Tuesday 22 May 2012

Που Μου Ες




Από θέμα πόνου είμαι εντάξει. Τίποτα. Μπορώ να κάνω γυμναστική, δουλεύω κανονικά, παίζω με τις κόρες. Από θέμα διάθεσης συνήθως είμαι εντάξει. Οι ορμόνες μου γενικά είναι σε καλά επίπεδα. Ούτε με πιάνουν κρίσεις πείνας, ούτως ή άλλως όμως δεν σταματώ να μασώ...

Κάποτε, προς το τέλος της περιόδου με πιάνει ένας ψιλοαποπροσανατολισμός με αποδέχτη το Μοτορτζή. Ενώ είμαστε στον καναπέ του αρχίζω διάφορα, που πάει η σχέση μας, αν είμαστε καλά, αν θέλει κάτι να μου πει, αν είναι καλά. Το τελευταίο μπορεί και να το ρωτήσω καμιά δεκαριά φορές. Μα όχι πες μου, πες μου αν σε απασχολεί κάτι. Ευτυχώς, έμαθε και δεν ασχολείται. Αλλά να τονίσω πως σε γενικές γραμμές, τις "δύσκολες μέρες" είμαι πολύ εύκολο άτομο.

Τώρα, όμως με έπιασε μια μελαγχολία… Που δεν είναι ακριβώς μελαγχολία ούτε στεναχώρια. Δεν το λες ούτε λύπη, στο κάτω κάτω δεν έχω κάτι να λυπηθώ. Διαβάζω καθημερινά τις χειρότερες ιστορίες στις ειδήσεις και δεν με νοιάζει. Σήμερα γέμισαν τα μάτια μου για ένα σκύλο που έχασε το πόδι του, και σημείωση κλαίω σπανιότητα.

Σήμερα δεν είμαι Πολυάννα. Είμαι κάτι άλλο. Είμαι μια Πολυάννα προβληματισμένη χωρίς προβλήματα. Δεν θα παίξω το παιχνίδι της χαράς.

Κάνοντας ένα search στο Google, βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα εδώ .

Τέσπα, είναι παράξενο να ξέρεις ότι δεν έχεις λόγο να στεναχωριέσαι και ότι είναι απλά θέμα ορμονών. Κανονικά, επειδή το αναγνώρισα έπρεπε να εξαφανιστεί. Αυτό να το ψάξει η επιστήμη. Πως να καταλαγιάζουν οι ορμόνες.

Και τώρα που ανάλυσα τι με απασχολεί μήπως είναι ώρα να πάω στην παγωταρία για κανένα τριπλό παγωτό να ξορκίσω τη στεναχώρια;

17 comments:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Ψηφίζω να φάς παγωτό και είμαι σίγουρη θα νιώσεις καλύτερα.

    ReplyDelete
  2. θέλω παγωτό.
    έννα αδιαθετήσω τζι εγώ. κάθε φορά με άλλα συμπτώματα, έτσι για ποικιλία...

    ReplyDelete
  3. η πολυάννα μεγαλώνει η πολυάννα γυναίκα η πολυάννα με παιδιά!να φας το τριπλό παγωτό σου πάντως και να αφήσεις τις "γενετζισιμες" κουβέντες κατά μέρος!:)

    ReplyDelete
  4. το παγωτό βοηθά όταν είσαι προβληματισμένη χωρίς προβλήματα!

    Rania

    ReplyDelete
  5. Θκιαβαζοντας το αρθρο, τζαι παρολα τα προβληματα που εχω στην περιοδο (ακατασχετη αιμορραγια για τουλαχιστον 5 μερες) εθθυμηθηκα την κουμερα μου, που εχει κυκλο 3 μηνων! (με οτι συνεπαγεται) τζαι μιαν αλλη φιλη μου, που πριν την περιοδο παει νοσοκομειο που τους πονους!

    Μια χαρα ειμαστε! Λιη μουρμουρα παραπανω, λιον ψυχοπλακωμα, που τραβουν οι αντραες μας... Ας τραβησουν τζαι τζεινοι λλια! Τζεινοι καλα την εχουν :)

    ReplyDelete
  6. Το παγωτο βοηθα να ξεχαστεις. Ξιάννεις τα παντα τζιαι σκεφτεσαι τζιηνο που σου αρεσκει.. (το φιλο/αντρα, τους φιλους, τα παιδια)

    ReplyDelete
  7. Τί τριπλό σιόρ; Τί εν τούτη η λιτότητα; Αν θα βάλεις παγωτό, να βάλεις! Εγώ θα σου εσύστηννα παγωτό σοκολάτα τζι εν πειράζει αν λερωθείς...

    ReplyDelete
  8. Σμιλί σαν το παγωτό εν έσσει. Όντως όλα είναι καλύτερα τώρα.

    Moonlight κόπιασε. Πάω για δεύτερο γύρο να σου κάμω παρέα :))))

    Ddaffodil προβληματίζεις με. Τι εννοείς να αφήσω τες γεναιτζήσιμες κουβέντες; Προτιμάς να μιλούμε για μάππα;

    Ράνια το παγωτό πάντα βοηθά, εκτός από τη δίαιτα.

