Thursday 13 June 2013

Αεροπλάνο στην αυλή



Ακολουθεί ένας πρόχειρος υπολογισμός τι έχουμε μέσα στην αυλή μας:

Καμπόση ακαταστασία.

Δέντρα.

Δύο αυτοκινητάκια.

Δύο ποδήλατα.

Δύο πατίνια σκούτερ.

Δύο πατίνια κανονικά.

Ένας σκύλος. Το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα δεν ξεκολλά από τη θέρμανση.

Ένα τραπέζι γερό.

Ένα τραπέζι σπασμένο.

Διάφορα παιχνίδια.

Τι μας λείπει, τι μας λείπει; Μπορώ να σκεφτώ πολλά πράγματα που θα έκαναν πιο όμορφη ή πιο ακατάστατη την αυλή μας.

Αυτό που ΔΕΝ θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος. Τι εννοείς τι δουλειά έχει ένα μαχητικό αεροσκάφος στην αυλή μου;

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, που βρήκε το θέμα από την Cyprus Mail (μα πόσα credits να δώσω σήμερα), χάρη στο Google Earth σκελετός πολεμικού αεροπλάνου εντοπίστηκε στην οικία ΓΝΩΣΤΗΣ οικογένειας στη Λευκωσία.

Σας προλαβαίνω και να αναφέρω ότι το αεροσκάφος εντοπίστηκε προς Δευτερά μεριά… Το θέλετε πιο λιανά ότι πρόκειται για τη Στράκκα;

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα μου πεις. Θα το δεχτώ ότι ο καθένας έχει τα δικαίωμα να κουβαλεί ό,τι θέλει μέσα στην αυλή του. Αλλά έχω και εγώ το δικαίωμα να γελώ όταν διαβάζω έτσι ειδήσεις.

Πάντως αν αποκτήσω ποτέ μαχητικό αεροσκάφος θα το βάλω στη βεράντα μπροστά. Μπορώ να σκεφτώ πολλές χρήσεις για να κάνω απόσβεση. Ο ενικός είναι γιατί είμαι σίγουρη πως ο Μοτορτζής αποκλείεται να δεχτεί να αγοράσουμε πολεμικό αεροσκάφος. Βεβαίως μπορεί να πειστεί όταν δει τους λόγους που αραδιάζω πιο κάτω.
  • Θα παίζουν με τις ώρες οι πιτσίρτες. Αν διασκεδάζουν με τα ποδήλατα και τα αυτοκινητάκια τους, σκέψου γλέντι με ένα αεροπλάνο.
  • Ο Μοτορτζής θα κρεμά πάνω του τα σφογγάρια με τα οποία πλένει τη μηχανή. Ενίοτε θα κρεμά και τις μπλούζες του όταν βαριέται να τις ρίχνει στα άπλυτα. 
  • Τις νύχτες θα στήνουμε σκηνικό Top Gun. Ο Μοτορτζής θα είναι ο Μάβερικ και εγώ πως το καλό λέγανε την τύπισσα; Θα κάμνει τις αερομαχίες του και μετά you know… Μας λείπει ο Iceman όμως. Αϊςςςςςςςςςςςςςςς. 
  • Θα κάμνω φιγούρα στις φίλες μου, όταν έρχονται για κανένα ποτό καφέ. Και από εδώ είναι το αεροπλάνο μας θα τους λέω με καμάρι. Να κάτσουμε μέσα ή προτιμάτε να περάσουμε στο σαλόνι; 
  • Η ιδανική κρυψώνα για το λεβέντη σκύλο. Αφήνω στην πάντα το τι μπορεί να βρει εκεί μέσα να βρει να διαλύσει και να διασκεδάσει. 
  • Όποτε νιώθουμε ότι θέλουμε να κάνουμε διακοπές και επειδή από ρευστό, το πολύ μέχρι πιο κάτω, που έλεγε η προφητική διαφήμιση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, νυν Τράπεζα Κύπρου, θα μπαίνουμε στο μαχητικό και θα στήνουμε ταξίδια στο όνειρο. 
  • Όταν έρθει η επόμενη περικοπή μισθού, θα βάλω εισιτήριο και θα το μετατρέψω σε θεματικό πάρκο για παιδιά.
  • Και τέλος θα το έχω σε ετοιμότητα. Όταν πλακώσει καμιά τράπεζα να μου πάρει το σπίτι θα τους βομβαρδίσω.

