Monday 27 May 2013

Στην τουαλέτα





Υπάρχουν άνθρωποι που την έχουν εύκολη την τουαλέτα. Εμπλουτίζουν συχνά το αποχετευτικό σύστημα και είναι ευχαριστημένοι που το παχύ τους έντερο δουλεύει ρολόι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δυσκολίες. Μια φορά την ημέρα, και αν.

Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Φυσικά δεν φτάνω τη φίλη μου τη Β. που έσπασε κάθε ρεκόρ αποχής, σημειώνοντας 12 μέρες χωρίς. Χωρίς μιλούμε. Μεγάλο δράμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι και σαλάτες τρώω και πολλά φρούτα και δημητριακά, αποδέχτηκα το ριζικό μου και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το θέμα. Τι άλλο να κάνω, να πλακωθώ στα χάπια, για κάτι που μάλλον έτσι είναι ο οργανισμός μου;

Παρόλο που το έχω αποδεχτεί, δεν σταμάτησαν ποτέ να με εκνευρίζουν οι εύκολοι. Και μάλιστα οι εύκολοι που το κοκορεύονται κιόλας. «Δεν πας κάθε μέρα τουαλέτα; Α εγώ, αν δεν πάω τρεις φορές την ημέρα, δεν λειτουργώ, κάτι δεν πάει εντάξει». «Νομίζω θα εκραγώ αν δεν πάω μια μέρα τουαλέτα». «Αποκλείεται. Οι γιατροί λένε ότι πρέπει να πηγαίνουμε κάθε μέρα». «Απόλυτη εμπειρία η τουαλέτα».

Ατάκες που ρίχνουν και θέλεις να τους ρίξεις και εσύ σφαλιάρες.

Ας το καλό πια. Για να μην πηγαίνω, σημαίνει δεν μπορώ, δεν είναι ότι δεν θέλω.

Προχτές το Σάββατο γνώρισα μια έτσι τύπισσα. Η οποία μου είπε ότι με το μασάζ όλα τα προβλήματα δυσκοιλιότητας που είχε, πέρασαν. Να ανοίξω παρένθεση (νομίζω μου αρέσουν οι παρενθέσεις) και να πω τι επάγγελμα νομίζετε ότι κάνει; Ακριβώς, είναι μασέρ. Είναι δηλαδή, σαν και η Brenda, μας εξηγεί πως ένας περίπατος στα δικαστήρια, είναι αναζωογονητική φάση και ωφελεί την υγεία…

Η τύπισσα, που λέτε, άρχισε να μου διηγείται πως είχε προβλήματα στο παρελθόν και πως με το ινδικό μασάζ, eat its dust Chinese or Japanese massage, το στομάχι της δουλεύει ρολόι. Πάει πέντε φορές την ημέρα τουαλέτα. Αν καπνίζει κιόλας και κάνει και πέντε διαλείμματα για τσιγάρο, πότε προλαβαίνει να δουλέψει; Αλλά αυτό δεν με αφορά.

Μάλιστα, μόλις ξυπνήσει η πρώτη της δουλειά είναι να τρέξει στην τουαλέτα. Και έριξε και τη διαταγή: Αυτό να κάνεις και εσύ. Πρωί πρωί να πηγαίνεις στην τουαλέτα, να καθαρίζει ο οργανισμός σου από τις τοξίνες και

Τελικά το χούι μου να κάθομαι να ακούω και να συζητώ με κόσμο που δεν τον ξέρω, το πληρώνω ακριβά. Φυσικά και δεν αντιλέγω ότι είναι καλό να πηγαίνεις το πρωί τουαλέτα. Όμως όταν δεν το έχεις τι να κάμεις; Το χέσιμο δεν είναι όπως το τραγούδι, όποτε θέλεις ανοίγεις το στόμα σου και τραγουδάς. Είναι όπως το γλύκισμα λάβα. Θέλει την ακριβή του ώρα. Αν το βγάλεις πιο νωρίς από το φούρνο θα είναι μια τρεχούμενη αηδία. Αν το βγάλεις πιο αργά, θα πήξει και δεν θα τρώγεται. Εμ, έτσι είναι και το χέσιμο. Θέλει την ώρα του.

