θα κουνιούνται και θα κάνουν άσεμνες χειρονομίες και θα τα ανεβάζουν και στο ίντερνετ.

Κάνετε εσείς τη δουλειά σας, φροντίστε να γίνεται καλύτερα τα σχολεία και αφήστε στην άκρη τις απαγορεύσεις για το Harlem Shake. Αντί να βγάζετε στην επιφάνεια τις πιο συντηρητικές σας απόψεις, προσπαθώντας να κάνετε τους άλλους σαν και εσάς θα έπρεπε να χαίρεστε που οι μαθητές πειραματίζονται, τολμούν, χορεύουν έστω και αν κατεβάζουν τα βρακιά τους.

Εδώ κότζαμ κράτος κατέβασε βρακιά στην Τρόικα και στο ΔΝΤ, ζητώντας μάλιστα δισεκατομμύρια, το ξεβράκιασμα των μαθητών, που το κάνουν για πλάκα μας μάρανε;

21 comments:

  1. Symfwnw!!!!!!!!emeis pantws ekamamen jai oi ena alla tria harlem!!!!!e ma diladi!!!!!ena to paiksw theopoula jai tha pw:
    - kovetai to harlem;;;;;;;;

    ReplyDelete
  2. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    μα τί να προσθέσεις σε αυτό το κείμενο εκτός από χαμόγελο;

    ReplyDelete
  3. Δεν είδα τα βιντεάκια με τους μαθητές, και δεν ξέρω τι άσεμνες χειρονομίες κάμνουν, αλλά φαντάζομαι ότι ακόμα και να τις περιορίζαν και να χτυπιόντουσαν απλά, δεν θα τους άφηναν πάλι να χορεύουν.
    Δηλαδή τωρά απαγορεύεται το κάπνισμα και το χάρλεμ σhέικ, για να καταλάβω... και έχει κάποιους που παν πίσω που τες τουαλέτες τζαι χορεύκουν κρυφά χάρλεμ σhέικ;
    Αλλό λίο να πάμε πίσω σε εποχές που εκόφκαν οι δασκάλοι τους μαθητές εκτός σχολείου χωρίς το μπερέ τους, ή με πιο κοντή φούστα από τη σχολική, και τους ετιμωρούσαν την επόμενη μέρα στο σχολείο.
    Ακόμα δεν εκαταλάβαμε ποιο εν το πρόβλημα μας τζαι αρκέψαμεν να βρίσκουμε ξινά κι ανάποδα σε άλλα ντ'άλλα. Αυτό που λέμε αλλού τον τσούζει, αλλού φυσάει..

    ReplyDelete
  4. Αλλου μας τρωει τζι αλλου κνιθουμαστεν (μια παραλλαγη αυτου που λεει η Μουν πιο πανω) :)

    ReplyDelete
  5. Αγάμητοι καθηγητές! Ζηλεύουν που δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια μες τον σύλλογο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. χεχε μην είσαι σίγουρος ;)))))

      Delete
  6. αχαχαχαχα!!! εφκαλαν ετσι εγκυκλιο! προσπαθω να φανταστω τον διευθυντη του δημοτικου μου με υφος σοβαρο να καμνει τουντην ανακοινωση στο "γραφειο των δασκαλων" τζιε μετα την δασκαλα μου να μας εξηγει τον νεο κανονα στην ταξη. ε εν τραγικο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. η δασκάλα σου; μα είσαι μαθητούδι;

      Delete
    2. οι οι! φοιτητουδιν ειμαι! απλα φερνω εικονες που τα μαθητικα μου χρονια!

      Delete
  7. Πες τα μάνα μου!

    Εξαρχάς, εν νεν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης τούτη η απαγόρευση; Εν νεν δικαίωμα μου να εκφράζομαι, ακόμα και χορεύοντας.
    Έπειδή δέκα μαθητές εκάμαν μια μαλακία, η άλλη πάει τζαι περνά μου μιαν απαγόρευση.....

    ReplyDelete
  8. Dagger εν κόφκεται μάνα μου το Harlem.

    Και φυσικά Θάλασσα σου ανταποδίδω το χαμόγελο :))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Moonlight η μάνα μου διηγείται ιστορία όπου ο περίμενε δεν είναι ο τροχονόμος ή ο αγρονόμος, κάτι σε –νόμος τέλοσπαντων έκοψε μαθητή που επέστρεφε από το χωράφι πάνω στο γάδαρο και τον τιμώρησε επειδή δεν φορούσε καπέλο. Ταλιμπάν θα καταλήξουμε.

