Wednesday 14 July 2010

Άστε με να φάω



Άρχισα να θυμώνω με το θέμα. Ο Θεός με προίκισε με ένα πολύ καλό μεταβολισμό. Ας είναι καλά τα γονίδια της οικογένειας από τη μεριά της μάνας μου. Στην πλειοψηφία τους τρώνε καλά, τρώνε γλυκά, κάνουν παραβάσεις, αλλά βάρος δεν βάζουν.

Και εγώ ακολουθώ την οικογενειακή παράδοση. Το πρωί θα φάω το σάντουιτς ή κάτι ανάλογο, μετά θα φάω φρούτο, μετά θα τσιμπίσω κανένα κουλουράκι. Το μεσημέρι οπωσδήποτε φαί, συνήθως πεντανόστιμο απότ α χεράκια της πεθεράς μου, μετά γλυκό ή παγωτό, μετά κανένα φρούτο. Ε δεν θα έρθει και η στιγμή της σοκολάτας σε κάποια φάση; Το βράδυ είμαι πιο free. Τουτέστιν τρώω ό,τι μου έρθει από δημητριακά και σάντουιτς μέχρι σουβλάκια και κλέφτικο.

Στη δουλειά τώρα μοιράζομαι τα υπάρχοντα μου. Οι συνάδελφοι μου ξέρουν πως οποιαδήποτε στιγμή νιώσουν πείνα, μπορούν να καταφύγουν στις προμήθειές μου. Μερικοί τάχα μου προσέχουν τη διατροφή τους (το πρωί κουλουράκια μαύρα, το μεσημέρι γύρο με από όλα). Μερικοί έχουν κοιλίτσα και παραπανίσια κιλά. Είναι και μερικοί που έχουν προβλήματα υγείας, βλέπετε κλειστές αρτηρίες και ψηλή ζάχαρη.

Εγώ δεν έχω τίποτε από αυτά. Στο μέλλον μπορεί, προς το παρόν αναλύσεις καλές. Να μην με δουν όμως να ανοίξω το στόμα μου. Πάλι τρως; Γουρούνα θα γίνεις. Σκέψου την υγεία σου. Σταμάτα να τρως. Δεν έφαγες πριν από λίγο; Αυτά στην πρώτη μπουκιά που πάω να βάλω.

Φυσικά δεν με πτοούν και συνεχίζω ακάθεκτη. Δεν είμαι από τα άτομα που ζουν για να τρώνε, αλλά πιστεύω πως το φαγητό είναι από τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Για αυτό και θυμώνω. Έκανα ποτέ εγώ παρέμβαση στο πιάτο των άλλων; (οι κόρες παρακαλώ να μην απαντήσουν). Τι στο καλό τους έχω πάνω από το κεφάλι μου, να καραδοκούν; Λίγη ησυχία, ζητώ, σας παρακαλώ. Θέλω να φάω με την ησυχία μου.

28 comments:

  1. πόσο πόσο πόσο σε ζηλεύω. μια σοκολάτα να φάω και την επομένη ξέρω ακριβώς που να την βρω. στον κώλο μου. αχ αχ, άτιμος μεταβολισμός. φάε μάνα μου τζαι μεν τους σκέφτεσαι. εν που ζηλεύκουν

    ReplyDelete
  2. @she demon
    Αν φάεις Ferrero Roche εννά γινεί ο κώλος σου ούλλον παμπούλες οξά εν παίζει ρόλο το σχήμα της σιοκολάτας; :P

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ινβικτους = αχαχαχα. ναι και με twirl γίνεται φρουφρουλωτός. και με μαρς έχει καραμελωτός. χαχαχα. σπάνια τρώω όμως γιατί αγαπώ τον κώλο μου και δεν τον θέλω να έχει πουμπούλες. συν το ότι δεν καίγομαι για σοκολάτες. τσιπς όμως; πως να αντισταθώ;

    ReplyDelete
  5. @she demon
    Αφού εν μπορείς να αντισταθείς στα τσιπς, τουλάχιστον απόφευγε τα "κυματιστά"...όι τίποτε άλλον, να μεν γινεί ο κώλος σου κοτλέ!