    Γρούτα τι στο καλό εννοείς κύκλο τριών μηνών; Βλέπει περίοδο κάθε τρεις μήνες ή έχει περίοδο που πάει τρεις μήνες; Αλλά ναι ξέχασα το βασικό καλά την έχουν οι τυχεροί που μας παντρεύτηκαν.

    Φουρνόφκιε έπιασες το νόημα της ζωής πιστεύκω.

    Ινβίκτους έβαλα αλλά το στάνταρτ σου ήταν ψηλό για να το πετύχω. Next time.

    ReplyDelete
  9. Ουφου ναι, τούτη η ανευ λόγου μελαγχολία εν πολλά σπαστική.
    Άτε τουλάχιστον εσείς έχετε το έταιρο ήμιση να βασανίζεται τέτοιες μέρες, εμείς οι σιγνκλς τι να πούμε;;

    ReplyDelete
  10. ελα τζαι την δική μου αποψη! :Ρ

    http://drprasinada.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html

    Ημέρα 4 δαμέ.....Αχ τζαι περνω τις υπολοιπες δυσκολες μερες χωρις σοκολάτες, παγωτα τζαι παχυντικα! Ουφφου

    ReplyDelete
  11. Ενδιαφέρον τρόπος να δικαιολογήσεις το ξέσπασμα στην παγωταρία. Το πρόβλημα είναι οτι η ζυγαριά εν καταλάβει που κατάθλιψη.

    ReplyDelete
  12. Κυκλος 3 μηνων εννοειται οτι βλεπει καθε 3 μηνες!

    Οι τυχεροι που μας επαντρευτηκαν, αν ηταν μαγκες, ας εβρησκαν καμιαν χωρις περιοδο, νομιζω?

    ReplyDelete
  13. Μεν νομίζεις Μαριλού. μια μέρα του μήνα μουρμουρώ, τζαι τες υπόλοιπες φακκά μου το ότι εμουρμούρουν. εν αξίζει τον κόπο.

    Πρας συμπάσχουμε. ευτυχώς ως την τέταρτη μέρα σταματώ.

    Αχάπαρη εν διούμε σημασία της ζυγαριάς γιατί είμαστε γυναίκες με προσωπικότητα μουαχαχαχα τζαι έχουμε άλλα χαρίσματα.

    Γρούτα κάθε τρεις μήνες α; ενδιαφέρον. προκύπτουν πολλές απορίες πάντως. τούτο σημαίνει ότι μπορεί να μείνει έγκυος μόνο τέσσερις φορές το χρόνο; επίσης σημαίνει ότι μπορεί να κάμνει σεξ χωρίς προφυλάξεις;

    ReplyDelete
  14. Ετσι ενομιζεν τζαι τζεινη, ωσπου εμεινεν εγκυος χαχχαχα

    Βασικα, μπορει να εσχει παραπανω που μιαν ωορρηξιες στην διαρκεια του κυκλου, κατι που εν αποκλειεται τζαι στον συνηθισμενο των 28 ημερων.

    Το τραγικον ενει οτι εν μονιμως φουσκωμενη τζαι πολλα δυσκολα χανει βαρος, ενω πολλα ευκολα βαλλει. Ισως παιζει ρολο τζαι το γεγονος οτι οταν τελικα της ερτει η πεδιοδος παει μονο 3 μερες!!! Ας πουμεν εγω θελω 10 μερες για να τελειωσω, ενω τζεινη την τριτη μερα ετελειωσε!!!

    ReplyDelete
  15. Εμ έχω να πω πως με το αντισυλληπτικό τελειώνουν όλα αυτά τα δράματα. Είναι χωρίς πόνο, με ελάχιστη ροή, διαρκεί 2 μέρες (αλλά εσύ περιμένεις 7 πριν ξαναρχίσεις) και δεν είσαι καθόλου λύξισσα (τουλάχιστον όχι επειδή περιοδεύεις). Θαύμα!

    ReplyDelete
  16. Σωστός ο Πανίκκος!

    ReplyDelete
  17. ααααχ που να δεις εμένα!
    για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα έχουν παίξει οι ορμόνες μου και είναι λες και περνάω εμμηνόπαυση τριάντα χρόνια νωρίτωρα..
    ο γιατρός μου είπε οτι διαταράχθηκε ο ορμονικός μου άξονας και να κάνω υπομονή! τι υπομονή χριστιανέ μου (μουσουλμάνε, εβραιέ, βουδιστή ή ό,τι άλλο θες);;!!
    έχω εξάψεις, ιδρώνω, κρυώνω, κλαίω συνέχεια, μετά από τρεις ώρες χορεύω και μετά από λίγο θέλω να φωνάζω..
    και έχω συνέχεια μια μελαγχολία αδικαιολόγητη!
    δυο μήνες λέει και θα περάσει...... ουφ!

    ReplyDelete