Tuesday 30 October 2012

Δολοφόνος επιδειξίας




Ψες το βράδυ την ώρα που έβλεπα τις ειδήσεις έριξα τρελό γέλιο. Όχι με την Τροϊκα και τις άλλες οικονομικές ειδήσεις που μας έρχονται βαριές στο στομάχι, και ακόμη πιο βαριές στην τσέπη.

Απόλαυσα όσο τίποτα άλλο τις αποκαλύψεις για το σχέδιο δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα και του κάτσε να δεις, νομίζω αρχηγού αστυνομίας και απαγωγής του εγγονού του προέδρου της Δημοκρατίας.

Μην μου πείτε η πλοκή θυμίζει τουλάχιστον αστυνομική ταινία, άντε το λιγότερο επεισόδιο του CSI (που δεν είναι το ίδιο από τότε που έφυγε ο Grissom).

Στην αρχή θορυβήθηκα. Ώσπου ανακάλυψα ότι πίσω από το εγκληματικό σχέδιο κρύβεται ένας φυλακισμένος, ένας πρώην στρατιωτικός, που καταδικάστηκε για εκρηκτικά και ένας λαχειοπώλης!

Ξέρω, πως το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου, είναι πως δένει αυτή η ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω απάντηση. Υποθέτω, πως ο λαχειοπώλης ενώ περνούσε από τις φυλακές, πέρασε να πουλήσει την πραμάτεια του, συνάντησε τους άλλους. Αντί να αγοράσουν κανένα ξυστό, κανένα κρατικό λαχείο είπαν δεν σκοτώνουμε μερικούς αξιωματούχους;

Το πιο ωραίο είναι το σχέδιο που βρήκαν για τις δολοφονίες. Σχεδίαζαν να αγοράσουν ένα αντιαρματικό, με το οποίο θα τους ανατίναζαν. Και κάπου εκεί πιάστηκαν στη φάκα.

Σοβαρά τώρα. Ούτε ένα μακελειό της προκοπής δεν μπορούμε να οργανώσουμε σε τούτο τον τόπο. Είμαστε τόσο ματαιόδοξοι, τόσο επιδειξίες που δεν αρκεί απλά να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να το κάνουμε φαντασμαγορικά, με τρόπο μοναδικό, με τα μέσα ενημέρωσης παρόντα.

Με αυτό τον τρόπο, λειτουργούν οι περισσότεροι. Δεν τους αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους. Κατ’ ακρίβεια τώρα που το σκέφτομαι η αποτελεσματικότητα είναι το τελευταίο που επιδιώκουν. Πρώτος στόχος είναι η επίδειξη. Όλοι να τους συζητούν, όλοι να τους ξέρουν. Η ύψιστη ηδονή να τους δείχνουν και να λένε χαμηλόφωνα, ξέρεις ποιος είναι αυτός;

Το γενικό εισαγγελέα τον έχω πετύχει μόνο του σε υπεραγορά να ψωνίζει. Φαινόταν ένας συμπαθητικός ηλικιωμένος που έβαζε στο καροτσάκι χόρτα και ζαρζαβατικά. Ένας συνάδελφος τον βλέπει τις Κυριακές στην εκκλησία. Με τη γυναίκα του μόνους, χωρίς φρουρά. Ακόμη και στη δουλειά του, πήγαινε χωρίς φρουρούς.

Αν πραγματικά, ήθελαν να τον σκοτώσουν, θα μπορούσαν να του έστηναν ενέδρα, μπαμ και κάτω. Το μόνο που χρειάζονταν ένα απλό όπλο. Από τις σκάλες να επιχειρούσαν να τον ρίξουν, θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα από το σχέδιο που σκαρφίστηκαν. Αλλά όχι. Έπρεπε να τον σκοτώσουν με αντιαρματικό, θεαματική εκτέλεση. Και ευτυχώς για τον άνθρωπο και τις οικογένειες τους, που τα έκαμαν σκατά.

