Thursday 9 January 2014

Breaking Bad



Αυτές τις μέρες ο Μοτορτζής κόλλησε με το Breaking Bad. Και εγώ το βλέπω όχι τόσο μανιακά όμως. Με ενημερώνει για όσα επεισόδια χάνω και έτσι ξέρω τις εξελίξεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρωταγωνιστής είναι ένας καθηγητής χημείας o Walter που ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο και για να μην αφήσει την οικογένεια στα χρέη αρχίζει να μαγειρεύει crystal meth μαζί με ένα πρώην μαθητή του για να βγάλει χρήματα. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα στη συνέχεια, πιο άγρια και πιο ενδιαφέροντα.

Η πρώτη μου σκέψη βλέποντας τη σειρά είναι να μετανιώσω που δεν σπούδασα χημεία. Τα λεφτά που βγάζει σε κάθε μαγείρεμα ο Walter πρέπει να δουλεύω μια ζωή για να τα έχω.

Η δεύτερη μου σκέψη είναι πως αν κάτι ξεκινήσει κακά δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει στην πορεία. Στην προσπάθεια να γίνουν καλύτερα γίνονται χειρότερα και καταλήγεις στο σημείο, που είσαι χωρίς επιστροφή. Αν ξεκινήσεις και είναι χωμένοι οι αστράγαλοι σου στα σκατά, ώσπου να τελειώσει, με οποιοδήποτε τρόπο και να τελειώσει, θα είσαι χωμένος μέχρι το κεφάλι.

Η τρίτη μου σκέψη είναι πως πλέον όταν ακούω κάποιον να μαγειρεύει ο νους μου πάει πρώτα σε ναρκωτικά και μετά σε φαγητό. Χμμ, τούτο όμως ίσως να μην είναι παρενέργεια του Breaking Bad και μην τρέξετε να δώσετε συμβουλές για Thermomix. Προτιμώ με ένα χιλιάρικο να πάω ταξίδι παρά να αγοράσω μηχανή μαγειρέματος.

Η τέταρτη μου σκέψη είναι πως ο Walter άνετα θα μπορούσε να είναι Κύπριος. Έχει σπίτι με πισίνα, χωρίς στην ουσία να τα αντέχει η τσέπη του. Έχει οικογένεια, αλλά όχι ιατρική ασφάλιση. Μάλλον, η σειρά γράφτηκε πριν εφαρμοστεί το Obamacare.

Συζητώντας τη σειρά, ακούω ενδιαφέρουσες απόψεις. Στον καθένα βγάζει διαφορετικά συναισθήματα και ιδέες η σειρά. Το σίγουρο είναι ότι προκύπτουν ενδιαφέροντες διάλογοι.

«Θα μπορούσες να σκοτώσεις κάποιον» με ρώτησε ο Defiance. Απάντηση θετική. «Και αν επρόκειτο για ένα αθώο, αλλά θα το έκανες για να προστατέψεις την οικογένειά σου; Θετική απάντηση αλλά μετά από δισταγμό. «Θα σκότωνες ένα αθώο παιδί όμως για να προστατέψεις το δικό σου»; Εδώ στάθηκα αρκετή ώρα. Αυτό μάλλον δεν θα το έκανα.

Οι ήρωες του Breaking Bad συμπεριφέρονται ανθρώπινα. Στις περισσότερες σειρές οι πρωταγωνιστές φορούν ένα φωτοστέφανο. Κάνουν κακές πράξεις, μόνο όταν είναι αναγκασμένοι, τις περισσότερες φορές σκοτώνουν κακούς και ποτέ καλούς και στο τέλος μετανοούν. Δεν έφτασα στο τέλος για να ξέρω αν θα μετανιώσει ο Walter για όσα έκαμε, αλλά αμφιβάλλω. Οι πρωταγωνιστές του Breaking Bad δεν είναι έτσι.

Θυμάστε ένα post που έκανα ότι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για όλα; Και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αυτή η άποψή μου επιβεβαιώθηκε μετά το Breaking Bad.


Πάντως, παίζοντας προχτές Πες και βρες μου έπεσε ερώτηση Πες δέκα πρωταγωνιστές του Breaking Bad. Πέτυχα εννιά στα δέκα και με αυτό το σκορ κατάφερα να κατατροπώσω το Μοτορτζή, που πήρε την εκδίκηση στον επόμενο γύρο. Μα αν είναι δυνατόν μου ζητούν να πω δέκα εκπομπές μαγειρικής;

Για λέγετε τώρα, ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για το Breaking Bad;

11 comments:

  1. Bravoooooooooooo στο Μοτορτζήηηηη! Α
    Αξιόλογη σειρά!!! Έπαινος.
    Ο Walter White είναι από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) τηλεοπτικούς αντι-ήρωες. Αν εμαϊρέφκαμε τζιαι εμείς μεθ σαν τον τυπά μια χαρά θα την βγάζαμε.
    Βασικά, αν ήμασταν ο Aaron Paul that is.
    Πάντως τέλεια σειρά. Την πεθυμώ ήδη!!!