    ReplyDelete
  6. Κώλος κοτλέ. δεν παίζεσαι Invictus dear.

    ReplyDelete
  7. Όταν ήμασταν λύκειο με τις φίλες μου "Κόρηηηηηη, πάλαι τρέις τυρόπιτα; Εννά σου φκεί δαμαί!" και δείχναμε τον κώλο μας-περιφέρεια.

    ReplyDelete
  8. ινβικτους = αχαχαχα!! όντως δεν παίζεσαι. κώλος κοτλέ. εγώ θα έλεγα πλισέ. αλλά το κοτλέ είναι πιο πετυχεμένο. ρεσπεκτ

    μάνα σόρυ που εκάμαμεν κατάληψη του μπλογκ σου. τι έγινε με την εγχείριση της κόρης Α; τζαι τζήνο το babysitting που θέλεις τον Αυγουστο;

    ReplyDelete
  9. και εμείς το ίδιο λέγαμε. Λλλά τζαι να σου φκει δαμέ ε καταπίεση σαν τρώει ο άλλος να του κάμνουν παρατηρήσεις.

    ReplyDelete
  10. χαρά μου να σας φιλοξενώ τζαι να κόφκουμε κουβέντες She. θα κάμει τελικά εγχείρηση η κόρη. τα υδραυλικά της είναι εντελώς χαλασμένα. κλείσαμε στην Ευαγγελίστρια. ακούσαμε καλά λόγια για το γιατρό. την πήρα χτες για εξέταση, μέσα σε 5 λεπτά αναστάστωσε το ιατρείο του...

    ReplyDelete
  11. Ο Κωνσταντινίδης πάντως (αννέν για τούντο γιατρό που λες) εν πάρα πολλά καλός!

    ReplyDelete
  12. μανα μου ρε το μωρούλι. πότε δηλαδή είναι η εγχείριση; πώς το καταλάβατε πως ήθελε δηλαδή εγχείριση; πυρετούς κτλ;

    ReplyDelete
  13. Κακούρης ο γιατρός
    τον τελευταίο χρόνο αρρωστούσε αρκετά συχνά. αυτό που μας έβαλε σε σκέψεις ήταν η αναπνοή της. κοιμόταν με ανοιχτό το στόμα, δεν ανάπνεε καλά και ροχάλιζε. την ακούγαμε στο κάτω όροφο. όταν την εξέτασε ο γιατρός ανακάλυψε ότι λόγω του ότι είναι όλα κλειστά δημιουργήθηκε και υγρό στα αυτιά.
    9 του Αυγούστου θα διορθωθούν με το καλό, όλα

    ReplyDelete
  14. Άντε με το καλό. Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείς!

    ReplyDelete
  15. πέστα επιτέλους!!! λευτεριά στο φαγητό μας ;)

    (όλα καλά να πάνε με την κόρη σου)

    ReplyDelete
  16. κατακρίβειαν άμα τρώεις μικρά γεύματα σε συχνές δόσεις εν καλύτερο για τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

    κάτω στη δικτατορία του ράψε-το-στόμα-σου!:)

    (Καλή ανάρρωση στη μικρή)

    ReplyDelete
  17. Συγνώμη που κόφκω την κουβέντα για την κόρη, εκεί γνώμη δεν μπορώ να εκφέρω, αλλά όσον αφορά το φαίν....ΑΜΑΝΑΜΟΥ ΜΑΝΑΜΟΥ ΜΑΝΑΜΟΥ. Ακριβώς τα ίδια άκουα τζι εγώ στην αρχή! Που ούλλους! Τις φιλενάδες μου, κυρίως! Τωρά τζείνες εσυνηθίσαν με, ευτυχώς στη δουλειά το κλίμα ήταν πολλά καλό τζιαι αστειεύκαμεν συνέχεια ο ένας με τον άλλο. Συν το ότι είχα μια συνάδελφο που έτρωε ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (μιλούμε για 3 σάντουιτς ως το μεσημέρι, τάπερ με λίγα μακαρόνια στη 1 τζιαι στις 3 πάλαι κανονικό φαΐ) τζιαι ΠΙΟ ΛΕΠΤΗ ΠΟΥ ΜΕΝΑ! Δοξάζω τον πλάστικς μου για τα γονίδια μου, αλλά έχω τζιαι έναν άλλο γονίδιο: του θυμωθκιάρη (εν που τη μάμα μου τούτο). Όποιος μου πει τίποτε, 1-2-3 φορές, σάζω τον καλά!!