19 comments:

  1. Ακουσα μιαν εκπομπη πριν λλιο στο ραδιο. Οι συνεννοησεις γινονται μεσω κινητου. Η χρηση του κινητου στες φυλακες απαγορευεται? Μάλλον! Γιατι η δημοσιογραφος ερωτησεν τον κυριο, ο οποιος ηταν στην γραμμη (εν ιξερω ποιος ηταν), γιατι εν εγκαθιστουν ενα συστημα για απενεργοποιηση των κινητων εντος των φυλακων.
    Τζεινος ειπεν οτι ωσπου να εξετασει η αρμοδια αρχη τις προσφορες για την αγορα του μηχανηματος, επερασεν τοσος τζαιρος, ακριβως οσος εχρειαζετουν για να θεωρειται παρωχημενο!!!
    Αρα πρεπει να ξαναφκουν προσφορες για πιο νεα τεχνολογια τζαι οπως υποψιαζεσαι... ξανα μανα τα ιδια...

    ReplyDelete
  2. Άνοιξες τους τα μάτια τωρά, τζιαι θα βουρούμε! ;)

    ReplyDelete
  3. Τούτο με την σκάλα μπορείς να πεις ότι έγινε και κατά λάθος και να την γλιτώσεις στο τέλος.

    ReplyDelete
  4. Και ο Κίτας πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.. Μεν τους διάς ιδέες Μάνα..:)

    ReplyDelete
  5. Ασχετο αλλά ποιός εν τούτος ο ηθοποιός που λήστεψε την τράπεζα χτες? Να μας ενημερώσει κάποιος please.

    ReplyDelete
  6. Περίμενα με αγωνία να δω ποστ για το θέμα! Μάνα σχολιάζεις όλα όσα ήθελα με μόνη προσθήκη το γεγονός ότι η άχρηστη αστυνομία μας αντί να τους αφήσει να στήσουν τον (πλέον ακίνδυνο) αντιαρματικό τους έπιασαν από πριν με αποτέλεσμα μόνο για οπλοκατοχή να μπορούν να τους καταδικάσουν πλέον!

    Αχάπαρη υπέροχη είδηση δεν την άκουσα αλλά θα μάθω άμεσα :)

    ReplyDelete
  7. Ο στρατιωτικός πρέπει να έκαμε εκπαίδευση στη Χεζμπολαχ. Εν εξηγείται διαφορετικά να θέλουν να τον σκοτώσουν με αντιαρματικό εκτοξευτή. Τωρά αν όντως ήταν πλεκτάνη του Κίτα ή όχι για να κερδίσει την εύνοια του γενικού εισαγγελέα δεν ξέρω, αλλά φύρτηκα στο γέλιο. Περιμένω να δω και το σκετς στις Πατάτες.

    ReplyDelete
  8. Γρούτα που ζεις κόρη; στις φυλακές τα κινητά είναι περισσότερα και από τους κρατούμενους. μεν σου πω ότι κρατούν iphone 5 τζαι μιλούν.

    Κολόνα λαλείς να με πάρουν μέσα για ηθικό αυτουργό;

    Σμιλί άστα αστεία. ή να τον πατήσεις με το αυτοκίνητο τζαι να κυκλοφορείς έξω κύριος.

    Κοπελλούα KITAS for president.

    Αχάπαρη ένας ηθοποιός που έπαιξε σε μια σειρά μια φορά τζαι δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελα στα ενδότερα πε μου τζιαι θα χάσω 5 ευρώ!

      Delete
  9. Brenda χαίρομαι που σου αρέσε. All that jaaaaaaaaaaaaazz.