12 comments:

  1. Για να αποκτήσεις το πολεμικό αεροσκάφος ή τέλος πάντων το κουφάρι του, σημαίνει ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τις δόσεις, που θα πας διακοπές και το μισθό σου γιατί κρατάς τόοοοοοσααααα πολλά και πλέον δε θα γράφεις στο μπλογκ γιατί απλούστατα θα γράφουν για εσένα όλα τα ποιοτικά περιοδικά. :P

    ReplyDelete
  2. Shalalalala.... Επρόλαβες με τζι εβαλες το τραγούδι.

    Άτε έννα σου τραγουδήσω το άλλο, το highway to the danger zone!

    ReplyDelete
  3. μεγάλο καρφί τούτο το Google Earth τελικά!
    το πολεμικό αεροπλάνο που το ήβρε η γνωστή οικογένεια;;!!

    ReplyDelete
  4. Νομίζω ξεπερνά σε φαντασία την ιδέα που μου είπες ψες για το πως να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των περίεργων συναδέλφων που μας ακούν να ψουψουρίζουμε.

    Σε άλλα νέα, είπα σου ποττέ ότι εν για τούτες τες ιδέες σου που σε παντρεύτηκα, τζιαί όι για τα αμύθυτα πλούτη σου;

    ReplyDelete
  5. Ίνα σκέφτομαι να αγοράσω το πολεμικό αεροσκάφος με δόσεις :). Θα κάμω δάνειο τζαι μετά θα τους πω να μου το χαρίσουν. Τι εννοείς δεν είμαι η ΠΕΟ για να μου το χαρίσουν;

    Μουν δεν γινόταν να μην βάλω το τραγούδι.

    Ουφ δαμέ το google earth εκάρφωσε άτομο που εκατουρούσε μέσα στην αυλή του γείτονα, το αεροπλάνο θα του ξέφευγε;

    Μοτορτζή είπα σου μεν λαλείς για τα αμύθυτα πλούτη μου γιατί θα πλακώσει η εφόρια τζαι κατίσσι μας. Πάω να βάλω κανένα εισητήριο λεωφορείου στη Louis Vuitton μου για παραπλάνηση ;))

    ReplyDelete
  6. Oh shit! Ανακάλυψαν μας!

    ReplyDelete
  7. H Kelly Macgillis pou ipodietai tin sintrofo tou Thoma stin tainia, meta apo liga xronia, "vgike apo tin ntoulapa" in real life. A kai o Iceman etsakonetoun me ton Maverick sinexeia. Ektos an ennoeis ton Goose, pou emakaristin.

    Goodness graciouuuss great ballss of fiiiireeeee !!!!

    ReplyDelete
  8. true story

    Προσφέρω ξεναγήσεις.... πόσες φορές επέρασα που δίπλα και αγρόν ηγόρασα.....

    https://maps.google.com/maps?hl=en&ll=35.089236,33.288631&spn=0.001951,0.003484&sll=35.088756,33.285524&sspn=0.007805,0.013937&t=h&doflg=ptk&mra=mr&z=19



    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4FRQoLqjYwMJ:m.cyprus-mail.com/backyard/what-s-your-backyard-it-fighter-plane/20130202+What%E2%80%99+s+that+in+your+back+yard%3F+Is+it+really+a+fighter+plane&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=cy

    ReplyDelete
  9. λαλεις να φαινετε που τον δρομο?ποψε που θα παιρνω να κοιταξω,
    ελυσες μου την απορια ετουιταρατο το πρωι αλλα δεν ηξερα για ποια οικογενεια εμιλαν
    αν μπουμε στο google earth ενα το δουμε και μεις αραγες?

    ReplyDelete
  10. Κολόνα πραγματικά δεν ήθελα να προβώ σε αποκαλύψεις αλλά με ανάγκασαν :)

    Οϊ Πανικε μου έννε τον Γκουζ που εννοούσα. ο Άις που ελαλούσε Άιςςςςςςςςςςςςςςμαν. Ρώτα τζαι τον Μοτορτζή ξέρει ούλλους τους διαλόγους πόξω τζ ανακατωτά.

    Σιμόνη μεν αγχώνεσαι. έβαλε λινκ ο Πίτσιλος.

    ReplyDelete
  11. edkievasa to alla pou na paei o nous mou,egrafe leukosia,en dame dipla dhladi,pou na pao sth pezina na katevo na to do laleis oxa en pio safe na to evro sto google?
    alla pale en alh8eia h pseuties ton efhmeridon gia na prokalesoun epeisodia?

    ReplyDelete
  12. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4FRQoLqjYwMJ:m.cyprus-mail.com/backyard/what-s-your-backyard-it-fighter-plane/20130202+What%E2%80%99+s+that+in+your+back+yard%3F+Is+it+really+a+fighter+plane&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=cy

    ReplyDelete