Friday 29 January 2010

Κουνούσε την ουρά και μάσαγε γερά

Όπως κάθε σπίτι με μωρά που σέβεται τον εαυτό του αποκτήσαμε και εμείς CD με τα Ζουζούνια. Για όσους δεν γνωρίζουν τα Ζουζούνια είναι ένα μάτσο παιδιά που τραγουδούν, κρατώντας ψεύτικα όργανα και κοιτώντας το φακό με νάζι τάχα μου. Δεν τα κάμνω ιδιαίτερα χάζι. Το δε ρεπερτόριο τους ποικίλει. Από τη μια τραγουδούν Μια ωραία πεταλούδα και από την άλλη Έλα βρε Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε. Όλα τα αλέθει ο καλός ο μύλος ένα πράμα. Δεν υπάρχει παιδάκι που να μην τα ξέρει. Πάρτε μια ιδέα...



Πέρσι ή πρόπερσι αν θυμάμαι καλά, το χριστουγεννιάτικο CD τους (σιγά που θα τους ξέφευγε ο Ρούντολφ και ο Άη Βασίλης) ήταν μέσα στα δέκα πρώτα. Και κυρίως δεν υπάρχει κοριτσάκι που να μην μιμείται τις κινήσεις τους. Αποκτήσαμε, λοιπόν, το CD με βαριά καρδιά και της πήρα αυτό με τα παιδικά τα τραγούδια. Όχι, δεν γουστάρω να ακούω την κόρη να τραγουδά Κι όλο κλαίνε τα καβουράκια.

Τα παιδιά γενικώς κολλούν εύκολα. Αν τους αρέσει ένα καρτούν θα θέλουν να το βλέπουν συνέχεια. Αν είναι τραγούδι θα σπάσει το CD από το replay. Αν είναι παραμύθι, θα βγάλει η γλώσσα σου μαλλιά από το πες πες. Ήταν αναμενόμενο ότι τα Ζουζούνια θα γίνονταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου. Άντε όταν κόλλησε με το Mamma Mia, οι ABBA μου αρέσουν. Μπορούσα να ακούσω 15 φορές το Honey Honey και άλλες τόσες το Dancing Queen. Πόσες όμως φορές να ακούσω την Ωραία Πεταλούδα προτού λαλήσω; Πόσες φορές να τραγουδήσω μαζί της το Κουνούσε την ουρά;

Έρχεται κάποια στιγμή που ακούς το Αχ Κουνελάκι και σκέφτεσαι τι ωραίο στιφάδο που θα γινόταν. Τα Παπάκια άνετα θα τα έβαζες στο φούρνο με πατάτες και τις 9 Μελισσούλες απλά θα έκλεινες την κερήθρα τους και να τις αφήσεις να ψοφήσουν.

Έχω ελπίδες. Μου είπαν ότι στον καιρό πορώνεσαι τόσο πολύ που δεν σε νοιάζει. Κάποιοι γνωστοί μου πήγαν Λεμεσό πρόσφατα, χωρίς τα παιδιά τους. Όταν έφτασαν, κατάλαβαν ότι άκουγαν τους Mazoo and the Zoo (άλλη πονεμένη ιστορία, θα γράψω και για αυτούς post κάποτε) για δεύτερη φορά μάλιστα. Τόσο αποκτηνώθηκαν που τους πήρε σχεδόν μια ώρα να καταλάβουν τι άκουγαν.

Επομένως περιμένω απλά να της περάσει. Και εύχομαι το επόμενο κόλλημα να μην είναι τόσο επώδυνο για μένα. Φαίνεται πάντως να της αρέσει ο Tiesto. Χμμμ, είναι καιρός μου φαίνεται να την πάρω στο Ministry of Sound.