Υγ. Υποψιάζομαι ποιος θα είναι ο πρώτος που θα πεταχτεί να υπερασπιστεί το κάθε μέρα τουαλέτα...

24 comments:

  1. Ο μπλόγκερ κάνει τα δικά του έτσι έσβησα και έβαλα πάνω ξανά την ανάρτηση. Δημοσιεύω και τα σχόλια που μπήκαν.

    ReplyDelete
  2. Κτηνό
    3 και κάποτε 4 φορές.
    Ευχαριστώ, και στα δικά σας

    ReplyDelete
  3. Brenda
    Ipad η λύση στο πρόβλημα μου. Και στις δύσκολες μέρες συνιστώ ειδικώς candy crash.

    ReplyDelete
  4. αχ ποσο σε καταλαμβαινω,τα ιδια και γω,και αμαν το πεις βλεπουσε περιεργα λες και εν εσυ που φταιεις και δεν παεις,ο αντρας μου απο την αλλη 3-4 φορες την μερα,σπαζει μου τα νευρα μου!!
    εδοκα μου ενα πραμα να πιω κατι σε στυλ λαδι/μελι εν το εδοκιμασα νεκατσιω η κοπελα που το ηπιε ειπε μου ειδε διαφορα,ποτε δεν θα μαθω

    Mαρια

    ReplyDelete
  5. Το ινδικό μασάζ πονάει ρε.
    Σου πιέζουνε την κοιλιά σε σημεία που πραγματικά δε νομίζω ότι θα 'πρεπε.
    Λογικό το βρίσκω μετά να σου "ξυπνήσει" το έντερο...

    ReplyDelete
  6. πριν κατι μηνες, εκαμα 2 εβδομαδες χωρις. ναι, 2. μετα επια νοσοκομειο.
    καταλαβαινω απολυτα.

    ReplyDelete
  7. Αχάπαρη27 May 2013 at 11:38

    "Το χέσιμο δεν είναι όπως το τραγούδι, όποτε θέλεις ανοίγεις το στόμα σου και τραγουδάς."
    Πάντως η χούντα εκπαίδευσε το γιο της (δεν ξέρω πως και ούτε θέλω να μάθω) να πηαίνει μόνο πρωί. Περιττό να πω οτι απαιτούσε να κάμω το ίδιο με τα αχαπαρίδια.

    Τωρά κάθουμαι τζιαι λέω στο ιντερνετ πότε χέζει ο άντρας μου.. Αχεμ.

    ReplyDelete
  8. Αχ τζαι τούτο το ποστ θα καταλήξει ο ύμνος των δυσκοίλιων. έτσι για να δείτε οι εύκολοι με πρώτο πρώτο το Κτηνό που έτρεξε να το πει.

    Brenda ναι στο iPad όταν δεν έχεις να ντύσεις, να κτενίσεις, να ταϊσεις δυο πιτσίρτες που πρέπει 7.30 να είναι σχολείο.

    Μαρία τζαι εμένα σπάζουν τα νεύρα μου που τον θωρώ χαρούμενο στην τουαλέτα τρεις, τέσσερις φορές την ημέρα.

    Μις δεν επιχείρησα ποτέ το ινδικό, τώρα που μαθαίνω τι είναι, θα το αποφεύγω στα σίγουρα.

    Snowflakes δύο βδομάδες; α μανούλα μου.

    Αχάπαρη εν πειράζει. ο άντρας μου εβιάστηκε να πεταχτεί που μόνος του να πει πότε χέζει...

    ReplyDelete
  9. Είχα τεράστιο θέμα παλιά. Δυο βδομάδες και βάλε. Οι κοιλιακοί και το νερό με βοήθησαν. Μπορεί να έτυχε φυσικά και να το ξεπέρασε μόνος του ο οργανισμός μου, ξέρω και εγώ.