    Oh yes Γρούτα αγαπημένη.

    Ένας καθηγητής να βρεθεί Αντίχριστε να καταλαβαίνει τους μαθητές και τι στον κόσμο.

    Dreamer Λες και επειδή έβγαλαν εγκύκλιο θα απαγορέψουν το Harlem, οι ηλίθιοι. Αντί για το σχολείο μαζεύονται το απόγευμα κάπου τζαι ετέλειωσε το θέμα.

    Μαύρη Γάτα μόνο τζαι μόνο για να φωνάζει η Πουλλή μακάρι όλα τα σχολεία να κάμουν βίντεο τζαι να τα ανεβάσουν στο Youtube.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάνα, Παιδονόμος ήταν στα παλιά τα χρόνια και ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τους μαθητές, αφού πολλές από τις τιμωρίες, τις έπαιρναν εκτός σχολείου.

      "Οι παιδονόμοι επιτηρούσαν τους μαθητές κατά τα διαλείμματα στο χώρο του σχολείου και έλεγχαν κυκλοφορώντας με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης το απόγευμα την συμπεριφορά[34] των μαθητών, την τήρηση της μαθητικής στολής και του πηλικίου αλλά και επιτηρούσαν κατά την δύση του ήλιου την παραμονή των μαθητών στα σπίτια τους! Τα παραπτώματα βέβαια ήσαν πολλά και διάφορα αλλά αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι υπήρξαν και πολυήμερες τιμωρίες μαθητών επειδή έπαιξαν ποδόσφαιρο ή διότι σε ώρα μαθήματος κατήρτιζαν ποδοσφαιρικές ομάδες[35]."

      Απόσπασμα από εδώ: http://www.athlepen.com.cy/keimena18.htm

      Delete
  9. που πιον πλανήτην εκατέβηκεν τούτη η Πουλλή σιορ;

    ReplyDelete
  10. Μα όντως, σε τι αιώνα ζουν κάποιοι;; ενομίσαν τα σχολεία εν κατηχητικά;; (no offence για το κατηχητικό ρε παιθκιά)

    ReplyDelete
  11. Ούλλα ελύσαν τα στο Υπουργείο Παιδείας, τούτο έμεινε!

    ReplyDelete
  12. Εγώ άλλο αναρωτιέμαι, πόσο καιρό έχει που η κ. Πουλλή είναι διευθύντρια Μεσης; Έχει καιρό που την ακούω. 'Κκοτσιανιάζουν' τις θέσεις; Και αφήστε τα μωρά επιτέλους να κάμουν το χάζι τους! Αλλού τους τρώει αλλού ξύνονται νομίζω.

    ReplyDelete
  13. Η Πουλλή ήταν καθηγήτρια μου. Μισησμένη! Όταν άρχισα να δουλεύω τα έφερε η τύχη να βρεθούμε αντιμέτωπες και της ανταπέδωσα όσα μου έκανε;-)

    ReplyDelete
  14. Από κανένα πλανήτη Άσπρο. Είναι εδώ που τον τζαιρό του Αδάμ χαχα χαχα.

    Samaritissa Στον αιώνα του Αδάμ ζουν και θέλουν να μας πάρουν πίσω μαζί τους.

    Joy ακριβώς εν θωρούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν ο χορός μας μάρανε.

    Αντιμόκο πρέπει να είναι πολλά χρόνια. Διευθύντρια μέσης εκπαίδευσης δεν γίνεσαι λόγω ικανοτήτων αλλά λόγω ηλικίας.

    Brenda στην επόμενη δίκη δώκε πάνω της.

    ReplyDelete
  15. εμείς πότε θα κάνουμε harlem shake?

    ReplyDelete
  16. Πάντως, στο μήνα μουσικής που κάμνει η προδημοτική της κουκλάρας και μας έστειλαν επιστολή να συνεισφέρουμε με CD και μουσικά όργανα, την έστειλα στο σχολείο με το CD του Number of the Beast των Iron Maiden και δεν μου την έστειλαν πίσω (ούτε την κουκλάρα, ούτε το CD).

    Αλόπως έννεν ούλλοι οι δασκάλοι που ζουν στο Μεσαίωνα...

    ReplyDelete