10 comments:

  1. Το "κουνούσε την ουρά" ήταν από τα αγαπημένα μου τραγουδάκια όταν ήμουν μικρός. Περιμένω να βάλεις και το λίνκ αλλά όχι από Ζουζούνια επειδή φακκούν μου. Εν ότι πιο σκυλλέ εφκήκε σε παιδικό "συγκρότημα". Έλεος. Εγώ θυμούμαι είχα μιαν κασεττούδα με τέτοια τραγουδάκια. Τότε, απ' ότι μου είπαν άρεσκε μου η Γλυκερία. Τωρά πλέον αρέσκει μου μεν αλλά έχω ανακαλύψει τον Μπετόβεν και τη μέταλ...

    Λές να αρχίσει να ακούει μέταλ και το δικό σου το μικρό; μαχάχαχ

    ReplyDelete
  2. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣΑΕΙ ΜΗΛΑΑΑΑΑ (mAZOO AND THE ZOO)

    ReplyDelete
  3. Νομίζω να γνωρίσεις την κόρη σου στο γιο της αχάπαρης;)

    ReplyDelete
  4. Mana gia na yparxei poikilia sistinw sou auto:

    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=814

    polla wrai tziai asteia tragoudakia gia mikrous alla kai megalous.

    Oi arfotexnes mou agapoun ta polla!

    Arkepsen to barbie-princess-pink and glitter- fever oksa koma?

    ReplyDelete
  5. Συστήνω ανεπιφύλακτα τη "Λιλλιπούπολη" του Κηπουργού! Τραγούδια από τήν ομώνυμη παιδική παράσταση, με ερμηνείες γνωστών τραγουδιστών του έντεχνου ρεπερτορίου.
    Ό,τι κι αν βάλεις όμως, την τρελή επανάληψη δε την γλυτώνεις!! Η ποινή σου εν κομμένη!

    ReplyDelete
  6. Κουνούπι: το Κουνούσε την ουρά και εμένα μου άρεσε, είναι από τα λίγα ζουζουνότραγουδα που μπορώ να ακούω.

    Πελλή: ΟΧΙ ΜΑΖΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ σας παρακαλώ. Προτιμώ να ακούει οτιδήποτε άλλο. με εκνευρίζει πολλά το συγκρότημα.

    Ρίτσα: Καλή ιδέα. να την στέλνω να βλέπει Νικολάκη και να ησυχάζω. Αχάπαρη τι λες;

    Post Babylon: επιλογές υπάρχουν αλλά εκόλλησε με τα ζουζούνια... Σήμερα είδαμε 4 φορές το DVD. το ίδιο DVD εννοείται. Βarbie, glitter τζαι έτσι μαλακίες ακόμα. Σύντομα θα τα έχουμε.

    Korinna: Η Λιλλιπούπολη είναι υπέροχη και την έχω. Νόμμιζα όμως ότι ήταν του Χατζηδάκη. Δυστυχώς όμως η κόρη Α έχει άλλες επιλογές.

    ReplyDelete
  7. Συμπεθερά (έτσι θα σε αποκαλώ τωρά τζιαι να πάει) εν σειρά σου να τους πάρεις! Εγώ το γυρίν μου έκοψα το :p

    ReplyDelete
  8. νομίζω υπάρχουν και σε κινούμενα σχέδια τα ζουζούνια... είναι λιγότερο σκιαχτικά!!!

    ο τεμπέλης δράκος είναι πολύ καλό. μου το έφεραν δώρο τα χριστούγεννα (ναι) και κόλλησα με τον ασπροδόντη καρχαρία!!!! είναι τέλειο!!!! :-)

    ReplyDelete
  9. Ε Ο'Ι' ΤΖΑΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ!!! ΜΗ ΚΑΚΟΝ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ!!!

    ReplyDelete
  10. ahaha....ine oti pio ilithio kikloforei!Pes m oti itan k hit na firto tora!!!sto spiti t mikro mas t moraki stini kafka kiriolektika ama en tuta sti tv miloume xeria podia g na t dei k ego na pelano tzai tzinos o bob sfouggarakis en mporo na ton thoro....FAKA MOU KENTRO!!ton tzero mou pu ene k polis itan kalitera ta mikimaous!!!
    pantos tuto me t tiesto en kali idea!En keros na tn miiso tin mitsa ston kosmo tis trance!!In trance we tRust:P

    ReplyDelete