    ReplyDelete
  10. Χμ... Και τι γινεται οταν απο το ζευγαρι ανοίκουν και οι 2 στην μισητή (για σενα) κατηγορια??

    Αποτέλεσμα: Στουππώνουν οι τουαλετες. (Τζιαι τζιαμε να δεις γλεντια!)

    Απο τα αγαπημενα μου θεματα προς συζητηση ! :)

    ReplyDelete
  11. kori cuz
    ma kathese tze kamis etsi sizitisis me tin kathe asxeti??? :) epethimisa se! tze ipamen, kanoniste me to ktino na kkanoume souvlaki night

    ReplyDelete
  12. kori mana ego pao mia fora thn mera sunh8os me eukolia alla kapote mporei na kamo kai 2-3 meres na pao afou den mou erxetai h alles fores pale mporei na mou ertei kai na mhn mporo na pao toilet giati mporei na exei allon mesa h na mhn eime spiti,ktl. edokimases na faeis polla pramata pintomena thn idia mera? dhl sokolates,piskota tou fournou, glukismata,frappe,galataki sokolatas?

    ReplyDelete
  13. πού εν ο Ινβιχτος, η Βεατρικη τζαι οι υπόλοιποι σκατολόγοι? ούλαα εγώ ρε δαμέσα????
    aint nothin like a great morning evacuation of the bowel!
    innit luuuvvv?

    if not....όλοι μου η ζωή συνενοχήηη και πως γουστάρωωωω κάτι απογεύματααα με καφέ και τσιγάροοοο

    ReplyDelete
    Replies
    1. πο ποο, μα να αρκήσω? αίσχος
      σας αποζημιώνω με ένα ποίημα περι σκατών

      "Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά ο κόσμος όλος
      Απ' το πολύ το χέσιμο μου πιάστηκε ο κώλος
      Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά και παραπέρα
      Σκατά στη γη, στον ουρανό, σκατά και στον αέρα
      Σκατά να φας, σκατά να πιεις, σκατά να πας να χέσεις
      Απ' τα σκατά να σηκωθείς και στα σκατά να πέσεις "

      Delete
  14. μαμμα μου, όλη έθελα να πω ( ο Αντίχριστος να παίξει πελλό ότι εν το είδε)

    ReplyDelete
  15. Εγώ εν το προσέχω τούτο το πράμα... εκτός άμα εν πρόβλημα μεγάλο. Είτε που την μια πλευρά πάει, είτε που την άλλη εν πρόβλημα.
    Γενικά εννοείται ότι για την μέση φάση πρέπει να τρώω κάθε μέρα τα σαλατικά μου κλπ, κάτι που το εσυνήθησα τόσο πολλά που μου κακοφαίνεται άμα εν το κάμω, άρα είμαστεν οκ.
    Υπάρχει ένα τύπου λαδάκι που πίνεις και βοηθά, έννεν τόσο φάρμακο όσο τύπου βοήθημα αν δεν κάμνω λάθος (τάχα φυσικό/φυτικό κλπ).
    Τωρά όσο αφορά το μασάζ, τη μια φορά που επαραθέριζα στην Ελλάδα έκαμα 10-12 μέρες. Η δυσφορία ήταν τόση που εκτός ότι έγινε τούμπανο η κοιλιά μου, εν είχα καμία διάθεση να κυκλοφορήσω.
    Τελικά επέτυχα μια την αδερφή μου με επισκέψεις από μια φίλη της που ετέλειωνε φυσιοθεραπεύτρια και είπα της έννα είμαι στο κρεβάτι γιατί εν μπορώ, εν αντέχω. ερώτησε με η κοπέλλα τι έχω, τζαι λαλεί μου αν θέλεις κάμνω σου μασάζ. Έκαμε μου 5 λεπτά ένα ελαφρύ μασάζ στην κοιλιά και λαλώ της άσε με τζαι έννα πάω σε 3 λεπτά.
    And I did! Αληλούια ασπούμε!
    Είπα το της μάδερ, και μου είπε ότι κάμνουν το μερικές φορές και στα μωρά για να τα βοηθήσουν, άρα λογικά κάτι θα υπάρχει, αλλά προφανώς εν θα πάεις στη μασατζού να σε κάμει να χε-χε! Αλλά ίσως μόνη σου να μπορείς με κάποιες κινήσεις να βοηθηθείς! :)

    ReplyDelete
  16. επειδη αν δεν μιλησουμε για σκατα εν μπορουμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. one way or another Dreamer skata rules. στην περίπτωση της Κύπρου εντελώς κυριολεκτικά.