    Νεκατώστρα, όχι απαραίτητα. η ιδέα μπορεί να ήρθε από Β. Κορέα. Αντιγράφω:
    Ένα παραπάνω ποτηράκι που ήπιε κατά την επίσημη περίοδο πένθους για τον πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας Kim Jong-il φαίνεται πως στοίχισε πολύ ακριβά στον πρώην υφυπουργό Άμυνας της χώρας. Ο Kim Chol συνελήφθη προ μηνών ύστερα από διαταγές του Kim Jong-un, που ανέλαβε την ηγεσία μετά το θάνατο του πατέρα του.
    Σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Κορέας, ακολουθώντας τις εντολές του Kim Jong-un «να μην μείνει ούτε ένα ίχνος του», ο Kim Chol τοποθετήθηκε σε ένα σημείο και εκτελέστηκε με όλμο.

    ReplyDelete
  10. το πιο shocking της υπόθεσης δεν είναι οτι διοργάνωσαν πλεκτάνη για να τον σκοτώσουν..είναι το οτι τους σταμάτησε η αστυνομία πρίν το κάνουν!!!

    ReplyDelete
  11. Καλάν πως ακριβώς είναι απόπειρα αφού εν εκάμαν καμιά κίνηση εναντίων του? τζαι μεν μου πείτε η αγορά του λόου εν προπαρασκευαστική ενέργεια τζαι μαλακίες...τζαι ο κ. Πέτρος έννεν τζαι ο άνθρωπος που σε εμπνέει να τον σκοτώσεις ή να έχεις εχθρα μαζί του. Να σκοτώσεις τον ΠτΔ ναι, τον κύριο Νίκο να έχει άξιον η κατάστα ναι! Να τραντάξει ο τόπος... Να ζήσουμε μεγάλες στιγμές... Αλλά απόπειρα όχι τζαι να σκοτωσουν τον Νίκο μας.. Έχει τζαι μια προεδρία να διεκδικήσει.Αλλά όχι τζαι τον κ. Πέτρο που 3 στους 5 μπορεί να μεν ξέρουν ποιος είναι... Επίσης άλλα ερωτήματα: τζαι ποια η συμμετοχή του αστυνομικού στην υπόθεση; τζαι πόσο αξιόπιστος εν ο κατά που λέγετε πληροφοριοδότης Κίτας που πριν πόσο τζαιρό έκλεψεν την σωρό του Τάσσου; Τζαι ο Τρυφωνίδης μάνα μου ελυπηθηκα τον εν που εν έχει το μηχάνημα τζαι εν καταφέρνει να φέρει βόλτα τες φυλακές...

    ReplyDelete
  12. Είδα 3 φορές το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας (τί εννοείς δεν είναι ο ηθοποιός το θέμα μας?) αλλά δεν κατάλαβα ποιός είναι. Αν την είδηση τη μετέδιδε η Μελέτη από κάτω θα έγραφε: ΣΕ ΛΙΓΟ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ ΖΕΝ ΠΡΕΜΙΕ

    ReplyDelete
  13. Αχάπαρη σου έστειλα email.

    Rania καταλαβαίνεις πόσο σοβαρός ήταν ο σχεδιασμός τους για να τους έβρει η κυπριακή αστυνομία, πριν κάμουν το έγκλημα.

    Μισιρλού μόνο και μόνο που είναι μπλεγμένος ο Κίτας καταλαβαίνεις για τι σόι ιστορία μιλούμε.

    Ινβίκτους να σου στείλω τζαι σένα email με το όνομα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ακόμα να στείλεις το email;

      Delete
  14. χαχαχαχαχα, εγέλασα και γω πολλά, μιαν ζωή δουλειές μισοδότjιην, όι πως θέλω το κακό καποιου αλλά ρε κουμπάρε, τέλια προχειρότητες, να γίνει κανένας χαμός-ας μεν τους παίξουν ολάντ, ας τους κουτjιήσουν έτσι ξόφτερα, ας εν τουλάχιστον ένας με μούσια και γένια φοιτσιάρικος μες την οργάνωση. πώς να τον πάρεις σοβαρά τον λαχειοπώλη τα ευλοημένα :D

    ReplyDelete
  15. Άκουσα εχτές ότι το λαχειοπώλης, εν το παρατσούκλι του συγκεκριμένου!! Δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα!!!

    ReplyDelete