    Καλήν όρεξη!

    ReplyDelete
  18. Μάνα μας, τρώε ότι θέλεις και "αν κροστείς" του κόσμου που ότι του έρτει θα πελλάνεις!

    ReplyDelete
  19. σε μισώ!!!!! εγώ βλέπω κάποιες περνάνε από μπροστά και απορώ "δεν τρώνε?????" τι τυχερή που είσαι να ήξερες μόνο. Για αυτό άλλη φορά άμα τρως μπροστά σε συναδέλφους κάντο επιδεικτικά "κοιτάξτε εγώ τρώω και πάλι αδύνατη θα είμαι αύριο!" αχχχχ

    ReplyDelete
  20. Ως διαιτολόγος, αυτό δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Να τη λένε σε κάποιον που τρώει χωρίς να έχει πρόβλημα :)

    Κοίτα σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το θέμα δεν είναι τόσο το τι τρως, αλλά το πόσο και πως. Αν δηλαδή τρως ακριβώς όσο χρειάζεσαι, που εσύ αυτό κάνεις και αν τρως μόνο όταν πεινάς και ποτέ επειδή πρέπει ή για να καλύψεις άλλα κενά.

    ReplyDelete
  21. αχ, και να είχα και εγώ αυτό το γονίδιο!

    ReplyDelete
  22. Εμένα εκνευρίζει με κάτι άλλο που μου κάνουν. Άμα βάλω κανένα κιλό και ξεκινώ δίαιτα τους έχω όλους πάνω στο κεφάλι μου, γιατί να κάνω δίαιτα και είμαι σαν τη στέκα του μπιλιάρδου και κανένας δε με παίρνει στα σοβαρά. Για να κάνω δίαιτα κάτι ξέρω παραπάνω τους και τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν πόσο φαγάνας είμαι κ όλο τον υπόλοιπο καιρό μου χτυπούν που τρω για 3 άτομα κ παρόλα αυτά είμαι λεπτή.

    Περαστικά στην κορούλα σου.

    ReplyDelete
  23. Τελικά αυτο που ενοχλεί είναι ότι ο κόσμος αντί να ασχολείται με τα δικά του κάθεται τζαι παρατηρά τι τρώμε και τι δεν τρώμε. κατά τα άλλα άμαν τους πεις καμιά κουβέντα θίγονται.

    ReplyDelete
  24. Ζήλεια μάνα μου, ζήλεια! Κι εγώ τρώω όταν και ό,τι θέλω, αλλά λεπτή δεν είμαι - έχω και κάποιες καμπύλες να διατηρήσω! Και παρά να είμαι στριμμένη στερημένη που βλέπει τα γλυκά και αλληθωρίζει το μάτι της, εγώ τρώω και ας έχω και τo κατιτις παραπάνω μου. Κάτω η κυριαρχία των ανορεκτικών! :)

    ReplyDelete
  25. σαν το φαϊν εν έσιει, μεν ακούεις

    τζαι ο καθένας να θωρεί το πιάτον του παρακαλώ!

    ReplyDelete
  26. ούτε εγώ είμαι στέκα, κανονική είμαι θα έλεγα. και συμφωνώ απόλυτα ότι χειρότερα άτομα από τους στριμμένους στερημένους δεν έχει. βγάζουν όλη τους τη στέρηση σε κακία.μην αρχίσουν να φωνάζουν όσοι κάνουν δίαιτα.

    ReplyDelete
  27. Όποιος μπορει να τρωει και να μην παχαίνει, να τρώει και για τους υπολοιπους που παχαίνουν!

    Αυτος ειναι ο κανόνας! Αν ανήκεις στους απάχυντους (δική μου λέξη) τότε δώστου να καταλάβει!

    Με το καλό η εγχείριση της κόρης! Ευχές για επιτυχία και περαστικα!

    φιλιάαα

    ReplyDelete