      Delete
  17. Κολόνα στις δύο βδομάδες πρέπει να είσαι η νικήτρια. Τι εννοείς όμως ότι βοήθησαν οι κοιλιακοί; Πως;

    Κυπριοπούλα η απάντηση στο πρόβλημά σου είναι η άμεση σύνδεση με το αποχετευτικό Λευκωσίας. Τι εννοείς ακόμα να λειτουργήσει και δεν πρόκειται τα επόμενα δέκα χρόνια;

    Cuz όι τζαι κάθε άσχετη ο κάθε συνμπλόγκερ. Κοίτα ίντα ωραία συζήτηση περί σκατού επιάσαμε;

    Ανώνυμε είναι η ιστορία της ζωής μου να τρώω πιντομένα ασυνάρτητα πράματα.

    Roam είχα τζαι εγώ την ίδια απορία. Τόσοι σκατολόγοι εχαθήκαν ούλλοι μάνα μου να δώκουν καμιά συμβουλή του χαϊρκού.

    Ατε ρε Moonlight τωρά ανατινάζεις την κοσμοθεωρία μου στον αέρα. εδούλεψε α; Χμμμ άτε καλό. Πάω να αγοράσω λάθκια τζαι να αρκέυκω να τρίφκομαι.

    ReplyDelete
  18. Kυριολεκτικά για τα σκατά το άρθρο ή μπορούμε να το πούμε περι κώλου το ανάγνωσμα. Ως πρώην δυσκοίλια ο γιατρός είπε μου το σκατό θέλει την ώρα του. Γι'αυτό βλέπεις πολλούς που παν σταθερά την ίδια ώρα και δεν είναι δυσκίλιοι. Η αντίδραστη του σκατού δεν είναι έμφυτη. Είναι σαν το πείραμα του Πάβλοφ ένα πράμα. Θα σηκώνεσαι το πρωί αφού έφαγες το μαύρα τα κονφλειξ σου ή την μαύρη την καπηρούδα σου μαζί με ενα-δυο δαμάσκηνα και θα κάθεσαι στο σελούδιν σου και θα προσπαθείς. Αλλά πάντα την ίδια ώρα.Είπαμε το σκατό θέλει την ώρα του τζε εν πολλά πανκτουαλ. Η αίσθηση του κώλου με το σελιν σιγά σιγά θα σε κάμει να θέλεις. Θα αναπτύξεις μια οικειότητα μαζί την τουαλέταν σου και το εντερικόν σου σύστημα! Σκέφτου το μπορείς! Είναι κάτι σαν τζίνο που έκαμε ο Παβλοφ με τους σκύλους.

    ReplyDelete
  19. O papas mou en diskoilios kai pragmatika opote paei toualetta, kamnoume party spiti. POLLA ASHIMO prama i dyskoiliotita, simpasxo Mana.

    Mia fora mou etixe na men mporo na energitho sosta kai enomiza itan na pethano pas to sellin. :/

    ReplyDelete
  20. Τι ειναι εκεινο που,όσες φορές κι αν το κάνουμε,δε μετανιώνουμε ποτέ;:))

    ReplyDelete
  21. 1000 λέξεις κι από μένα...

    ReplyDelete
  22. Και το ξεχέσιμο επίσης θέλει την ώρα του. Σαν την εκδίκηση! Σε φιλώ και καλή σου μέρα! Α! Και καλά ξεμπερδ...χεσ...τα! :)))

    ReplyDelete