    ReplyDelete
  2. Βreaking Bad, θρυλική σειρά. Ο Walter White από τους πιο αξιόλογους χαρακτήρες που είδα σε σειρά ever. Όντως μάνα δεν ξέρεις μέχρι που θα φτάσεις για την οικογένεια σου, στην αρρώστια σου? από την ματαιοδοξία σου?, για τον enpowerment που σου διά μια έτσι δουλειά, το Obsession για την ζωή και το obsession για το action? Πολλές ερμηνείες (μπορώ να σου δώκω άλλες τόσες) και πολλά πολύπλοκη σειρά και κυρίως αντιφατική σε σχέση με τις ερμηνείες της καθημερινότητας και την ζωή του Walter που στα γεράματα του γίνεται μαφία. Aσε που τζείνο ούλλο το action κάμνει τον καλλύτερα σε σχέση με τη αρρώστια του αν προσέξεις.
    Μαλακία της σειράς κατ εμένα (Μοτορτζή εν θαν spoiler) είναι ότι στο season 4 εθεώρησα ότι ετέλιωσε και τελικά σύρνουν μας season 5 που μετά από 1 χρόνο δεν μπορούσα να δω:(

    υ.γ Θερμομιξ Rules :)) ούτε εγώ το πίστευκα ώσπου το δοκίμασα!!

    ReplyDelete
  3. Best TV series after Twin Peaks and The Sopranos. In that order bitch! As Jesse Pinkman would have said!

    ReplyDelete
  4. Εσένα ούτε το θερμομιξ δε σε σώζει, άρα μην το ψάχνεις και καλά κάνεις που προτιμάς το ταξίδι ;) χεχεχεχε
    Αν ήμουν της τηλεόρασης θα την κοίταζα τη σειρά να τη βλέπω τα βράδια, αλλά δεν τις μπορώ τις δεσμεύσεις.

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Εκφράσου και καλό σαββατοκυρίακο να έχουμε.

    Λουκρεζία εμείς ένα κέικ δεν ξορτώνουμε να κάνουμε όι να μαειρέψουμε μεθ.

    Αμαδρυάδα σωστή ο καθένας έσσει τις δικές του αξίες για τις οποίες θα μπορούσε να κάμει τα πάντα. Απλά ο Walter αποδεικνύει ότι όλοι κρύβουμε ένα μαφία μέσα μας.

    Kdarte στις καλύτερες σειρές εγώ βάζω τζαι το Newsroom.

    Κολόνα θα σε εκπλήξω μια μέρα με τη μαγειρική μου. And that’s a promise.

    ReplyDelete
  6. Όπως το περιγράφεις, θυμίζει μου τη σειρά Weed.

    ReplyDelete
  7. Mother? Έσιει ένα επισόδειο με τη μούγεια....απλά προχώρα το τζιαι εννα με ευγνωμονάς!

    ReplyDelete
  8. Newsroom: καλή αλλά όχι πολύ καλή. Fringe and Person of Interest better :)

    ReplyDelete
  9. @Triolouin, το επεισόδιο με την μούγια εν πολύ καλό!

    ReplyDelete
  10. Εγώ τον Defiance εμπιστεύκουμαι τον. Εξεκίησα την προχτές την σειρά. Είμαι στην μέση του 2ου κύκλου τζιαι έχω να πω ότι ως τωρά συναγωνίζεται με το Game of Thrones για την πιο κολληματική σειρά.

    Ως τωρά, το συμπέρασμα μας με τον Συμβίο εν ότι ο Γουόλτερ έγινε έμπορος ναρκωτικών λόγω του καπιταλισμού.
    ο γιες. Ήταν ένας καθωσπρέπει κύριος που επερνούσε μιαν καθωσπρέπει ζωή με την οικογένεια του. Ώσπου εξεκινήσαν τα προβλήματα με τα λεφτά.

    5.000 δολάρια για το πρώτο ραντεβού με τον ογκολόγο
    90.000 για την χημειοθεραπεία.
    45.000 δολάρια τον χρόνο για τα πανεπιστήμια των κοπελλουθκιών.
    οι λοαρκασμοί που εν καλύφκουνται, όσο τζιαι αν δουλεύκει. Είσιε 2 δουλειές, εν πανέξυπνος, αλλά επειδή εν ήταν παραπόντης, εν είσιε λεφτά να αλλάξει το θερμοσίφωνα.
    ιδιωτική παιδεία τζιαι ιδιωτική υγεία.

    Εν ηξέρω πως εννα εξελιχτεί η σειρά. Αλλά ως τωρά, καταλαβαίνω τον χαρακτήρα του Γουόλτερ.

    Όπως είπες, είμαστεν ικανοί για καλά τζιαι κακά. Το τί εννα μας φκει εξαρτάται που τες συνθήκες.
    Οι χαρακτήρες του BB εβρεθήκαν σε συνθήκες στες οποίες ο "κακός" τους εαυτός ήταν πιο κατάλληλος.

    Τελευταίο σχόλιο. Εν πελλαμός στη σειρά που γίνεται ολόκληρο θέμα για λίο χόρτο, για τον μιτσή που πάει να γοράσει μπύρα, για το κάπνισμα, ενώ οι πρωταγωνιστές κάμνουν μεθ. Η υποκρισία στο μεγαλείο της

    ReplyDelete